Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva Høyre lærer av dagens politiske krise.

Det at Erna har gjemt seg og ikke tørr å møte Stortinget den 29.11.2016 får så være. Landet trenger et budsjett og samarbeidsavtalen ligner mer og mer et stykke papir man kaster i søpla. Den betyr ingenting mer.

Venstre har brutt forhandlingene som er langt på overtid.

Høyre bør vel kanskje ikke si det, men stille og rolig bør de gravlegge tette samarbeid med Frp. For det er her skoen trykker. Frp bidrar svært lite konstruktivt når en situasjon krever samarbeid.

Jo mer jeg ser på dette, jo mer ryddig vil jeg påstå at Venstre har opptrått. De er blitt lovet ting fra Erna og Siv som disse to partilederne har glemt, og nå er Tine blitt sur.

Mitt poeng er at Høyre både rent strategisk og politisk bør samarbeide mot sentrum. Det er her Høyre har mest muligheter for å få kjørt sin politikk. Med Frp som sparringspartner er situasjonen langt vanskeligere. Høyre har tydeligvis ødelagt flere bruer enn de har skapt nye bruer med dette samarbeidet, og et framtidig samarbeid med Frp bør skrinlegges. Det er ikke styringsdyktig når sentrum går lei. Det har de gjort denne gangen.

Et samarbeid mot sentrum vil gi Høyre langt flere strenger å spille på, og det er nok lærdommen Høyre trekker av samarbeidet med Frp.

Ellers er det skuffende å se at landet styres av en leder som gjemmer seg, når det blåser på toppene.

2
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kul_Djevel

Frp bidrar svært lite konstruktivt når en situasjon krever samarbeid.

Det kan vel også være slik at Frp har endelig innsett at de ikke kan svelge flere kameler nå etter å ha gjort det i 3 år som regjeringspartner. Skal de han noen som helst mulighet til å redde en liten flik av sin troverdighet, så må de kanskje sette foten ned? Det er stortingsvalg neste år og svelger Frp flere kameler nå, så er det kanskje dødsstøtet for partiet.

Men det er ikke over ennå. Kan godt hende Frp svelger kameler denne gangen også for å få lov til å sitte i regjering litt til. Time will show!

1

faas

Sist gang Høyre gikk til valg på kun å samarbeide med sentrum, og på forhånd utelukket Frp - fikk de 17 og 14% ved valg. Da de åpnet for et mulig samarbeide også med Frp i 2013 - fikk Høyre 27%.

Høyre brukte 8 år på å forstå at deres egne velgere stemte Frp i ren protest mot et sentrumssamarbeide. Hvor mange år trenger du ?

Din kommentar om Statsministeren er i overkant fordummende.

1

Sponvika

Sist gang Høyre gikk til valg på kun å samarbeide med sentrum, og på forhånd utelukket Frp - fikk de 17 og 14% ved valg. Da de åpnet for et mulig samarbeide også med Frp i 2013 - fikk Høyre 27%.

Høyre brukte 8 år på å forstå at deres egne velgere stemte Frp i ren protest mot et sentrumssamarbeide. Hvor mange år trenger du

Så er det med forskjellen på korrelasjon og kausalitet, det kan være vanskelig å forstå.

1

Folkflesk

Sist gang Høyre gikk til valg på kun å samarbeide med sentrum, og på forhånd utelukket Frp - fikk de 17 og 14% ved valg. Da de åpnet for et mulig samarbeide også med Frp i 2013 - fikk Høyre 27%. Høyre brukte 8 år på å forstå at deres egne velgere stemte Frp i ren protest mot et sentrumssamarbeide. Hvor mange år trenger du ?

Det var altså den gangen.

Nå har de fått prøvd dette samarbeidet med FrP i 3 år. Det spørs om like mange Høyre-velgere er positivt innstilt til flere nye år med sentrum-FrP-krangel og Sirkus Listhaug.

Vet ikke helt på hvilke områder samarbeidet med FrP kan ha gitt mersmak.

1

erdetslik

Det kan være lett å trekke feil konklusjon, så jeg skal la være å konkludere.

Men slik jeg kan se og forstå på mine reiser rundt i landet, så merker folk ingen endringer i sine daglige liv - og lever sine liv på samme måte som tidligere - lite har endret seg.

Den store forskjellen ligger vel egentlig bare i at det har blitt konstruert mye støy rundt statsråder - spesielt de fra Frp. Det interessante er nå at tydeligvis mye av dette er konstruert av Reklame- og medieguru / -rådgiver Ingebrigt Steen Jensen. Det kom klart fram med hans uttalelser i Politisk Kvarter. Der ISJ trakk fram alle de andre uttalelser Listhaug har kommet med og ikke minst LIsthaug's ansiktsuttrykk - som kan oppfattes som smilende i alle sammenhenger.

Og når mennesker som man kan er seriøse kritiserer en statsråd for hennes ansiktsuttrykk - kan man jo bare stille seg uforstående til. Da kan ikke motivet være annet å skape mest mulig kritikk av en enkelt person. Jeg lurer på hvor mange som var i "sofaen hjemme i stua" hos ISJ og som da "fikk tilbake minner fra jødeforfølgelse og arrestasjoner av jøder" noe som man må være rundt ca 80 år for å ha noen minner ifra.

Dette har det vel vært mye av under denne Regjering. Men iflg AP ville AP utført samme politikk / handlinger - for iflg ISJ utfører Listhaug AP politikk.

1

ulefos

Vet ikke helt på hvilke områder samarbeidet med FrP kan ha gitt mersmak.

det tror jeg det er vanskelig å få øye på, bortsett fra at FRP har sørget for at Høyres sponsorer får viljen sin

og når det regner på presten...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...