Nye VGD er lansert! Mer informasjon

[Slettet]

1
32 svar

32 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

BornOnThe4thOfJuly

I dag tastes gateadressen inn i gpsen også kjører utrykningsetatene. Dersom det ikke er en unik adresse så havner de muligens feil.

Altså skal man ha en unik adresse og dermed unike veinavn i kommunen.

Det er større fare for menneskeheten, i form av mulige dødsfall, dersom man insisterer på å ikke ha unike veinavn innen samme kommune. Hvor mange menneskeliv er det egentlig verdt å beholde Storgata både i Brevik og Porsgrunn?

2

hermanshire

Er ganske sikker på at Storgata står på GPSen på begge steder. Om man ikke klarer å si om man er Breivik eller Porsgrunn, noe jeg tror folk klarer, skal ikke ambulansen ha noe problem å finne frem, så fremt ikke ambulansesjåførene er idioter.

I den kommunen jeg bor har vi Øravegen og Gammelvegen på begge de to store tettstedene uten at det skaper noen forvirring.

Kan det være et søringproblem?

1

BornOnThe4thOfJuly

Er ganske sikker på at Storgata står på GPSen på begge steder. Om man ikke klarer å si om man er Breivik eller Porsgrunn, noe jeg tror folk klarer, skal ikke ambulansen ha noe problem å finne frem, så fremt ikke ambulansesjåførene er idioter.I den kommunen jeg bor har vi Øravegen og Gammelvegen på begge de to store tettstedene uten at det skaper noen forvirring.

Nettopp. Og dersom man da plotter in n feil Storgate som kommer man feil.

Står det kun en Storgate i Porsgrunn kommune er sjansen for å plotte inn feil mye mindre.

Om man ikke klarer å si Brevik eller Porsgrunn (som ikke vil være feil dersom man bor i Brevik i Porsgrunn kommune) er det noe man må regne med når det gjelder folk som ringer etter for eksempel ambulanse. De er naturlig nok mer opptatt av den pasienten, som gjerne er en av deres nærmeste, enn å delta i geografiquiz fordi kommunene synes gatenavn er viktigere å beholde enn å redde menneskeliv.

Og nei folk klarer ikke nødvendigvis å si hvor de er i en slik situasjon. Det er grunnen til at man ønsker at det skal være minst mulig risiko for at feil sted blir videresendt til ambulanse og dermed at man skal unik veinavn i kommunen.

Hva vet du om det ikke har skapt forvirring i din kommune? For alt det du vet så kan folk allerede ha dødd av at ambulansen har kjørt feil.

Men konkret hva er egentlig problemet med å bytte veinavnene som gjør at det er viktigere å unngå det enn lage et så sikkert adressesystem som mulig?

Det blir noen få tusen ekstra for å bytte gatenavnskilt og så må adressater bytte informasjon overfor sine kunder/bekjente. Og det er tross alt ikke slik at eventuelle brev som blir sendt ikke finner fram dersom noen har sendt til den gamle adressen. Det verste vil skje er at de kommer en dag senere.

Altså har man på den ene siden ørsmå problemer med å bytte veinavn vs potensielt dødelige konsekvenser av å ikke gjøre det. Hva er det egentlig da å lure på?

2

Ashtead

De kunne kanskje kalle gatene for «Brevik Storgate», «Porsgrunn Storgate» osv. for at de mer innskrenkede vesener og verk skal klare å holde dem fra hverandre, mens folk som bor der i det minste vil kjenne igjen gatene sine, omenn med det tilsynelatende overfødige tillegget av navnet på byen man er i. Gjør klar for argumentasjon à la «Jeg veit jo hvilken by jeg befinner meg i!» riktignok, men det synes bedre å leve med enn at gata får et helt uigjenkjennelig navn med alle de viderverdigheter det skulle medføre.

Tro hvordan det blir med de forholdsvis nylig navnsatte veiene rundt omkring i mer landlige områder. Man har f.eks. Kompveien fra Fetsund til Bjørkelangen, del av fylkesvei 170, som går i Sørum og Aurskog-Høland kommuner, skal den behøve å skifte navn dersom kommunene blir slått sammen? Den har hatt det navnet uformellt siden den ble bygget som kompensasjon for Urskau-Hølandsbanen, og det ble formalisert og skiltet for noen år siden. På lignende vis finnes det en rekke biter av Gamle Drammensvei i flere kommuner, og selv om disse i noen grad er adskilte var de alle engang en del av hovedveien til Drammen.

Ashtead

2

InnocentBystander

Tro hvordan det blir med de forholdsvis nylig navnsatte veiene rundt omkring i mer landlige områder.

Eg vil anta at navnekommiteane i kommunane har hatt vett nok til å sørga for at dei har namn som er unike i regionen, slik at det ikkje blir problemer med samanslåingane. Noe anna ville vera rimelig talentlaust.

1

hermanshire

[Slettet]

1

Kjetil_e

FV 170 er et veinummer ikke et veinavn. Det vil aldri finnes 2 fylkesveier i samme fylke med samme nummer. En nunnerert vei enten den er riks eller fylkesvei vil og i mange tilfeller ha eget veinavn, opptill flere veinavn og. Sågar i samme kommune. Og de som bor med adresse til veien vil ha veinavnet ikke veinummeret som adresse.

1

Ashtead

Ja det er ikke det at fv 170 heter Setskogveien videre øst for Bjørkelangen som er noe problem her.

Nå er husene langs de fleste av disse veiene nummerert fortløpende fra ende til annen, uavhengig av kommune- og fylkesgrenser, så adressene er ikke til å ta feil av.

Ashtead

1

Speciale

Jeg bor selv i en vei som har likt navn som en vei i nabokommunen. Resultatet for min del har vært: 1 x gang ambulanse som dro til adresse i nabokommunen, 3 x taxi som dro til adresse i nabokommunen, og for en nabo når låven hans brant, så dro alle nødetatene til nabokommunen, noe som gjorde at det tok 15 minutter lenger tid før de ankom. Låven hadde nok vært fortapt uansett, men den forsinkelsen medførte at store deler av huset hans ble ødelagt, helt unødvendig, utelukkende grunnet valg av like veinavn.

2

perchri

...ja det burde vi skjønne. Rent nødmessig har det vært rykket ut til feil adresse, men gate/vei/sted med samme navn oppgitt via mobiltelefon. ganske mange ganger. Hvorfor ikke bruke bare fortløpende nr på vei og gater? Enkelt og kan ikke forveksles. Vanskelig?

1

politikk

Hermanshire : når posten havner i feil tveit som mange plasser i norge heter så er det vel ikke rart om andre etater også kan ta feil adresse.

men slik norge er bygget opp må vel krøtterstien bli populær fremtidig navneendring.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...