Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er merkelig at i en tid der Aleppo er i flammer og mennesker dør som fluer, så må faktisk Sylvi Listhaug og Fabian Stang fronte en kampanje for forfulgte kristne.

Det er viktig å ta vare på forfulgte kristne, men jaggu meg bør fokuset være videre og bredere i en tid som dette. Daglig kan vi lese om sivile og andre som er fanget i en håpløs situasjon i byen Aleppo. Det virker nesten til at vår integreringsminister synes det er ok.

Folk dør som fluer.

Men vi har tydeligvis en minister som synes at kristne er mer verdt enn muslimer, så det er neimen ikke rart at hun blir sammenlignet med nazister. Det kan virke fullt fortjent.

3
353 svar

353 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Videoseven

Det virker nesten til at vår integreringsminister synes det er ok.

Hva pokker har Listhaug noe å gjøre med muslimer som sloss mot hverandre i en annen verdensdel.

Der sloss shia muslimer, alawitter, russere, iranere, afghanere, tyrkere, muslimer fra europa, ISIS, Irak, USA, sunnimuslimer, kurdere og så videre mot hverandre.

Det siste vi bør gjøre er å blande oss inn i dette. Det vi kan gjøre, er å stanse innvandringen fra disse områdene, slik at vi fortsatt har et fredelig land her oppe i nord.

11

Zpiff

Der sloss shia muslimer, alawitter, russere, iranere, afghanere, tyrkere, muslimer fra europa, ISIS, Irak, USA, sunnimuslimer, kurdere og så videre mot hverandre.

Joooaaa, men Listhaug er åpenbart hovedpersonen (på slagmarkene, i politikersalene...) som åpenbart har skylda vettu...

"Damn you if you do/say it, and damn you if you don't do/say it...".

2

Jeremenko

Hva pokker har Listhaug noe å gjøre med muslimer som sloss mot hverandre i en annen verdensdel.

Maser hun ikke om at det viktigste er at vi kan gjøre noe der de er?

1

Videoseven

Det ville vært det mest fornuftige, for vi kunne hjulpet 10-20 ganger flere på den måten.

Venstresiden mener derimot at det viktigste er å få flest mulig inn til Norge, så da får vi bruke pengene her. Jeg mener det er en idiotisk ting å gjøre hvis vi skal hjelpe flest mulig, men flertallet på stortinget bestemmer.

Det er som å se 20 barne sulte. Vi har penger til å gi alle 20 mat fra Rema 1000, men vi plukker ut et barn som får en middag på Maaemo.

Vi klapper oss selv på skulderen etterpå fordi vi er så snille.

2

SIG100

Hva pokker har Listhaug noe å gjøre med muslimer som sloss mot hverandre i en annen verdensdel.

Omtrent like mye som har med forfulgte kristne i en annen verdensdel å gjøre?

Det vil si ganske så mye om man har et minimum av empati med mennesker som lider.

Det er flott at Listhaug og Stang har startet en innsamlingsaksjon for en gruppe som trenger hjelp og støtte. Nå gjenstår det bare å se om de også kan tenke seg å gjøre det samme for andre grupper.

For det er vel ikke slik at de og du skiller mellom hvem som fortjener hjelp og støtte ut i fra hvilken religion de bekjenner seg til?

Sviket i Aleppo

Græsvik om flyktningdebatten: – Jeg så en stygg endring i folket

1

Morra-DI-2

Jeg synes denne tråden blir feil. Skal jeg lage en tråd om at vi gir penger til uteliggere når folk dør i Syria? Jeg mener, hvorfor sause disse tingene sammen i samme tråd?

Kristne i Midtøsten er blant de mest forfulgte og har fått lite fokus og støtte. Det er heller ikke rett.

4

GARDSDATTRA

Det er fullt mulig å hjelpe begge grupper samtidig, og det er slik jeg oppfatter denne tråden.

Men for meg går Aleppo først slik forholdene der er nå.

1

Jeremenko

Kristne i Midtøsten er blant de mest forfulgte og har fått lite fokus og støtte. Det er heller ikke rett.

Ser du ikke problemet med om en statsråd eller hvilken som helst i offentlig tjeneste kan mistenkes for å ikke opptre nøytralt med hensyn til religion eller etnisitet?

Problemet for Listhaug er at hun fremprovoserer reaksjoner helt bevisst. Det er gode grunner for hvorfor hun hele tiden ender opp med å få kritikk.

Hvorfor i alle dager kunne hun ikke bare gitt penger til flyktningehjelpen eller røde kors. Ingen ville reagert, det ville vært helt greit, alle ville vært fornøyd og hun kunne fremstått som en seriøs minister som tar sitt offentlige oppdrag på alvor og gjør det hun sier hun skal gjøre for nærområdene.

I stedet må hun prøve å lage en eller annen slags "PR-statement" av det hele og støtte en mer obskur bibelgjeng for å score politiske poeng på andres nød og provosere frem reaksjoner. Det blir bare så smakløst og smålig.

1

WSnake

Sponvika

Dette er viktig signal som når ut til hele verden gjennom New York Times. Trøkket på tvangsretur og kursendringen i norsk asylpolitikk under FrP og denne regjeringen blir lagt merke til. Det er bra! Tiden for prat er forbi - nå er det handlekraft som gjelder (Y) Vi skal føre en streng politikk, og det betyr at de som får avslag skal ut. Enten frivillig eller med tvang! Lik og del hvis du er enig!

Hva er det egentlig du er uenig i her? Lik og del, som er hele poenget med Facebook eller innholdet ??

3

Sponvika

Så flott, her viser du jo at du også støtter det å glede seg over at et barn som er oppvokst i Norge sendes tilbake til krigherjede Afghanistan, da skjønner jeg bedre ditt nitide forsvar av Listhaug.

Du blir du også et klart eksempel til hvilke Listhaug henvender seg til med slik møkk. Det er de som til enhver pris vil sende flyktninger ut av Norge. Takk for oppklaringen.

1

fireman56

Så flott, her viser du jo at du også støtter det å glede seg over at et barn som er oppvokst i Norge sendes tilbake til krigherjede Afghanistan, da skjønner jeg bedre ditt nitide forsvar av Listhaug.

Tror du virkelig at folk gleder seg over tragediene som utspiller seg i Afghanistan og andre steder? Da har du virkelig ikkeskjønt mye. Men det som påpekes er joat vi kan ikke ta i mot alle her i landet. Det sier helt seg selv. Og mange av dem som kommer har jo heller ikke krav på beskyttelse og da må de sendes ut så fort som mulig.

En som mener det behøver ikke være hverken nazist, rasist eller en med et foraktelig menneskesyn.

Vi snakker velogså om realisme inne i dette, hvor mange vi kan ta imot og hvor mange som kan få hjelp i nærområdet og også hvor mange som har et reellt behov for beskyttelse og hvem som ikke har det

1

Langveg

Enten frivillig eller med tvang!

Men tyder det at du går inn for at folk skal sperrast inne på Trandum i månedsvis når ein ikkje maktar å få eit land til å ta dei imot. Dei innsette på Trandum kan faktisk sitja i varetekt i over året før ein slepp dei ut som ikkje returnerbare. Og einaste "brotsverket" dei har gjort, er ikkje å vera fødd innanfor Schengen-området. Kriminelle kjem ikkje til Trandum på månadsbasis. Ein kan faktisk samanlikna Trandum med Guantanamo. Båe stader sit folk utan dom. Styremaktene vil hiva dei ut som hår i den norske/amerikanske suppa, men har ingen stad å senda dei. Så blir dei gåande på ubestemt tid innanfor piggtrådgjerda. Illegale immigrantar i USA får i det minste amensti og opphald etter 10 år er det visst, her til lands kan dei godt vera dugande arbeidsfolk, godt integrerte med plettfritt rulleblad og ha vori her over ti år. Ut skal dei!

Dei som kom frå Afghanistan, Somalia jamvel Kviterussland på den rette tida, får asyl, dei som kom då ein fann ut at det var "trygt", vert returnerte. Rettvist? Tilfeldig, spør du meg.

Dei kjem svært få asylantar/illegale i nnvandrarar til Noreg no, det skulle ikkje lengerr vera naudsynt å kasta ikkje kriminelle utlendingar ut, aller minst etter 5-10 år.

PS. Hadde norske styremakter hatt eit anna tilhøve til regjeringa i Damskus, hadde dei vel erklært store delar av Syria trygt no og ikkje teki imot fleire syriske flyktningar. Tru faktisk at store delar av Syria (under egjeringskontrol) er meir trygge enn t.d. Tyrkia, Egypt og ikkje minst Afghanistan no. Men regjeringa i Afghanistan er visst "demokratisk", og då kan ein berre returnera folk.

1

russell_martin

I en tid da verdens grusomheter utspiller seg i Aleppo nord i Syria er vår kjære integreringsminister i gang med å samle inn penger for folk folk som blir forfulgt, dvs det eneste kravet er at personen er kristen.

Verden er i midt i en humanitær krise av typen folkemord, og rett før høytida vår er det millioner som lever i et helvete, men vår skamplett av en integreringsminister vil bare hjelpe kristne.

At hjelpen faktisk graderes i hvilken religion man tilhører sier det meste om kynismen og egoismen dagens regjering står for.

PS! Jeg forventer at Høyre tar et oppgjør med Listhaug og Frp. Flertallet i velgermassen er ikke til høyre for høyre.

3

En_ganske_snill_mann

PS! Jeg forventer at Høyre tar et oppgjør med Listhaug og Frp. Flertallet i velgermassen er ikke til høyre for høyre.

Du skal ikke se bortifra at det vil skje.

1

SIG100

PS! Jeg forventer at Høyre tar et oppgjør med Listhaug og Frp. Flertallet i velgermassen er ikke til høyre for høyre.

Nå står også Stang bak denne aksjonen så det spørs vel om det skjer.

Her er forøvrig litt info om organisasjonen fra Wikipedia.

"Visjon - målsetning[rediger | rediger kilde]

Mottoet for Åpne Dører er I tjeneste for forfulgte kristne, og organisasjonens målsetting er å «styrke og utruste kristne brødre og søstre som lever under press og forfølgelse på grunn av sin tro på Jesus Kristus og å oppmuntre dem til å utbre evangeliet til jordens ender».

Åpne dører er engasjert i å:

skaffe bibler og kristen litteratur, støtte kristen mediamisjon (radio- og TV-arbeid) og nasjonal ledertrening,

…yte humanitær hjelp og ved å oppfordre til forbønnstjeneste.

…forberede og utruste kristne som bor i truede og ustabile land til å stå fast i troen når de møter forfølgelse og lidelse.

…kalle og utruste kristne i den frie verden til å identifisere seg med kristne som blir forfulgt, og til aktivt å ta del i tjenesten med å støtte dem."

1

GARDSDATTRA

Verden er i midt i en humanitær krise av typen folkemord, og rett før høytida vår er det millioner som lever i et helvete, men vår skamplett av en integreringsminister vil bare hjelpe kristne.

Den humanitære krisen i Syria og i nærområdene er lik eller verre enn krisen som var i Europa etter annen verdenskrig.

Det sier ikke lite. Aleppo er nå like utbomba som Berlin var etter annen verdenskrig, uten sammenligning for øvrig.

Tyskland ble etter krigen del i to av to. Og gjenoppbygd av de to okkupasjonsmakter. Ser vi at historien er i ferd med å gjenta seg?

1

wise747

Den humanitære krisen i Syria og i nærområdene er lik eller verre enn krisen som var i Europa etter annen verdenskrig.

Da er du rett og slett dum hvis du tror det, les historie du

1

nostalgikern

Det er viktig å ta vare på forfulgte kristne, men jaggu meg bør fokuset være videre og bredere i en tid som dette. Daglig kan vi lese om sivile og andre som er fanget i en håpløs situasjon i byen Aleppo. Det virker nesten til at vår integreringsminister synes det er ok.

Folk dør som fluer.

Ja, der ser man... Roosewelt hadde uttrykket "look to Norway", nå bør man kanskje like gjerne si: "look to Aleppo". Krangelvorenheten "neri der" har nesten ingen grenser, og det er for pokker ikke vår skyld eller ansvar for hvordan de innordner seg!!! I tidligere tider var vi opptatt med å ordne opp for oss selv, ikke minst i fattigere tider. Når kal de lære at det ikke bare er å drive og krige og vente at utlandet skal komme og skaffe til veie alt som trengs etter slike oppgjør? Får håpe de lærer snart, men tvilsomt.

3

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...