Nye VGD er lansert! Mer informasjon

skip o hoi Erna, snart er skatten vår

omtrent slik kan man tenke seg at Siv Jensen ropte for noen uker siden. Det handler om Investinor et statlig investeringsselskap som skal hjelpe norske bedrifter ut på verdensmarkedet. Investinor ble opprettet mens Kristin Halvorsen var finansminister og de fikk en god slump penger til investeringsfondet sitt, flere milliarder faktisk..

Og som vi vet, under de rødgrønne ble det etablert en masse arbeidsplasser, skatteinngangen var god og vi fikk alle en historisk bedring av kjøpekraften, ikke vet jeg, men kanskje syns ikke FRP og Høyre at dette var noen god ide, for nå har de benyttet anledningen til å konfiskere de siste kronene dette selskapet hadde av kapital, fra nå av må de håpe på at kommende regjeringer har penger igjen til gode formål, og slik ser det jo ikke nettopp ut med de som styrer landet i dag

mer enn 7 millarder kostet det å kjøpe seg ut av ultimatumet FRP stilte på vegne av bilistene 7000 millioner, som gikk hit og dit, blant annet til skattelette til eliten

regjeringen gir 100 millioner og tar 1250 millioner

mens Investinor typisk investerer 300 millioner i året, satser egentlig regjeringen på nye arbeidsplasser, eller er skattelette og kontantstøtte viktigere?

ship o hoi Siv Jensen

2
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

silas

mer enn 7 millarder kostet det å kjøpe

Så mye kostet det altså å kjøpe Venstre og KrF

1

ulefos

det er noen som må selge seg også

1

silas

Også kalt kompromiss. :-)

1

faas

skatteinngangen var god og vi fikk alle en historisk bedring av kjøpekraften, ikke vet jeg, men kanskje syns ikke FRP og Høyre at dette var noen god ide, for nå har de benyttet anledningen til å konfiskere de siste kronene dette selskapet hadde av kapital,

Skatteinngangen nå er mye godere, 52 milliarder høyere enn i 2013 fra personlige skatteytere. Det stiger hvert år det.

Skattinngang fra "de rikes" utbytteskatt ble f.eks doblet fra 11 til 22 milliarder på ett eneste år, fra 2014 til 2015. Redusert inngang fra formueskatten var samtidig kun 0,8 milliarder .....

Kjøpekraften har steget 27 år på rad.

Hvordan konfiskerer staten egne penger ? En ekstern evaluering viste at investeringer via Investinor rett og slett ikke virker som forventet. Tap er anslått til 650 millioner. Noen må ta ansvar for å endre litt på ting - selv om enkelte tydeligvis ikke forstår sånt. Investinor får i stedet 100 millioner, som inkludert resterende egenkapital tilsvarer deres årlige investeringer.

Det opprettes i tillegg et nytt fond som er 5 ganger så stort....

Ship o hoi ropes det fra de rødgrønne, som står uvitende og akterutseilt igjen på kaia....

1

ulefos

En ekstern evaluering viste at investeringer via Investinor rett og slett ikke virker som forventet.

den eksterne evalueringen er ikke gjort ennå

men det er ikke uvanlig at regjeringen tar avgjørelser på grunnlag av synsing og fordommer

1

faas

den eksterne evalueringen er ikke gjort ennå

<a name="_MailOriginal"></a>På oppdrag for Nærings- og handelsdepartementet utredet MENON Business Economics en rapport i 2012. Konklusjonen anbefalte IKKE nye satsingsområder for Investinor. Samtidig ble det fastslått at mangelen på kapital derimot er prekær i det tidligste oppstartfasen.

Statsminister Erna Solberg, Stortinget 18.november;

Jeg skjønner at det alltid er vanskeligere å flytte på et virkemiddel som eksisterer bare fordi det eksisterer, men av og til må vi altså stille oss det kritiske spørsmålet: Leverer det i henhold til forventningene? Svaret fra evalueringen er nei, sa Solberg.

1

EinarSalbu

eller er skattelette og kontantstøtte viktigere?

Du skal legge merke til spesielt en ting. Denne regjeringens viktigste mål og prioritering er et tema som knapt er omtalt i partiprogrammet og som det nå snakkes veldig lite om. Man snakker om privatisering, anbudsutsetting osvosv, men den viktigste saken for regjeringen er og blir skatteletter.

1

Columbus_3

Kjære Einar.

Dersom du prøvde å ta av skylappene ville du få et mer realistisk utsyn. Du får tydeligvis ikke med deg så mye når de sitter på.

1

KongBob

Nå er vel ikke Einar tema i denne tråden?...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...