Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I dag har regjeringspartiene kommet med et nytt forslag til løsning på budsjettfloken.

Reaksjonen fra enkelte i FrPs stortingsgruppe på dette forslaget levner ingen tvil om hva FrP står for i miljøspørsmål:

"*– Vi har tilbudt alt for mye på miljø. De fleste av oss fikk «hakeslepp», sier en Frp-kilde.*"

Dette er rene ord og setter Venstres stadig gjentatte påstand om at de får til mye mer på klima og miljø med de blå enn med de rødgrønne i et underlig lys.

Dette forsterkes av beregninger utført av Cicero som har brukt to forskjellige samfunnsøkonomiske modeller for å beregne klimakutteffekten av stortingspartienes forslag til statsbudsjett for 2017. En beregning på kort sikt (neste år?) og en som tar med langtidsvirkningene.

Ikke overraskende kommer regjeringens statsbudsjett ut som noe av det verste sett i et klimaperspektiv. Arbeiderpartiets forslag er heller ikke noe å ta bølgen for, men det ligger langt over regjeringens. Det er de tre partiene som markerer seg som klimapartier som kommer desidert best ut - kanskje ikke overraskende.

Om vi skal legge disse beregninger til grunn og partienes alternative statsbudsjetter til grunn, ville V oppnådd mye mer klimakutt om de (og KrF) hadde valgt å støtte en rødgrønn regjering. Sp kommer dårlig ut, men det skyldes sannsynligvis at de er redde for at bøndene skal måtte ta noe av regningen. Jeg tror Sp ville kunne bli rett så grønne og klimavennlige dersom resten av Stortinget finner ordninger for at staten betaler klimaopprydningen i landbruket.

5
42 svar

42 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nabo

Du vet du er i Norge når direktøren for Cicero er Kristin Halvorsen og som er gift med Charlo Halvorsen, en mann med en av de mektigste stillingene i NRK, og ingen stiler spørsmål ved det.

2

neondian

Kva spørsmål synast du er naturleg å stille?

1

Nabo

Kristin Halvorsen er direktør for et senter som ligner til forveksling "The flat Earth Society" Hvor hun kan komme med sine postulater i NRK, uten at et kritisk spørsmål blir stilt om henne eller om organisasjonen hennes, er det vitenskap de bedriver, eller er det bare noe som er til forveksling likt?

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/krigserkl%C3%A6ring-fra-cicero-1.451169

Krigserklæring fra CICERO!

2

legalize_it

Lurer på om hennes utdanning i sosialpedagogikk og kriminologi hjelper henne mye i hennes arbeid med klimaforskning.

1

ulefos

han er leder av underholdningsavdelingen, hvilket spørsmål er relevant?

1

Nabo

Han har tittelen direktør for den avdelingen, og således en av de mektigste innen NRK. For de som ikke er så kjent med hvem som er gift med hvem, hadde det vert en grei informasjon å gå ut med da hun ble ansatt som direktør i Cicero. Det handler om bindinger, hvem som er habil og slikt. Du husker kanskje da P K Foss ble finansminister, da ble han nødt til å oppgi hvem han var samboer med, nettopp på grunn av dennes sterke bindinger til media.

1

erdetslik

En solid pilar i forskninger er jo at det aldri har vært varmt på jorda i tidligere tider . . . . . . . . . før menneskene kunne ødelegge klima.

1

neondian

Og rundt om på sosiale media ser ein linkar som viser milde vintrer år om anna tilbake igjennom historia.

Som igjen viser at dei som legg ut desse linkane ikkje skjønar så mykje om klimaendringane.

Det verkar det som du ikkje gjer heller.

1

Morra-DI-2

FrPs stortingsgruppe på dette forslaget levner ingen tvil om hva FrP står for i miljøspørsmål: "– Vi har tilbudt alt for mye på miljø. De fleste av oss fikk «hakeslepp», sier en Frp-kilde."

Vi lever i en verden der vi i tillegg til å tenke på miljø- faktisk må kunne fungere. Folk må komme seg på jobb, de må greie hverdagen. De aller fleste vil gjerne tenke miljø, men kan vi kanskje greie å være enda mer miljøvennlig ved å tenke større, praktisk, og få flest mulig med på denne dugnaden fordi det både lønner seg for dem, for miljøet og..alt?

Jeg tenker at den største fare for miljøorganisasjoner og partier er om de kommer i krig med folk. De med lite penger skal måtte ta regninga i form av å ikke kunne komme seg på jobb, mens rike som kan kjøpe seg ut av problemene med en Tesla kan få en god unnskyldning til å kjøpe ny bil. Kan vi ikke komme et steg lenger... og få alle med på dette? Hvis vi virkelig mener alvor med miljø- så må vi tenke mer helhetlig.

Naturen og oppvekstvilkår betyr mye for nordmenn, men vi trenger noen som maler det store bildet, og ikke sloss om de små tingene. Det ødelegger mer enn det ganger.

1

RickiBK

Dette er rene ord og setter Venstres stadig gjentatte påstand om at de får til mye mer på klima og miljø med de blå enn med de rødgrønne i et underlig lys.

Dette forsterkes av beregninger utført av Cicero som har brukt to forskjellige

Tør spørre enkelt or rett ut jeg:

Hvilken reell effekt på klimaet vil de tiltak Venstre ønsker gjennomført, utover hva FrP vil, med dette statsbudsjettet få ?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...