Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Den mye omtalte "spontane" "indignasjonen" til Joner viste seg å være en regissert greie av et reklamebyrå og NOAS. Og for å gi skinn til at dette var ekte ble det opprettet en Facebook-side for Kristoffer Joner - for 2 dager siden! Jøss, så troverdig.

Hele greia slo tibake på dem selv, noe innsiktsfulle Kristin Clemet beskriver slik: "Etter at samarbeidet med reklamebyrået Anorak ble kjent tirsdag, har det imidlertid rast inn med sinte kommentarer på Joners Facebook-side, og flere har krevd pengene sine tilbake. VG karakteriserer stuntet som bløff, juks og dårlig dømmekraft på kommentarplass , og Civita-leder Kristin Clemet proklamerer seg lurt og kaller saken «en gavepakke til Sylvi Listhaug»."

http://www.fvn.no/nyheter/NOAS--Forstar-ikke-de-som-foler-seg-lurt-av-Joner-693910b.html

Sese, det var jo nokså god blink fra Klemet!

Hva skriver VG? Jo: "For det bryter med kontrakten i sosiale medier – som er en arena for magefølelse, instinkter og fullstendig hysteri. Når tilsynelatende harmdirrende «rett fra levra»-statuser viser seg å være nøye planlagte reklamekampanjer, viser det bare at sosiale medier er i ferd med å bli like korrumpert som det politikken"

http://www.vg.no/nyheter/meninger/facebook/da-joner-lurte-hylekoret/a/23853389/

Og nå krever mange penger tilbake fra NOAS.

Slik er det når flere gjør på leggen sin - samtidig.

2
313 svar

313 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

En_ganske_snill_mann

Det virker ikke som om det blir så mye nedfall (fallout) fra denne saken som man skulle tro/ håpe på.

En kjent skuespiller går i klinsj med en profilert politiker, og det viser seg at dette også er et iscenesatt uspill for å økonomisk gavne NOAS. Litt uærlig, all den tid man klager på skjult annonsering i nettaviser og blogger, og jeg reagerte selv også. Men det virker som om det hele kommer til å blåse over. Er det media som er enige med seg selv om at dette er greit? Er det egentlig greit men vi som er uenige med NOAS overreagere? Vi som skriver på VGD om dette, er vi egentlig representative for noen som helst gruppe i befolkningen, eller er vi en gjeng "shitposting" særinger?

Selv er jeg ikke begeistret for NOAS; har en ryggmargsrefleks mot den slags pressgrupper. Men jeg har i en annen tråd blitt belært om viktigheten av NGO'er som kan representere de som havner på den skarpe siden av statens politikk. Så da må jeg nesten innrømme at NOAS nok har en funksjon, og sannsynligvis fyller et behov. Oppsummeringen min er at dette var på kanten, fordi vi ble bevisst gitt inntrykket at dette var en populær skuespillers inderlige og spontane innlegg i noe som rørte ved hans verdier. Da det senere viste seg å være mer regissert, ble det som VG skriver, et tillittsbrudd. Ugreit å gjøre det på dette viset, men NOAS fikk penger og innholdet i budskapet fra Joner er det samme uansett om det er "rett fra levra" eller ei.

Jeg skulle gjerne være mer provoserende, men det er så mye salt i luften her på forumet allerede.

3

missChance

for å økonomisk gavne NOAS

Noe som også ble gjort helt klart i fb-innlegget, så hva er problemet?

1

Solvgutt1

Framstilles som en person personlige mening? Det ER en persons personlige mening, som han har fått hjelp med å spre ut med størst mulig effekt. De eneste som er butthurt over dette er FrPere og Listhaugfans. Det er bare å se i denne tråden? Hvem er det som er sinna for å ha blitt lurt? Jo, som vi alle vet aldri bidro og som sannsynligvis var butthurt hele veien.

Og nei. Det er ikke få som reagerer på innholdet. Alle som reagerer på "lureriet" var rasende over innholdet kvelden før, og Listhaug reagerte på innholdet med å spille offerkortet og grine om "hylekoret"

2

Slikkepott

Det ER en persons personlige mening

Nei, det er et samarbeid med et reklamebyrå hvor Joner ifølge han selv går god for innholdet. Det er Anorak som har kontaktet joner for å høre om han var interessert.

1

Solvgutt1

Gått god? Det var han som skrev det

1

neondian

Dette er ein av dei mest morosame trådane på dette forum på ei stund.

Her får vi høyre at Kristoffer Joner no plutseleg er blitt ein B-klasse skodespelar og andre morosame ting som ikkje har ein tøddel å gjere med korleis han er som skodespelar, men at han har våga seg på å pirke bort i den religiøse dyrkinga vi ser av integreringsstatsråden.

At dei som skriv noko sånt ikkje skjøner sjøl kor dumt noko sånt høyrast ut?

Når det gjeld Kristoffer Joner sine prestasjoner som skodespelar kan vi leggje merke til dette frå ein film som får terningkast 5:

Skuespillerne leverer så det er en fryd. Både Joner og Dahl Torp har naturlig anlegg for desperasjon. Men utvikler samtidig et langt bredere følelsesregister, både i forhold til hverandre, til sine barn og andre involverte.

2

FrannyLee

blink

1

Zen0n

Jeg er overhodet ikke lurt. Hvordan kan jeg være det? Det stod pengene skulle gå til noas, og det gjorde de også. Det er et tiltak jeg støtter 100%. Jeg hadde gitt pengene uansett.

2

Slikkepott

Det stod pengene skulle gå til noas, og det gjorde de også. Det er et tiltak jeg støtter 100%. Jeg hadde gitt pengene uansett.

Det er påfallende hvor mange som plutselig har bestemt seg for å gi penger til NOAS.

1

TomPadang

Så det er flere enn meg som synes det er påfallende... Statsstøttede NOAS er det nok synd på, ja.

1

broren_til_noen

Hele greia slo tibake på dem selv

Du holder på med dine stakkarslige forsøk på å omskrive virkeligheten....

Hvem er egentlig lurt?

For n'te gang får du derfor det Joner skreiv, og så får du forklare hvor lureriet har foregått. Jeg har tillatt meg å utheve noe av teksten for å hjelpe folk med lesevegring:

"Og derfor vil jeg at du skal hjelpe med å LIKE og DELE denne posten. La oss bruke Sylvis "LIK og DEL"-taktikk. La oss vise at Norge består av langt flere mennesker, med langt bedre holdninger, enn de ca. 7000 som til nå har valgt å LIKE Sylvis lavmål av et budskap.

Og her kommer det beste. Jeg har vært i dialog med NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere NOAS, og oppfordrer alle til å gi et bidrag på 100 kroner til deres arbeid – i Sylvi Listhaugs navn. For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass. Og føler skammen.

NOAS jobber med å gi asylsøkere gratis informasjon, veiledning og juridisk bistand. En god grunn til å gi bort en hundrelapp, er at flere utsendelser ikke bør bety mindre rettssikkerhet. For i tillegg til å skryte av streng asylpolitikk, har regjeringen valgt å kutte i NOAS rettshjelpsmidler. Med høye ankomster av asylsøkere i 2015, tøffe innstramminger og høye måltall for retur, er kuttene i rettshjelpsmidlene et problem, fordi det finnes flere som trenger hjelp og veiledning enn noen gang."

Kan du være snill og greie litt ut hvor du mener folk har blitt lurt?

På forhånd takk for et utfyllende svar som ikke inneholder sutring, sårhet og vonbrotenhet over at Dronning Sylvi får smake sin egen medisin. Løgner er det heller ingen vits i å forsøke seg på.

2

Zen0n

Hvem er egentlig lurt?

Det virker som det er stort sett Frp-ere og folk som ikke har gitt penger som føler seg "lurt".

1

broren_til_noen

Det virker det er stort sett Frp-ere og folk som ikke har gitt penger som føler seg "lurt".

Eller, som en i en annen tråd skriver, at de har gitt penger i den tro at de skulle gå til a'Sylvi.

Det var jo i hennes navn.....

1

Kvalitetsstempel

Du har så rett - men å få FrP-folket til å nevne ditt innlegg som innertier?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...