Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Snorre Valen avkler regjeringen + støttepartier

Valen med gode poeng

Til og med folk som stemmer Frp vil nok slite med å være uenig med Valen her. På genialt viser han en flik ved budsjettet som er riv ruskende galt.

Det er friskt med politikere som SV's Valen som greit skisserer og ikke minst adresserer noe som er klin tullete.

Høyre's Flåten blir satt sjakk matt:-)

5
72 svar

72 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kiedis

Når kontantstøtten heves til 7500, betyr det effektivt at man er nødt til å komme seg ut i en stilling som gir deg utbetalt kr. 7500 + 3000ish, siden man da vil trenge barnehageplass for at det skal lønne seg.

Jeg mener at kontantstøtten hardt motarbeider arbeidslinja, og den er jeg en sterk tilhenger av. Stønaden hadde sin misjon i tiden før full barnehagedekning, men nå har den etter mitt syn utspilt sin rolle.

På et tidspunkt må det kuttes i velferdsordninger, og da er kontantstøtten et fint sted å starte.

2

Nabo

Snorre Valen slår inn åpne dører her etter min mening. Kontantstøtten var en riktig ordning da den ble innført, da kun de som hadde barn i barnehage ble subsidiert, men den gangen så var det mangel på barnehager.

I dag med full barnehagedekning, så skulle kontantstøtten vert avviklet, den har ingen utjevnende effekt lengre, den er bare med å sementere utenforskapet blant innvandrer familier, i bytte mot at de ikke jobber allikevel.

Kontantstøtten er Krf sitt hjertebarn, og denne gangen fikk de uttelling i statsbudsjettet, bytte mot støtte av resten av budsjettet. Ingen bør være overrasket over slike utslag, for det er nå engang slik politikken virker, når en ikke har absolutt flertall.

2

gjespe

I dag med full barnehagedekning, så skulle kontantstøtten vert avviklet, den har ingen utjevnende effekt lengre, den er bare med å sementere utenforskapet blant innvandrer familier, i bytte mot at de ikke jobber allikevel.

Nja kan være enig med at barn med minoritetsbakgrunn burde gå i barnehage - men de utgjør ca. 45% av mottakere - det vil si mange norske og ikke minst EU borgere mottar mest.

Det blir for enkelt å si de får det i stedet for å jobbe - de fleste av disse minoritetsforeldre vil uansett ikke få noe jobb - men må støttes på en eller annen måte.

1

broren_til_noen

men de utgjør ca. 45% av mottakere - det vil si mange norske og ikke minst EU borgere mottar mest.

Niks.

Se litt over her.

1

Nabo

For å spisse det litt mer, så vil jeg si, at å få barn skulle ikke være en levevei. Det er nå engang flest nordmenn i Norge, så det er ikke unaturlig at nordmenn får mest, men den ene og den halve ungen er det begrenset hvor mye og hvor lenge kontantstøtten blir utbetalt. EU-borger som får kontantstøtte er en uting generelt, men så lenge lovene er som de er , så mottar mødrene i Polen og andre øst-europeiske land kontantstøtte, når mennene er i arbeid i Norge.

1

TollefTruls

Når man må gjennom så mange hestehandler for å få et budsjett igjennom så blir det slikt. Kanskje viser det svakeheten ved vår type demokrati.

En diktator på valg hvert fjerde år som hadde uinskrenket makt ville vært en bedre løsning. Dessverre så viser det seg ofte at diktatorer vegrer seg mot å gi fra seg stafettpinnen så da er vi kanskje bedre tjent med demokrati på norsk vis likevel?.

2

engafever

Flåten innrømmer at Valen har rett, ganske unikt, til politiker å være, men trist for de som rammes av kutt.

Forøvrig ingen tvil om hvem denne regjeringa prioriterer.

2

ulefos

Flåten innrømmer at Valen har rett, ganske unikt, til politiker å være

han ble tatt på senga stakkar, ellers innrømer Flåten ingen verdens ting

1

engafever

ulefos

Jeg synes Valen stilte mange gode spørsmål og at Flåten kom med en innrømmelse man ikke opplever så ofte, men han "henta" seg inn med å hevde at totalt sett så er dette et budsjett som også er bra for de svake i samfunnet.

1

DenSisteBohem

Bla bla bla...

1

BeNice

Snakk om å bli avslørt . Meget gode innlegg av Valen. Dette må være årets beste. Den kom sent men godt . Lagres til stor glede på regnværs dager .

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...