Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Noen dager gammel, men hadde ikke sett denne grove saken før nå. Her trakasserer FrP-lederen KrFs leder Arild Hareide på det groveste.

Hun kommer med grove, tilsynelatende ubegrunnede anklager om at Hareide har lekket budsjettopplysninger, selv om dette var kjente opplysninger fra før.

Mobbing i politikken har blitt et stort problem. Ledende politikere kan knapt gjøre eller si noe uten at noen sier at de er uenige, eller går så langt som å kritisere dem. Hva kan vi gjøre for å beskytte våre folkevalgte mot denne formen for trakassering som helt sikkert er svært skadelig for deres psyke?

De siste dagene har Listhaug blitt utsatt for kritikk og annen mobbing etter at hun koste seg over utsendelsen av et guttunge til Afghanistan som er erkebeviset på at norsk asylpolitikk funker. Vi vet også at Anundsen har blitt mobbet ved flere anledninger blant annet da han brukte skattebetalernes penger for å lage en propagandavideo der han unngikk mobbende spørsmål fra journalister. Mobberen i denne aktuelle saken, Siv Jensen, har selv vært offer for mobbing flere ganger. Blant annet da hun med glimt i øyet ropte "Morna Jens!" etter valgseieren. Hun ble også mobbet for hennes kjole med hundepeniser. Erna Solberg ble mobbet av folk som syns det var merkelig av en statsminister å holde pressekonferanse etter en amerikansk musikers dødsfall. Per Sandberg ble mobbet da han tilfeldigvis og uten å vite det tok på seg en t-skjorte som sa "good journey" mens flyktningkatastrofen i Middelhavet var på sitt verste.

Også venstresiden har opplevd mobbing. For eksempel de litt mindre alvorlige drapstruslene Hadia Tajik fikk da hun stemte for en utredning av republikk i Norge. Støre har blitt mobbet fordi han kommer fra en rik familie og er en lite troverdig AP-mann, Jens Stoltenberg har blitt mobbet fordi han bulket en bil og stakk av og fordi han var full under en 1.-mai tale. Det er mange andre eksempler.

Bør vi vurdere en lovendring som beskytter våre stakkars, modige, folkevalgte mot motsigelser, kritikk og andre former for mobbing? Hvis ikke risikerer vi at politiken blir en så tøff og hard arena og dyktige menensker ikke orker eller tørr å delta.

Jeg tenner et lys for politikere som Hareide, Anundsen, Listhaug, Solberg og andre politikere som er ofre for slik grov mobbing i kveld. Det må bli en slutt på dette!

For ikke å snakke om partiene som mobbes. Her er FrP det klart største mobbeofferet og eksperter sier at partiet trolig vil trenge årevis med terapi for å få et normalt og sunt selvbilde igjen, og komme seg ut av den dype, mørke depresjonen.

1
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

nostalgikern

Hun ble også mobbet for hennes kjole med hundepeniser.

Ja, det var vel noen som ikke så forskjell på en hundepenis og en lebestift... Har sikkert noe med intelligens å gjøre.

Denne Hareide som er så overivrig etter å pøse ut så mye uhjelp ukritisk (til tross for alle rapportene om korrupsjon og misbruk i megaklassen) fra et land som Norge, der pleiere slutter i eldreomsorgen pga. hva de observerer av vanskjøtsel av gamle mennesker, de orker rett og slett ikke å være vitne til hvor fælt og mangelfullt pleietrengende blir behandlet mange steder nå tydeligvis, ja, denne Hareide-typa unner jeg faktisk all mulig evt. "mobbing". Han har noen fæle holdninger til egen befolkning som kunne trenge mer midler til omsorg og pleie. men landet "har ikke råd". Men nærmere 100 millioner HVER DAG i bistand til det store utland, det har vi råd til. Triste greier.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...