Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I vår nasjonalsang er det tydelige referanser til den kristne gud. Vers 7 lyder slik:

"Norske mann i hus og hytte, takk din store Gud!

Landet ville han beskytte, skjønt det mørkt så ud.

Alt hvad fedrene har kjempet, mødrene har grett,

har den Herre stille lempet,så vi vant vår rett."

Hva med at dette støter muslimer og de som har andre religioner? Og hva med humanetikerne? Det som står i vers 7 går jo på tvers av det de tror på.

Bør vi får skrevet om nasjonalsangen, eventuelt bare nynne den? Nynning av sanger er jo så "in" i dag. Det er vel bare et tidsspørsmål før noen reiser seg og krever den endret. Og det må ikke forbause noen om at de samme vil endre flagget vårt, som har et tydelig kristent symbol.

Hva mener folket?

1
176 svar

176 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

broren_til_noen

Det er vel bare et tidsspørsmål før noen reiser seg og krever den endret. Og det må ikke forbause noen om at de samme vil endre flagget vårt, som har et tydelig kristent symbol.

Så du er redd for at noen, som du ikke aner hvem er, muligens om kort eller lang tid kanskje vil reise seg og kreve at vi muligens må endre noe du ikke er helt sikker på hva er ennå.

Og du blir altså krenka av tanken på at det muligens finnes noen som om kort eller lang tid kanskje skal reise seg og kanskje kreve noe du ikke er helt sikker på hva er.

Siden det ikke er mulig å finne noen dekning for at det eksisterer en kjeft bortsett fra deg som har tenkt, ikke engang muligens tenkt, å reise seg og kanskje kreve dette vi ennå ikke helt veit hva er må vi vel derfor gå ut fra at alt dette foregår inne i skallen din.

Det kan ikke være verken enkelt eller greit å bli så krenka av egne tanker at du føler det nødvendig å starte en hel- eller halvparanoid tråd (velg sjæl) på VGD for å uttrykke din egen forvirring.

Du er klar over at du kan få hjelp?

Du må riktignok ville det sjøl, men hjelpa finnes.

Jeg ser ikke bort fra at ved neste årsskifte vil denne tråden stå som et av VGDs største og absolutt mest fjollete selvmål.

Godt Nytt År

3

Gorbers

Er det så lite som skjer i norsk politikk at trådstarter må finne opp fiktive problemstillinger for å ha noe å diskutere?

3

ulefos

det er vel snarere at det skjer mye som de helst ikke vil ha fokus på

1

TomPadang

1

Sponvika

Det eneste som er på gang er din konstruering av problemer som ikke finnes.

1

Gorbers

Da får du diskutere den spesifikke saken, istedenfor å finne opp problemer som foreløpig ikke eksisterer.

1

cochisedied

Hva med at dette støter muslimer og de som har andre religioner? Og hva med humanetikerne? Det som står i vers 7 går jo på tvers av det de tror på.

Du er tidlig ute. Slike "advarsler" om at det vil komme forslag om endring av nasjonale symboler som flagg og nasjonalsang er årvisse på VGD - men de pleier å komme litt nærmere mai.

Selv ser jeg barnetoget på TV hvis jeg har anledning - og spesielt i Oslo ser man jo barn og voksne av alle kulører vifte ivrig og lykkelig med det norske flagget - og mange er sikkert muslimer (hijab).

Disse (innbilte?) motstanderne av flagg og sang - føler du deg som deres talsmann?

Cochise-

3

fireman56

Disse (innbilte?) motstanderne av flagg og sang - føler du deg som deres talsmann?

Helt innbilt er det vel ikke med tanke på at både flagget, nasjonalsangen og fedrelandsssangen inneholder henvisninger til det kristne budskapet, Og når man så tenker på forslag som å nynne julesanger, ha vinteravslutning istedetfor juleavslutning og all denne politike korrektheten når det gjelder å "ta hensyn" til andre, så forundrer det meg ikke om det kommer innspill om dette.

Det pussige er jo at flertallet av muslimer ikke støtter alt dette våset. Det kommer jo oftest fra den politisk korrekte elite som ikke ønsker å støte noen med norske historie og tradisjon

1

BornOnThe4thOfJuly

Nå er det kun en gruppering i dette samfunnet som har kommet med denne ideen. Og den grupperingen er altså TS en del av.

Så de innspill du tror kommer har altså allerede kommet i form av TS startinnlegg samt lignende forsøk på å komme med samme type ideer. Selvsagt alltid slik at man tillegger dem andre folk men når dette gjentar seg fra den samme gruppering spå må man faktisk begynne å lure på hva de vil.

Våset i denne omgang kommer fra denne grupperingen TS er en del av, slik det stort sett gjør når slike ideer dukker opp.

1

TomPadang

Det er godt at flere ser det som ligger i nær framtid. Takk!

1

puma1

Bør vi får skrevet om nasjonalsangen, eventuelt bare nynne den?

Det er aldri blitt vedtatt noe sted at "Ja, vi elsker" skal være Norges nasjonalsang. Fram til begynnelsen av 1900-tallet ble både "Sønner av Norge" og Ja,vi elsker" brukt i offisielle sammenhenger. Men den siste har de facto tatt over.

"Sønner av Norge" har ingen referanser til Gud, men mangler totalt referanser til Norges døtre. Jeg synes damer er viktigere enn Skyberter, så jeg tror jeg går for "Ja, vi elsker" tross alt.

2

KongBob

"Millom bakkar og berg" har vel også vært en uoffisiell nasjonalsang?...

Det var den sangen Roald Amundsen & Co sang barhodet når de nådde sydpolen...

1

TomPadang

Jeg synes damer er viktigere enn Skyberter

Helt enig. Damer trumfer det aller meste av levende organismer.

1

Rhabagatz

Hva mener folket?

Oppkonstruert

Men skulle det være slik at folket, gjennom Stortinget, ønsker å forandre på nasjonale symboler, så la det skje. Flagget, nasjonalsangen, riksvåpenet og nasjonalfulgen er ikke hogget ut i stein.

2

TomPadang

Aktualisert, via julesangen som skulle nynnes (til media fikk snusen i det).

1

Rhabagatz

Uproblematisk dersom det er noe flertallet er komfortable med. Å skulle bevare egenarten betyr ikke at vi skal tre den over hodet på folk.

Vi har institusjoner i samfunnet som er ment å lytte til alle krav og øsnker og finne løsninger som vi kan leve med. Det er kjernen i et demokrati - også å kunne ønske seg en annen nasjonasang eller endrede tradisjoner i skoleverket.

Men dessverre er det noen som alltid skriker veldig høyt, uten at vi dermed kan vite om de representerer flertallet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...