Nye VGD er lansert! Mer informasjon

FrP har vist kortene - folket liker dem ikke

Etter tre år i regjering har antallet LO-medlemmer som stemmer FrP sunket fra 17 prosent i oktober 2013 til 7,7 prosent i dag. Dvs. 55% av de fra LO som stemte på FrP ved forrige valg vil ikke gjøre det samme i dag. Hele 60,3 % av LOs medlemmer sier de ville stemt Ap i dag.

Det er et dramatisk fall for oppslutningen om FrP og dagens regjeringsprosjekt, og bør være et tankekors til de blå/konservative kreftene i samfunnet. Folk flest vil ikke ha høyrepolitikk, dvs. mer konkurranseutsetting og markedsbaserte løsninger.

Jeg synes dette er oppløftende tall. De blås tro på markedet og konkurranseutsetting gir ingen frihet til andre enn vinnerne i (finans)markedet. For alle andre innebærer konkurransejaget kombinert med frihandel over landegrensene en tvangstrøye som tvinger deg til stadig å yte mer og mer for i beste fall å beholde status quo. For arbeidstakere betyr denne politikken at folks arbeidsplasser blir mer utrygge som følge av utenlandsk konkurranse og at deres lønns- og arbeidsvilkår settes under press.

4
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Det er et paradigmeskifte !!

Så spørs det om folk flest skjønner at da blir ting dyrere. Når Litaueren og Polakken skal erstattes av naboen på anstendig lønn.

Det vil føre til høyere renter.

Jeg godter meg. EU har ikke ivaretatt dumping reglene som gjelder for handel mellom land . Og de har latt land drive med underprising av sine valutaer.

Frp har hatt et Janus ansikt men vi vet alle at dette er ikke så dypt forankret enn at Stein Erik Hagen og de steinrike er hovedsponsorer for partiet.

Det vil nok bli ei tung tid for Norge uansett hvem som skal styre fra 2017. Nav skal få det travelt med å støtte folk med sosialstønad.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...