Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Plastposeavgiftens comeback

For et drøyt år siden ble plastposeavgiften vraket etter mye turbulens og mye latterliggjøring. Nå kommer den allikevel, takket være et EU direktiv...

I følge tv2 nyhetene så pålegger EU oss og innføre denne avgiften for å få bruken av plastposer kraftig ned. Dette til tross for at forurensning fra plastposer er svært liten i Norge, posene brukes nemlig på nytt.

Og både Erna og Siv som påsto de egentlig var mot denne avgiften i fjor, de legger seg nok flate når avgiften kommer fra de høye herrer i Brüssel.

2
86 svar

86 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

BeNice

man kan snart ikke kjøpe en liten bit omelett uten at den legges i plastskål og pakkes inn i krympeplast

Helt korrekt . På kantina på jobben kjøper folk lunsj i plastbegere som kastes etter en gangs bruk. Det er mange fulle søppelsekker med plast hver eneste dag i konteineren utenfor kjøkkenet . Jeg er litt skuffet over at det ikkeblirgjort mere for å redusere bruken av en gangs begere/bestikk til tross for et grønt bystyre ( Oslo) Er også skuffet over forbrukerne som er optatt av sunn mat og helsekost,men som er likegyldig til innpakningen . Hva skal man gjøre?

Så har vi Hagen som værer en ny vår ved å snakke absolutt BS om klima . Dette går hjem hos folk som slipper å tenke på ubehaget med å leve på en søppelfylling .

2

ulefos

Så har vi Hagen som værer en ny vår ved å snakke absolutt BS om klima . Dette går hjem hos folk som slipper å tenke på ubehaget med å leve på en søppelfylling .

Hagen har bare en omtanke og det er for seg sjøl, og slik har han alltid vært

1

fargerik

Politikk

I Norge kaster vi ikke så mange poser. De trengs til restavfall.

Jeg trenger røffly en pose pr. dag til restavfallet fra kjøkkenet og en pr. dag til restavfall fra badet.

Det blir 14 poser pr. uke som havner i søppeldunken og ender opp i forbrenningsanlegget på Frevar.

FREVAR er et av landets mest moderne forbrenningsanlegg med Hi-end rensing av utslipp.

Frevar produserer fjernvarme. Mitt restavfall, plastemballasjen inkludert, sendes ut i fjernvarmenettet og erstatter hundrevis av oljefyrte varmeanlegg.

Selvfølgelig vil jeg kjøpe ruller med avfallsposer dersom bæreposene blir alt for dyre, men ærlig talt syns jeg de er litt for tynne og skrøpelige.

2

politikk

Fargerik : Norge har vel eksportert avfall til svenske forbrenningsanlegg fordi vi i følge klimaavtaler ikke kan brenne vårt eget avfall.

paradoks : da har vi øket globale utslipp med og gi fra oss våre egne utslippsrettigheter.

noe FRP hele tiden har vært i mot !

1

politikk

Fargerik : kansje problemet er at samfunnet deler ut nedbrytbare plastposer til matavfall uten og gjøre det samme til annet avfall som blir brent ?

uansett vil en og annen plastgjenstand og kansje særlig tildekkingsplast bli tatt av vinden. I tillegg til alle skip som synker og oversvømmelser drar av gårde.

ulefoss snakker om oppakkumulert problem som ikke kan løses med kortsiktig avgiftsbelegging.

1

fargerik

Fargerik : kansje problemet er at samfunnet deler ut nedbrytbare plastposer til matavfall uten og gjøre det samme til annet avfall som blir brent ?

Deler ut poser???

Ingen deler ut noen poser i Fredrikstad, de deler ut tre dunker.

En til restavfall, en til papp og papir og en liten dunk til gift og batterier og lyspærer og annet skummelt. I tillegg henter de plast etter en rutetabell, men det må vi selv samle i en plastsekk som kjøpes i butikken.

Ingen gir bort noen poser. I nærbutikken tror jeg det koster en krone pr. bærepose.

Kommunen gir bort 1 søppelsekk til jul, til å putte julepakkepapiret i.

1

politikk

Fargerik : i fremtiden vil alle spørsmål kastes inn i ett dataprogram som avgjør hva som kan gjøres og ikke gjøres. Uavhengig av lokale muligheter til og unngå global problematikk.

maskinen bestemmer og ikke mennesket. Spørsmålet er når tiden for mennesket til og legge premisser for dataprogrammet er over ! Da definerer vi ikke lenger menneskets justis eller muligheter hverken lokalt eller globalt.

1

fargerik

Fargerik : i fremtiden vil alle spørsmål kastes inn i ett dataprogram som avgjør hva som kan gjøres og ikke gjøres.

hehehehe....da er nok jeg forlengst død. Men det kan selvfølgelig tenkes at man blir re-inkarnert og får oppleve fremtiden ;-)

1

dyratorium

Dette til tross for at forurensning fra plastposer er svært liten i Norge, posene brukes nemlig på nytt.

Inntrykket mitt er at svært få har med seg brukte poser hjemmefra når de skal handle matvarer. Hjemmene bruker dem til søppelposer som går til forbrenning, eller de blir kastet i plast-resirkuleringen.

Jeg er motstander av EU og EØS-direktiver, men en bæreposeavgift er jeg tilhenger av. Bruken av plast som emballasje er enorm, og alt for stor. Alt for mye plast havner i naturen, spesielt i havet, hvor den gjør mye skade på bl. a. fisk, som spiser den. Men så lenge råstoffet for plastproduksjon (oljen) er så billig, vil ikke bruken gå ned. Da blir avgifter, enn så lenge, et fornuftig miljøtiltak.

2

Perspektiver

men en bæreposeavgift er jeg tilhenge

Du burde kanskje legge den in under kommunale avgifter?

Plastepose"avgift" er en tåpelig avgift pg har ingen ting med miljøtiltak å gjøre , kun en ekstraskatt.

Hardplast er det som belaster miljøet og der er det allerede et kommunalt resirkuleringsopplegg.

Plastposene blir benyttet og man kaster ikke en plastpose stappet med plastposer som restavfall.

1

dyratorium

Du burde kanskje legge den in under kommunale avgifter?

Nå er det ikke jeg som bestemmer hvordan avgifter skal betales. Og det kan vel du og mange andre være svært glad for. For jeg tror avgifter er velegnet til å styre adferd, og at vi burde ha mange flere av dem, og heller redusert inntektskatt. En bærepose i butikken burde kostet en tier. Og å ytre seg i et offentlig medium burde kostet en krone pr. ytring. Hadde dette blitt innført med tilbakevirkende kraft, hadde du fått en regning på kr. 4059,- mens jeg hadde blitt skyldig 173 kr for aktiviteten på VGD..

1

Morra-DI-2

Skyldig. Og jeg skal gjøre noe med dette. Mitt nyttårsløfte for 2017.

..og jeg er enig.

1

ulefos

For et drøyt år siden ble plastposeavgiften vraket etter mye turbulens og mye latterliggjøring. Nå kommer den allikevel, takket være et EU direktiv...

plastposer er et lite problem,men likevel et problem, plast er derimot et stort problem som man burde gjøre noe med, ikke bare i Norge, men i hele verden

2

Slettet-OKSGYG

Poenget er jo at det i Norge ikke er noe problem.

Som det kom frem i forrige runde, de aller fleste posene brukes om igjen og havner stort sett i søppla.

At det er et større problem i andre land, gjør det ikke hensiktsmessig å innføre denne avgiften her til lands.

1

ulefos

1

Langorm

På verdensbasis er forsøplingen av plast et katastrofalt problem. Norge kan ikke alene redde hele verden. Norge må ta sin del av ansvaret. Blir det helt galt her, å ta med ordet innbyggertall? Men så kan det komme til et dilemma, når det kommer til handleposen sin rolle i håndtering av husholdningsavfall, om posene blir for dyre. En gjenknyttet plastpose med husholdningsavfall, forurenser vel mindre, enn avfall direkte fra bøtta i søppeldunken. Rotter, mus, kråker og andre gleder seg. God Jul. P.S. Innlegget inneholder ironi.

1

ulefos

På verdensbasis er forsøplingen av plast et katastrofalt problem. Norge kan ikke alene redde hele verden. Norge må ta sin del av ansvaret. Blir det helt galt her, å ta med ordet innbyggertall?

innbyggertall blir galt, forbruket av plast forteller oss hva vi har ansvaret for

men uansett, noen må gå foran, og det er fint og flott om Norge gjør det

og det er fint om vi gjør det før kilometerlange øyer av plastsøppel driver inn i fjordene våre

1

ehall

Plastposer er ikke noe problem, EU er derimot et problem. I steden for å bruke bra poser til søpla vil vi kjøpe dårlige billige poser som går i stykker på avfallsdeponiet. Så må vi betale mer i renovasjonsavgift for dyrere behandling. Og hva har vi oppnådd? Evneveike politikere som slår seg på brystet og tror de har reddet miljøet.

1

ulefos

I steden for å bruke bra poser til søpla vil vi kjøpe dårlige billige poser som går i stykker på avfallsdeponiet.

hvilken rolle spiller det om matavfallsposene går i stykker på vei til kompostering, de skal jo likevel bli borte

brukte du karakteristikken evneveik?

1

ehall

brukte du karakteristikken evneveik?

Unnskyld for den, sjekket ordboka og det var strengere enn jeg hadde ment. Noen ganger går det for fort. Men jeg mener politikere er dumme, naive og lettledende og tar avgjørelser på tynt om noen grunnlag i det hele tatt. Alternativ er at de bevist driver med svindel, lureri og korrupsjon, men det tror jeg ikke de gjør. Du ser det her med miljøhysteri og for eksempelvis i DAB saken.

For det første punktet kan du være med på gjettekonkurransen jeg startet med saniila.

1

sanila

poser til søpla vil vi kjøpe dårlige billige poser som går i stykker på avfallsdeponiet.

Hva problem skulle det være, tror du de står med håndkraft og lukker de opp.-

1

ehall

sanila, vi legger poser med annen søppel sammen med grønne matavfallsposer. Hvordan tror du de skilles ved avfallsdeponiet? trylling :)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...