Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Etter min mening får Putin og kremlin for mye kritikk for eksempel krim halvøya. Det hadde Russland 30000 soldater som en avtale med Ukraina. Og de ble okkupert pga folket på øya stemte om å bli en del av Russland. Og du har konvoi bombingen av FN forsyninger i Syria det er funnet bevis på at det ikke var ett fly i lufta på dette tidspunktet. Nok en løgn fra vestlige media. Og Emailene til Hillary Clinton var heller ikke hacket av Russland men en amerikaner som var lei av løgner fra media og CIA husk CIA var laget for å lyve.

1
23 svar

23 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

engafever

Etter min mening så synes jeg Putin får alt for lite kritikk og det skyldes at han er maktsyk og udemokratisk og setter sine egne interesser først.

1

BeNice

Takk for svarene, men dere tok ikke poenget med innlegget mitt som er relatert til TS sin tolkning av okkupasjonen av Krim .

1

MagneR

mye kritikk for eksempel krim halvøya

"Vedtaket om overføring knyttes til Nikita Khrusjtsjovs personlige initiativ. Khrusjtsjov hadde få måneder tidligere blitt valgt til førstesekretær (leder) for Sovjetunionens Kommunistiske Parti, men maktbasen var skjør, og han trengte allierte i partiet. En mulig forklaring på at Khrusjtsjov ga Krim til den ukrainske sovjeterepublikken, er at han søkte støtte fra førstesekretæren i det ukrainske kommunistpartiet, Aleksej Kiritsjenko. "

Fra Store Norske Leksikon

Altså ble Krim overført til Ukraina fordi Khrusjtjov trengte allierte i den sovjetiske maktkampen. De som levde i Sovjetunionen trakk vel på skuldrene. Samme land likevel, liksom. Det kan hende de følte det annerledes da Sovjet gikk i oppløsning?

Jeg bare lurer på en ting; er det greit at et landområde flyttes fra en stat til en annen som en brikke i et diktaturs maktspill? Mer ok enn da de avholdt (en tvilsom riktignok) folkeavstemning ganske nylig? Riktignok kan vi ikke omgjøre alt som gikk galt for seg i historien. Men vi snakker om folk som ble "overført" fra Russland til Ukraina uten medbestemmelse. Folk som fremdeles er i live. Ja, de aller fleste faktisk, da den egentlige overføringen ikke fikk praktisk/reell betydning før 1989. Og da kom Jeltsin, kaos, og folk fikk mer enn nok med å holde hodet over vannet i lang tid.

Ellers tror jeg Donbass-konflikten holdes i live bare for at Putin vil formidle at "hvis dere slutter å gnåle om Krim, skal jeg gi fxxx i Donbass, for området interesserer meg ikke. Jeg vil ha tilbake Sovjetunionens perle". Bare spekulasjoner, btw...

Jeg har ikke gjort meg opp noen mening(en måtte vel selv ha bodd på Krim levd denne historien) , men med bakgrunn av nyere historie, er vel ikke det som skjedde totalt ubegripelig?

Jeg tror mange russere ser det på denne måten. Uavhengig av om de er pro-Putin eller ikke.

Er jeg helt på bærtur nå?

1

BeNice

Jeg foreslår at vi lar Samene stemme over om Finnmark skal tilhøre Norge, eller bli en egen nasjon for Samer .

Pakistanere kan stemme om Groruddalen skal administreres fra Islamabad .

1

Perspektiver

Jeg foreslår at vi lar Samene stemme over om Finnmark skal tilhøre Norge, eller bli en egen nasjon for Samer

Har samene et ønske om det ?

1

GiPazzini_85

Jeg foreslår at vi lar Samene stemme over om Finnmark skal tilhøre Norge, eller bli en egen nasjon for Samer .

Hvorfor skal en etnisk minoritet som fremmer påstander om at de er urfolk bestemme over Finnmark?

1

Topsi

Nå stemmer det nok at samene er urfolk, men de er vel knapt i flertall slik at de kan vinne en folkeavstemning

1

fireman56

Og de ble okkupert pga folket på øya stemte om å bli en del av Russland.

Jämtland og Härjedalen ønsket å bli en del av Norge. Synes du at vi bør annektere de to svenske fylkene?

1

GiPazzini_85

Dersom befolkningen vil så burde Norge ta tilbake områdene. Med tanke på militært styrkeforhold er det heller ikke urealistisk å gjennomføre det. Det er verre med politisk vilje. Idre og Särna, samt deler av Bohuslän burde også tilbakeføres igjen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...