Nye VGD er lansert! Mer informasjon

nettopp på nyhetene at somalisk kvinne har hijab i tillegg til uniform.

det må være opp til arbeidsgivere og bestemme uniformsbekledning og der arbeidsgivere tillater hijab er det greit. Derimot hvis arbeidsgivere ikke godtar hijab i uniformen så må personer finne seg i og legge den bort eller velge bort arbeidstypen.

slik sett kan det vel heller ikke være noe i veien for at folk kjører buss eller jobber på McDonald's iført kjeledress og arbeidshjelm. Under forutsetning av at arbeidsgiver tillater det.

når fremmedkulturelle blir i flertall så vil vel arbeidsgivere motsatt kunne pålegge hijab eller turban som uniformseffekt ? Får vi store problemer med arbeidsledige innvandrere så kan vel anbudsgivere forlange spesialplagg for og unngå at vestligkulturelle søker på stillingene ?

vel...det er lenge siden jeg har sett enn bussjåfør med uniformshatt og hvite silkehansker har de aldri hatt. Det ser vi vel sjeldnere og sjeldnere på politifolk også nå.

burde politiet også tillate hijab på sine ansatte ?

1
112 svar

112 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

soldado

Ble kjørt hjem i en taxi av en Sikh her om dagen. Gikk fint det. Krisen er avblåst.

2

fargerik

Jeg driter i hva bussjåførene kler seg i, bare de kjører trygt og frakter meg dit jeg skal.

2

Sponvika

Akkurat dette tror jeg de aller , aller fleste er 100% enig med deg i, heldigvis.

1

politikk

Sponvika : riktig det. Hamburgeren smaker vel like godt eller dårlig enten bekledning er kjeledress eller annen uniform.

det som er litt kjedelig uansett ansatte hvor som helst er og ikke kunne skille dem fra kunder. Noe som er gjeldende for de som betjener kundemasse. Men ikke har betydning angående administrative uten direkte kundekontakt.

1

politikk

Fargerik : det tror jeg er lurt. For det er ikke bekledning som avgjør trafikksikkerhet og arbeidsevne.

jeg stiller bare spørsmålet om ikke også politi kan tillate private tilhørighetseffekter likesåvel som private. De vil vel gjøre samme jobb ?

imidlertid kan nok kundemasse som ikke liker muslimske effekter gjøre jobben sur for arbeidstaker eller muslimer som ikke aksepterer vestlig uniform uten religiøse plagg gjøre privatlivet surt for arbeidstakere.

1

Sponvika

jeg stiller bare spørsmålet om ikke også politi kan tillate private tilhørighetseffekter likesåvel som private. De vil vel gjøre samme jobb ?

I visse jobber bør man være livssynsnøytrale, politiet er en av disse, buss-sjåfør er ikke en av disse.

1

Sponvika

imidlertid kan nok kundemasse som ikke liker muslimske effekter

Tror du det virkelig finnes mange som henger seg opp i slikt?

1

Cabal

Kan være greit med en form for uniform, slik at man vet at det ikke er en tilfeldig forbipasserende frp-ekstremist som tar plass i førersetet. Selv om de ikke har problemer med å skaffe slike uniformer, selvsagt.

Er også kjekt om man kan se trynet på sjåføren.

1

TheBracket

Snart krever hun vel å få montert en minaret på taket og kun kjøre ruta Jernbanetorget - Mekka!!! Og så krever hun at alle andre må gjøre det!! Bare vent!!!

2

fazz

>>> Ahh... VG diskusjonsforum, har du ikke en problemstilling som passer agendaen din; ikke noe problem, da bare finner vi på en.

3

TheBracket

agendaen

Jeg skummet gjennom noen hundre innlegg for å finne et som roper IRONI enda høyere enn mitt. Jeg fant ingen.

2

soldado

TheBrackets innlegg var marinert i ironi.

1

Torotto

Snart krever hun vel å få montert en minaret på taket og kun kjøre ruta

Du er den som kom til legen med en frosk på hode?

Legen spurte - Hvordan begynte dette?

Som ei kvise i rauva svarte frosken.

Hva pokker er problemet med hijab og buss?

Er det ikke bra at folk kommer ut i arbeid?

1

TheBracket

pokker

Jeg trodde ikke ironien kunne bli tydeligere... Jeg tok feil.

1

politikk

Torotto : nyhetene tydet på at dama var motivert for jobben og mye bedre med motiverte arbeidstakere enn de umotiverte nav " sparker " ut i arbeidslivet.

men er dama så motivert for jobb at ho kunne lagt bort religiøst plagg ?

egentlig så må alle mennesker velge og inngå kompromiss : jobb eller fritid og kombinasjon for de heldige.

1

fedda1

Har du noen lignende eksempler å vise til og gjerne med link? Eller er du bare ironisk - på frp-ernes bekostning?

1

TheBracket

ironisk

Gratulerer. På første forsøk!

1

bhil

Det er smått utrolig at dette er en sak her i Norge.

Etter å ha vært på ferie i Dubai hvor det er en masse damer som kjører taxi i bukser og med hodeplagg ( rosa) et ikke tema i et muslimsk land som altså er et tema her...

Hvem har kommet lengst?

1

politikk

Bhil : det viser vel hvor forskjellig islam kan være. I Saudi-Arabia er det vel dødsstraff for og gå i dongeribukser om ikke jeg tar feil. Og damer får ikke lov til og ha førerkort.

I talibanland får ikke damer lov til og utdanne seg heller.

hmm...har muslimer alkoholforbud ? Vel...de tillater turiststeder slik Norge nok vil tillate cannabis på spesifikke turiststeder og hoteller når resten av Europa eller verden myker opp.

dette handler om økonomi som til slutt overstyrer kultur som igjen er bygget på religion. Mens religiøse lover stammer fra tiden de ble skapt for at folk skulle overleve.

det var nok kansje en nødvendighet med håndkapping for de som stjal vann og livsgrunnlag i ørkenen.

u-landskulturer uten velferdssystem har mye av det samme som gammelkristne Norge : få så mange barn som mulig som kan forsørge dere som gamle. Og gifte seg innen familien og trosset slik at formue og penger forblir innenfor familien og trosretning.

dette er hva vi importerer sammen med mennesker.

1

politikk

Bhil : det er smått utrolig ja...men det toner kansje ned til om noen er villig til og legge sivillivsførsel på hylla og innfinne seg arbeidslivets reglement. Eller om arbeidslivet bare må slutte med spesifikk uniformering og tillate private tilleggseffekter.

for kunder betyr det noe og kunne skille ansatte fra andre kunder for og vite hvem spørre...

for arbeidsliv med flere yrkesgrupper på samme sted er det greit og kunne se forskjell på gruppene og hvilken funksjon de har. Hjelmfarge forteller ofte funksjon og kjeledress farge kan skille yrkesgrupper der bare firmalogo skiller oppdragstaker hvis flere aktører i samme bransje. Eks..oljeplattform, verft, bygg og anlegg..

vil ikke importerte muslimer ut i arbeidslivet med begrunnelse vi kan ikke kle oss religiøst. Så kan vel offentlig virksomhet ha dette som uniformskrav slik at de ikke kan unndra seg....men da blir de låst til anbudsvinnende firma og yrke / bransje.

egentlig er det smått utrolig at folk ikke kan godta bekledningen arbeidsgiver tilbyr eller forlanger uten og medbringe egne tilleggseffekter.

jeg antar at vi ikke skal lenger tilbake enn pønkertiden før en med " sveis " Ikke ville blitt ansatt I uniformsyrke.

Det er selvagt arbeidsgivers problem men det er godtatt og bruke tid på og skifte eller gå hjem for og bytte om magen slår seg vrang og arbeidstaker driter seg ut. Hva hvis tilleggseffekter blir våte, revet av, stjålet etc...?

1

EL-FERNANDO

burde politiet også tillate hijab på sine ansatte ?

Nei, der skal det brukes Bjørneskinns Luer. ( slike med fleppser )

1

politikk

Elfernando : politiet i Sibir og Alaska bruker vel det ? Det vil jo være idiotisk og påtvinge arbeidsuniform som gir stor risiko for forfrysninger, våte ben eller heteslag.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...