Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Katastrofedagen for Frp er kommende mandag!

Det er vel litt slik at når man er i rus så gjør man dumme ting. Slik også med Frp som mandag kan bli støtt ut i kulden igjen i norsk politikk. Det hjelper ikke om de gjør et godt valg om de ikke har venner ellers nok i norsk politikk til å danne flertall.

Da vil heller flertallet søke bredere kompromisser i sentrum av norsk politikk med vekslende støtte . Da kan Hareide bli statsminister for et forretningsministerium som blir fredet frem til valget.

Godt valg sier jeg da.

1
33 svar

33 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

deleted287273

FRP har 16.5 på siste meningsmåling og vil være sterke også i fortsettelsen

2

Solvgutt1

FrP har prøvd seg og vist seg at de ikke er styringsdyktige. For deres menighet på ytre høyre er nok dette bare kult og tøft. Rett og slett stilig at FrP setter foten ned og sørger for regjeringsbrudd og et år uten en styringsdyktig regjering. Så oppslutningen mot FrP kan fortsatt øke, slik den ofte gjør når de gjør noe uansvarlig eller havner i konflikt med noen.

For resten av partiene hr nok imidlertid FrP gjort seg uspiselige og finnes den noen som helst anledning for å danne regjering uten dem, så gjør de det. Det er ikke bare regjeringsbruddet. Det har vært mye "utenomsportslig støy" med FrP. Fra Listhaugs ytre høyre-retorikk til Anundsens dumme propagandavideo, via Liens oljeløgn. De er nok et veldig slitsomt parti for seriøse partier å styre med.

2

gjespe

Rett og slett stilig at FrP setter foten ned og sørger for regjeringsbrudd og et år uten en styringsdyktig regjering.

Grande og Hareide setter ikke foten ned - eller?

1

jeolno

FrP har prøvd seg og vist seg at de ikke er styringsdyktige.

"FÅ KOMMER: Sylvi Listhaug skaper debatt, men tallene viser at signal¬politikken hennes gir resultater. Få asylsøkere vil til Norge.

«Dette er et viktig signal som når ut til hele verden gjennom New York Times. Trøkket på tvangsretur og kursendringen i norsk asylpolitikk under FrP og denne regjeringen blir lagt merke til.»

Kritikken har haglet mot Sylvi Listhaug etter hennes Facebook-oppdatering 14. november. Men én ting skal den omstridte statsråden ha: Signal¬politikken, trøkket på tvangsreturene og kursendringen har gitt nøyaktig de resultatene Frp ønsket seg – nå kommer det nesten ingen asylsøkere til Norge."

En skulle ikke tro det , men sitatet over er faktisk klippet fra Klassekampen, som neppe er en fan av Listhaug.

Det er ikke uten grunn at flertallet av folket, i følge en meningsmåling i Dagbladet, er godt eller meget godt fornøyd med Frp-statsråden.

1

erdetslik

FrP har prøvd seg og vist seg at de ikke er styringsdyktige. For deres menighet på ytre høyre er nok dette bare kult og tøft. Rett og slett stilig at FrP setter foten ned og sørger for regjeringsbrudd og et år uten en styringsdyktig regjering. Så oppslutningen mot FrP kan fortsatt øke, slik den ofte gjør når de gjør noe uansvarlig eller havner i konflikt med noen. For resten av partiene hr nok imidlertid FrP gjort seg uspiselige og finnes den noen som helst anledning for å danne regjering uten dem, så gjør de det. Det er ikke bare regjeringsbruddet

Nå får vel Frp pepper og blir sterkt kritisert for å ha reddet dette regjeringssamarbeidet ved å gå med på å øke engangsavgiften på bil . . . . . .

Men silke er det, i forhandlinger må man gi og ta . . . . . . .

1

deleted287273

FRP framstår som et moderne og kompromissvillig parti. Det er ferdig med barnesykdommene nå og vil være et regjeringsalternativ også ved neste valg.

1

jeolno

For Frp vil det være fristende å følge eksemplene til Dansk Folkeparti og Sverigedemkraterna, og opptre som et rent opposisjonsparti.

Dansk Folkeparti er nå det nest største partiet i Danmark, og Sverigedemokraterna er det klart største partiet i Sverige blant de mannlige velgerne. Selv utenfor regjering har disse partiene hatt en avgjørende innflytelse i de respektive landene; spesielt på innvandringspolitikken.

"Skartvett på lørdag" (lederartikkel VG) advarer mot at utenfor regjering kan et Frp i fri dressur komme til å bli det største partiet på borgerlig side.

1

TomPadang

"Skartvett på lørdag" (lederartikkel VG) advarer mot at utenfor regjering kan et Frp i fri dressur komme til å bli det største partiet på borgerlig side.

Nettopp. Derfor er det så viktig for de andre å binde Frp opp mot høyre/sentrumsblokka.

1

deleted287273

For Frp vil det være fristende å følge eksemplene til Dansk Folkeparti og Sverigedemkraterna, og opptre som et rent opposisjonsparti.

Det kan hende, men jeg tror det er enda mer fristende for FRP å sitte i regjering. FRP har vært gjennom "stadiet" som rebelsk opposisjonsparti allerede.

1

nostalgikern

Slik også med Frp som mandag kan bli støtt ut i kulden igjen i norsk politikk.

- Så feil kan man altså ta...

1

RickiBK

Sånn magaplask denne eller? ;)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...