Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lesestoff for KrF-politikerne dette!

Jeg har jeg funnet fram til en kronikk som jeg synes må være tankevekkende saker for KrF-ledelsen, dens tillitsvalgte og deres velgere. En uhyre krass artikkel om vanviddet med den nåværende u-hjelpa. Vi gir nå bort over kr 60 000,- i minuttet til dette nå, et interessant regnestykke, synes jeg. Bare synd at ikke TV-aktualitetsprogrammer for én gangs skyld kunne sette søkelyset på dette glade vanviddet.

Altfor voldsomt til at en effektiv kontroll kan foretas. Så her får KrF-ere, SV-ere m.fl. en tankevekkende julelektyre, hvis de "tør" å lese denslags da...

http://www.dagbladet.no/kultur/de-siste-55-arene-har-norge-gitt-mer-enn-20-tusen-kroner-i-minuttet-i-bistand-til-naermere-160-land/66162040

2
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

grds

Veldig bra artikkel som belyser hvor dyrt, og hvor skadelig godhetstyranniet faktisk er. Det som trengs er mindre bistand, mer kravstilling, og mer frihandel med utviklingsland. Dagens bistandspolitikk raserer den 3. verden.

3

Videoseven

Jeg er enig.

Det er ikke beløpet vi gir bort som er det verste, men hvordan pengene blir brukt på lønn til tusenvis av ansatte i de forskjellige organisasjonene.

Det skulle også vært nødhjelp og ikke uhjelp. Beløpene skulle vært en engangsutbetaling, ikke konstant strøm over flere tiår.

Land som ble rammet av jordskjelv, sultkatastrofe, tsunami, krig, flom og så videre kunne fått nødhjelp det året de trengte hjelp.

Pengene skulle gått til organisasjoner i de forskjellige landene, og den norske ambassaden i området kunne hatt en viss kontroll over at ikke alle pengene forsvant i korrupte lommer.

Det ville vært et ramaskrik fra ansatte i godhetsindustrien over at pengene gikk til de trengende og ikke i deres lommer, men det ville vært verd det.

3

nostalgikern

Det er ikke beløpet vi gir bort som er det verste, men hvordan pengene blir brukt på lønn til tusenvis av ansatte i de forskjellige organisasjonene.

Det vil nå fremover komme stadig flere påminnelser fra politisk hold om at vi selvfølgelig har bare én kake til fordeling. Når f.eks. gamle slitere ikke lenger får komme på syke- og pleiehjem "pga. økonomi", når slike som denne gamle mannen vi så reportasje om i går, fra Sør-Vestlandet var det vel, - han som livredd måtte sitte og niholde på dørlåsen etter at en narkoman hadde knust ruta i døra og gjorde gjentatte forsøk på å trenge seg inn, vel, de måtte vente halvannen time før politiet, som en livredd kone forlengst hadde ringt etter, dukket opp. Når fredsomme og troskyldige innbyggere som denne stiller følgende relevante spørsmål inn i tv-kameraet; - "er det virkelig blitt så dårlig stelt her i landet at vi ikke har råd til et effektivt politi lenger heller?" (sånn tilnærmet korrekt sitert), da er det trist å observere en slik utvikling, "pga. manglende kroner".

Vel kr 60 000 i minuttet, timen lang, døgnet rundt, 365 dager i året, tenk over beløpet, det blir utrolig stort.

Du glemte noe av det aller verste, kan jeg minne deg om; nemlig den velkjente og omfattende korrupsjonen i mange av disse mottakerlandene. Herskerne og kretsen rundt dem samt overklassen skor seg grovt på den såkalte u-hjelpen, svært ofte kommer midlene de fattige og trengende ikke i nevneverdig grad til gode. Slikt er påpekt av forskere og observatører lenge.

Det har f.eks. vært alvorlige anklager, demonstrasjoner osv. mot styrende politikere og byråkrater slik som i Brasil pga. den voldsomme korrupsjonskulturen som herjer landet som en mare.

Brasil mottok mest uhjelp av alle fra Norge i fjor...

2

nostalgikern

Veldig bra artikkel som belyser hvor dyrt, og hvor skadelig godhetstyranniet faktisk er.

Jeg glemte "å mene" noe i trådstart, så da får jeg satse på at jeg rekker det her som en "PS"-greie før det hele evt. blir fjernet pga. manglende "mening". Jeg mener Norge nå med de dramatiske inntektsfallene pga. oljen, de store uttellingene til arbeidsledige framover, samt høye pensjoner som nå kommer fort vekk utover, dette og div. annet gjør at vi nok ikke kan bevilge slike beløp til det store utland lenger!

Husk vi har så mye penger UD ønsker å bli kvitt at vi gir ni-sifrede beløp hvert år til supermakten, atommakten, romfartsnasjonen, Kina også, som "uhjelp" til dem. Det glade vanvidd, noe så sprøtt.

Mener altså jeg.

1

StevenPatrick

Litt morsomt at samme person sier "hjelp dem der de er" i neste øyeblikk.... Men skjønner de sine egne selvmotsigelser?

1

neondian

Og du har sjølsagt utelete dei som sit I regjering og har sete der dei 3 siste åra.

Kvifor er ikkje dette tankevekkjande julelektyre for dei som set I regjering og faktisk set opp budsjettet?

1

nostalgikern

Kvifor er ikkje dette tankevekkjande julelektyre for dei som set I regjering og faktisk set opp budsjettet?

Jo det bør det så absolutt være, men på akkurat dette med bistand, så er det KrF som er nærmest helt besatte på å få presset økte bevilgninger igjennom uansett hva de nå enn måtte gå til, 1 % av BNP er greia for dem, forløpig iallfall.. Og KrF har dessverre makt til slik nå, bl.a. pga. at det ikke er 6% sperregense ved Stortingsvalget.

(Jeg venter forresten fortsatt på en kommentar fra deg på tråden jeg har om et annet tema under "Media", - du pleier jo å ha dine argumenter du, og du ble jo indirekte oppfordret til en kommentar i en annen tråd, du vet...

Kommentar så langt uteblitt der... - hm.

1

neondian

Og så slengde du på SV og.

Men dei som verkeleg lagar budsjetta, nei, dei var ikkje så viktige.

Den andre saken må eg finne ut av.

1

Sponvika

Jo det bør det så absolutt være, men på akkurat dette med bistand, så er det KrF som er nærmest helt besatte på å få presset økte bevilgninger igjennom uansett hva de nå enn måtte gå til, 1 % av BNP er greia for dem, forløpig iallfall

Hvilke partier på Stortinget er i mot at det gis 1% av BNP?

1

neondian

(Jeg venter forresten fortsatt på en kommentar fra deg på tråden jeg har om et annet tema under "Media", - du pleier jo å ha dine argumenter du, og du ble jo indirekte oppfordret til en kommentar i en annen tråd, du vet... Kommentar så langt uteblitt der... - hm.

Her treng eg meir info.

1

politikk

Nostalgikerne : er det ikke god religionskotyme og gi bort det siste du har og ellers samle inn kollekt til venner og slekt ?

de må velge : fattige her i Norge eller fattigere i utlandet.

går jo ikke og sende penger ut av landet så andre får bedre kjøpekraft selv om de har mindre brutto norske kroner.

1

nostalgikern

de må velge : fattige her i Norge eller fattigere i utlandet.

Skal de ikke snart skjerpe seg folkene i mange av disse landene og ordne opp for seg selv? Er det vårt ansvar at mange menn sies å være både late og krigeske? Og med noen vanvittige holdninger. Hørte at det er vanlig i Kongo at "2 meter høye menn" voldtar 2 år gamle jenter fordi de har hørt/lært at hvis en aidssmittet mann gjør slik, så kan han bli helbredet for sin sykdom... Jeg har for lengst "gitt opp" Afrika jeg, vil helst høre minst mulig fra der, barnesoldater som marsjerer i en tropp gjennom landsbyen sin og stikker innom hjemmet for å drepe foreldre eller besteforeldre som tilfeldigvis er hjemme osv...

Tilstander.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...