Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er rart hvordan enkelte skifter mening med en gang de får ansvar og vi kjenner alle til FrPs helomvendinger, krumspring og bortforklaringer.

Nå er enda en sak aktuell: Livsforlengende kreftmedisiner. Det er med forundring jeg nå leser om FrPs plutselige hamskifte i denne saken også, for hva mener FrP nå?

Kari Kjønos Kjos fra FrP og leder av helsekomiteen sier nå at vi må leve med klasseskiller når det gjelder enkelte dyre medisiner. FrP- politikeren er ikke bekymret for det enkelte kaller klasseskiller i det norske helsevesenet. Det er alltid noen som har bedre råd enn andre, sier hun, og det har jo jommen FrP sørget for har blitt mer av også.

Fylkesordfører fra AP, Anne Gine Hestetun har selv kreft og betaler nå medisin av egen lomme og mener det er helt feil utvikling at lommeboken skal avgjøre. https://www.nrk.no/nordland/ap-raser-mot-frp-_-vi-kan-ikke-godta-et-klassedelt-helsevesen-1.13285876

....men om vi går tilbake til 2012, den gangen FrP var i opposisjon, var det en helt annen tone fra FrP og Siv Jensen. Den gangen reagerte hun kraftig at ikke alle får pasienter får tilgang til livsforlengende medisin. "Det er veldig feil at vi har et klasseskille i helsevesenet som innebærer at de som har råd til å betale private tjenester kan bli friske, mens de som må stå i den offentlige køen risikerer å dø", sier hun til TV2.

Videre sier hun at det burde vært slik at det offentlige finansierte for deg enten du valgte offentlig eller privat -og da unngår man det klasseskillet som nå vokser fram under AP. http://www.tv2.no/a/3881637

Nå mener FrP at det alltid har vært klasseskiller og sånn bør det være. Det er omtrent det Kjos sier. En passiv holdning og Siv Jensen sier ingenting. Jeg er sikker på at hadde jeg giddet å lete hadde jeg funnet mange linker der FrP viser ubegrenset omsorg for alle syke, vel og merke i opposisjon.

7
150 svar

150 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

engafever

Den samme problemstillinga dukka opp under den rødgrønne perioden og da beskrev deler av høyresia de rødgrønne som kalde og umenneskelige. Nå, under de blåblå, med akkurat den samme problemstillinga, så kommer det ingen kritikk. Det er enten taushet eller bortforklaringer.

Sånn er det....

2

erdetslik

Den samme problemstillinga dukka opp under den rødgrønne perioden og da beskrev deler av høyresia de rødgrønne som kalde og umenneskelige.

Og jeg var en av dem. Og jeg mener det samme nå, men jeg skifter ikke parti av den grunn - og det er jo fordi AP og Støre hadde en værre holdning til dette med dyre kreftmedisiner. Og det var ikke så lite skremmende å høre Støre's tanker om overvektige - med den bakgrunn at de selv er skyld i fedme.

Og som sagt jeg trodde nå at man får innvilget de dyre kreftmedisiner om det søkes. Men det gjelder tydeligvis ikke alle.

Og jeg skifter ikke parti - da det med AP i regjering vil bli værre. Hvis ikke AP og Støre igjen har endret syn. Men det er gjør jo Støre ganske ofte.

1

fireman56

Nå er enda en sak aktuell: Livsforlengende kreftmedisiner. Det er med forundring jeg nå leser om FrPs plutselige hamskifte i denne saken også, for hva mener FrP nå?

At folk må betale slikt av egen lomme var vel AP's mantra gjennom hele deres regjeringstid. Da blir det litt hult at AP-sympatisører skal kritisere et slikt standpunkt. Om du er for at dette gi, kan du da ærlig svare på om du kritiserte AP for aldri å innføre det??

Nå blir det visst en ordning på betalingen for dyr medisin mot føflekkreft. Under AP's regime var visst det altfor dyrt selv om folk døde av det

1

politikk

Einarsalbu : det vil alltid være medisiner og behandlinger som blir for dyre til at alle kan få. Og det blir mer og mer til bedre teknologien blir.

mener du da at det skal være forbudt og kjøpe dette for de som kan betale ?

men det er jo ett paradoks at Norge må velge om penger skal brukes på medisin eller fengsel og straff. Eller andre ting...

1

loccie

Tvers gjennom elendige mennesker.

1

Columbus_3

Slik snakker en tolerant person med store medmenneskelige egenskaper.

Eller?

1

loccie

Slik snakker en tolerant person med store medmenneskelige egenskaper.

Takk for det.

1

StevenPatrick

Ist.edenfor å sitte på hver sin tue og bråke, så kanskje man kunne fått til et tverrpolitisk kompromiss også i slike saker? Alle skjønner, eller burde skjønne, at man ikke kan øse ut penger ukritisk. Som i enhver annen sammenheng så må et kost/nytte-prinsipp også gjelde hva helse angår.

Problemet er naturligvis at vi har et parti, muligens to, som ikke ville tatt ansvaret, men valgt å kjøre en populistisk linje for å skaffe mer stemmer fra flere lettlurte.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...