Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Frp har gjevi seg ut for å vera eit liberalistisk parti; mindre byråkrati, nei til bomringar, respekt for den jamne mann. Vi har fått meir byråkrati og fleire bomstasjonar, og i dag fekk ein toppen på kransekaka: Frå Justisdepartementet går det ut eit framlegg til høyring om å auka maksimumsstraffa til førti år for "alvorlege brotsverk", På same tid gjer det framlegg om å auka erstatninga til "valdektsoffer". Det er tydeleg at også såkalla valdtekt utan vald no vert rekna som alvorlege brotsverk, og ein som ikkje har brukt fysisk vald, men likevel vert definert som t.d. "serievaldtektsmann" kan risikera å sitja i fengsel til han døyr. Hittil har svært få døydd i norske fengsel.

Og dette framlegget kjem på ei tid då vanleg kriminalitet har gått ned. I høve til gjeldande straffelov berre femti år tilbake er nordmenn vortne svært så lovlydige. Har nymoralistar og ikkje minst Frp, gått fullstendig frå vitet?

1
26 svar

26 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

DrSchwei

Populisme av verste sort - slik som folk bare trekker på skuldrene av eller sågar synes er fint....

... lave straffer og rehabilitering som fokus har vært et adelsmerke for det norske samfunnet.

Ikke måte på hva denne regjeringen skal rive ned.

2

deleted287273

... lave straffer og rehabilitering som fokus har vært et adelsmerke for det norske samfunnet.

Eller en skamplett, alt etter øyet som ser.

1

ulefos

alt etter øyet som ser

de blinde ser ikke, de lar seg lede

1

TomPadang

Frå Justisdepartementet går det ut eit framlegg til høyring om å auka maksimumsstraffa til førti år for "alvorlege brotsverk", På same tid gjer det framlegg om å auka erstatninga til "valdektsoffer".

Eg helsar dette med glede. Det er no på tide at noko blir gjort med straffene og erstatningane.

1

TomPadang

straffene

Orsak. Eg meinte å skriva "straffane".

1

Langveg

Straff er hokjøn, straffene er heilt rett.

1

DrSchwei

Rotevatn har heldigvis slått fast at dette ikke får Venstres støtte.

Men det er vel fare for at populistene i Ap ønsker noe annet?

1

PetterJJ

Ellers klikket jeg meg på denne tråden da jeg trodde den hadde med intoleranse å gjøre..

For noen dager siden var det en liten sak om noen politikere fra det tolerante og inkluderende partiet SV. De var visst ikke så tolerante likevel når det kom til en julesang.

1

PetterJJ

Selv er jeg lite bekymret for om strafferammer for alvorlige forbrytelser økes kraftig. Som kjent er det få som pr i dag dømmes til maksimalstraffer og enda færre som som soner hele straffen.

Bevares, med litt vrangvilje går det sikkert an å tenke seg frem til forskjellige uheldige konsekvenser av en slik lov.

Selv tenker jeg et ekstremt eksempel andre vegen; en massemorder som kaldblodig jaktet og henrettet barn for noen år siden. Han er dømt til 21 års forvaring, noe som igjen kan bety at han aldri slipper ut, eller at han gjør det tidlig.. Er det mer riktig og humant? For ofre, pårørende, og for ham selv?

1

deleted287273

Selv tenker jeg et ekstremt eksempel andre vegen; en massemorder som kaldblodig jaktet og henrettet barn for noen år siden. Han er dømt til 21 års forvaring, noe som igjen kan bety at han aldri slipper ut, eller at han gjørdet tidlig.. Er det mer riktig og humant? For ofre, pårørende, og for ham selv?

Ja, det blir spennende å se hva som skjer i den saken. Skal han også "rehabiliteres" i det godes ånd? Og være et ledd av Norges "humane" straffepolitikk?

1

Langveg

Vi treng ikkje nokon lex Breivik. Er stygt redd for at maksimumsstraffa på 40 år vil kunne brukast mot ikkje-drapsmenn. jfr Kopseng som ikkje har drepi eitt menneske, men som har fått akkurat same straffa som Breivik. Med til framlegget frå Justisdepartmentet er at det også vil fjerna den såkalla strafferabatten. Noreg byrjar minna om eit U-land eller Sambandsstatane om ein vil. .

No har ein utlending fått tretten år for smugling av amfetamin. Det er alt langt over streken. Vi har meir enn strenge straffer nok.

1

engafever

Petterjj

Nå har vel Breivik fra sagt seg retten til å ha samme frihet og rettigheter som folk flest, og graden av human behandling må sees i forhold til personen selv og samfunnets rett til beskyttelse og sikkerhet.

1

deleted287273

Nå har vel Breivik fra sagt seg retten til å ha samme frihet og rettigheter som folk flest,

Kan en gjøre det altså? Skal ikke "rehabiliteringsprinsippet" gjelde for ham?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...