Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Stadsbudsjett og forhandlinger

Det er nå kjent at Venstre og Krf ikke aksepterer skissen og ultimatumet (som de kaller det) til Høyre og kanskje spesielt Frp som nok påvirker Erna mye når det gjelder bilpakken.

Det jeg lurer på er hva Hareide snakker om når han sier at de aksepterer og alltid har akseptert høyere avgift men at Frp og Høyre bryter gamle avtaler ved å belønne fossilt brensel og at regjeringen heller kunne brukt disse pengene/subsidiene (antar millioner) på skole, helse og miljø.

Altså hva består denne belønningen i? Er det feks tilskudd til oljenæringen? Eller feks å åpne for mer borring og flere arbeidsplasser?

1
15 svar

15 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kul_Djevel

Det morsomme er at Erna skryter av Frp og at Frp har gått med på en større avgiftsøkning på drivstoff enn de rødgrønne klarte :)

Er det positivt for Frp å få skryt for noe de FØR hevdet de var imot?

Kommer Frp til å sluke enda flere kameler slik at de får sitte i regjering et år til?

1

Hook123

Yazzy: Helt enig. Jeg mener de bare kan fjerne bomstasjonene og få fikset veiene på "egen" regning. Slik de eksempelvis gjør i Finland.

1

Hook123

600 mill i bompengekutt er mye. Men må si jeg liker tanken. Det sparer ikke miljøet (heller tvert imot) og det å gi 1 kr økning (feks) i drivstoffavgift vil nok ikke gjøre at folk kjører mindre heller. Hipp hurra!

I bunn og grunn kan man vel si at det grønne skiftet er ikke-eksisterende i det nye statsbudsjettet med mindre man regner karbon forskning og mindre miljøutslipp pga nyere biler (som de tror folk vil kjøpe) som et grønt skifte.

De burde kalle en spade en spade og si at et grønt skifte er et langsidig prosjekt i regjeringens øyne. Jeg sier ikke regjeringen tar feil, men at de ikke burde nevne et grønt skifte i samme setning som budsjett løsning.

Videre sier Erna at det er krevende å la alle fire parter få igjennom sine kjernesaker, men i akkurat denne situasjonen er det snakk om én spesifikk internasjonal kjernesak, skadelige miljøgasser. Det Erna nå gjør er å bagatilisere Venstres og Krfs kjernesak og videre reklamerer hun for sin egen politikk ved å gi lovnader til det norske folk vedr skolegang og helse.

Taktisk, muligens. Men vi vet jo at dette handler om miljøet og ikke at regjeringen skal være snill med venstre og krf og gi de spillerom ved å gi dem gjennomslag på deres egne "saker".

Dette går neppe veien for regjeringen.. og jeg tror ikke Krf kommer med videre, muligens gjør Venstre det.. men Krf er garantert ute av spillet med mindre Erna går av. (Bare noe jeg tror men...)

1

Yazzy

600 mill i bompengekutt er mye. Men må si jeg liker tanken. Det sparer ikke miljøet (heller tvert imot) og det å gi 1 kr økning (feks) i drivstoffavgift vil nok ikke gjøre at folk kjører mindre heller. Hipp hurra

Et budsjetter er ikke ene og alene et grønt skifte. Budsjettet skal også inneholde elementer for desentralisert bosetning og et næringsliv ute i distriktene. Hovedtyngden av bompenge reduksjonen treffer næringsaktørene i større grad enn de private.

Slik V opptrer, klarer jeg ikke å finne distriktsvennlig politikk i deres handlinger. Når staten stadig vekk reduserer tilskudd til kollektive transportløsninger, er privatbilen den eneste løsningen, og skal menneskene i distriktene, som tross alt har flest tilbakelagte kilometer i året vs byboere, betale mer, vil den desentraliserte bosetning stå i fare over tid.

1

Zen0n

Dette må være tidenes mest intetsigende pressekonferanse fra Erna.

Sier egentlig bare at de fortsatt skal finne en løsning og ha et møte på mandag.

1

Hook123

Da er jeg med. Takk :)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...