Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er vel bare Erna Solberg som ikke innser at rt borgerlig firepartisamarbeid er stein dødt. Eller innerst inne vet hun så alt for godt at hun er blitt presset til en situasjon der hun må foreta et vanskelig valg, og at hun uansett blir sittende igjen med svarteper (nei, ikke en slik per Sylvi...).

Høyre må velge sentrum eller Frp. Den steile fronten mellom sentrum og Frp gjør at de ikke kan sitte i regjering sammen.

1.Erna velger sentrum, og en farlig konsekvens er at Frp blir større enn Høyre, og at Siv ikke kan støtte en eventuell regjering hun ikke er en del av.

2. Erna velger Frp, og gjør det umulig for sentrum å støtte en slik regjering. Høstens budsjettkaos vil bli en gjenganger, og mere rot...Er bare et parti som profiterer på det, nemlig AP..

Innrømmer at jeg synser her, men slik jeg ser det så tror jeg faktisk 2017 vil bli et krevende år for Erna. Grunnen er enkel. Firepartialternativet er stein dødt!

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Zen0n

Det er vel bare Erna Solberg som ikke innser at rt borgerlig firepartisamarbeid er stein dødt.

Dessverre tror jeg ikke det. Så lenge TSG er Venstre-leder så er hun en garantist for at Høyre regjerer, med eller uten Frp på kjøpet.

Hun bruser igjen og igjen med fjørene, men fasiten er alltid at hun støtter opp om Høyre og Frp at the end of the day.

Krf er jeg derimot mer usikker på, men en konservativ base i partiet forhindrer et samarbeid med Ap.

2

totem

Om resten av Europa er noen indikasjon, tror jeg faktisk Høyre og Frp aleine fort kan skje. Over hele fjøla ser det ut til at politikken blir mer høyreorientert. Personlig er jeg usikker på hva som ville være det beste, men kanskje Høyre, Frp og SP(sikkert ønsketenkning) hadde vært interessant?...

1

Cabal

Innrømmer at jeg synser her, men slik jeg ser det så tror jeg faktisk 2017 vil bli et krevende år for Erna. Grunnen er enkel. Firepartialternativet er stein dødt!

Tror ikke det er dødt. Forhåpentligvis vil frp tape en god del velgere til Høyre, slik at størrelsesforholdet blir noe bedre. Krf og V må gjerne vokse litt og. Det viktigste er at frp blir enda mer bagatellisert, da det er frp som er idioten i dette samarbeidet.

1

TomPadang

Høyre er et kalkulatorparti, som er konstant pådriver for privatisering av offentlige tjenester og for at næringslivet skal tjene mer - men ellers mumles det bare. Venstre vingler og grønn-romantiserer, slik at vi bileier stadig får mer avgifter og Krf vil bare sende avlatspenger ut av landet.

Frp er da i det minste edruelige, og vil ha minst mulig avgifter for folk flest. Ikke minst er partiet det minst innvandringsliberale.

1

totem

Har liten tro på noen av partiene, eventuelt tror jeg alle egentlig tilhører "kartellpartiet" som stort sett trekker i en retning, som betyr "miljø", bompenger, Schengen, billig arbeidskraft og EU. Hva befolkningen egentlig mener har fint lite å si og blir effektivt puttet i sekken "populisme". Misnøye kan uansett fikses med "holdningskampanjer" og nok "skjenn"(vi er egoistiske, har vunnet i lotto, skyld i all lidelse sør for Frankrike, etc. etc.). Går det over lang nok tid, blir befolkningen apatiske og innfinner seg alikevel.

1

totem

Egentlig kunne jeg håpe på at de to sentrumspartiene bikker under sperregrensa og at Frp blir litt større. La gå at partiet har noen løse kanoner, men fakta er at de, iallefall for meg, virker å være et parti som bryr seg om litt mer nær politikk som betyr noe for vanlige folk, fremfor høytflyvende symbolikk og spesialinteresser. Mulig jeg er veldig egoistisk, men jeg mener et parti i Norge først og fremst må jobbe for å gjøre det bedre innenfor landegrensene, ikke strebe etter å sole seg i internasjonalt lys.

Jeg har heller ingen tro på noen form for entropi og hippietankegang der grenser skal viskes ut og alle skal leve sammen i sus og dus, for verden er ikke slik. Folk og kulturer er så vidt forskjellige at jeg har heller mer tro på at det blir fullstendig og åpen konflikt enn at alt skal bare gå seg til. Bare så det er sagt, det er ikke nødvendigvis noen argumentasjon mot innvandring i så måte, men heller denne fullstendige utviskingen av landegrenser som man så iherdig jobber for for tiden.

1

TomPadang

Jeg ser ikke noen grunn til at det regjeringen og støttepartiene ikke kan regjere etter 2017.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...