Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vil sosialistene åpne for å tjene penger?

Kristin Skogen Lund sier i denne artikkelen i Stavanger Aftenblad noe svært viktig og riktig i debatten om et "Grønt Skifte". Hun sier:

"Det blir ingen Grønn omstilling med Røde bunnlinjer"

Det blir faktisk et meget interessant ordspill ut av dette, når venstresidens forakt for at noen skal kunne tjene på å drive god forretning, dette burde da ideelt sett vært frivillige virksomheter eller Staten som drev?

Jeg undres på hvilket forhold de har til feks Elon Musk, som har vist seg å være et oppkomme av gode ideer, svært sterk gjennomføringsevne, og han er nå etterhvert en av klodens rikeste menn. Dog en av dem som jobber hardt for pengene, er ikke spesielt opptatt av bruke dem på seg selv, eller har høy inntekt. Men formuen hans vokser fenomenalt raskt, fordi han kommer med gode ideer som tjener både jordkloden, arbeiderne hans og ham selv.

Burde vi forby å tjene penger? Det høres ut som om det er uetisk å tjene penger på å drive skoler, sykehjem og sykehus - når skal det samme ta veien over i transport til skolen (skolebussen), skolematen (REMA), skolebøker (Forlagene)?

Når skal sosialistene ta innover seg at den dagen det er god forretning i å drive grønt, så kommer kapitalistene til å sørge for at dette finner sted raskt og effektivt? Og, vil AP legge til rette for at dette kan skje, eller lar de seg lokke av de kreftene i partiet som vil forhindre at "kapitalister" tjener penger på virksomheten sin?

2017 blir et interessant år, vil AP la seg lokke til at det er ok å tjene penger?

MBK

1
16 svar

16 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MorganBlueKane

Cabal,

AP er sosialister.

Hva er det de ikke mener?

Venstresiden synes unisont å være imot at selskaper som driver feks undervisning eller velferdstjenester skal tjene penger. Hva er det jeg ikke forstår her? Har de endret sitt syn på dette?

MBK

1

Cabal

sosialistene

Det er 3-5% sosialister i Norge, så hvorfor skal vi bry oss om hva de mener? (dessuten mener de jo ikke det du tror de mener, så det hele blir ekstra tullete)

1

MorganBlueKane

Zil,

Når noen får utbetalt lønn, så kommer det av at noen (andre) har tatt risikoen med å starte en bedrift, investere sin egen kapital, skape arbeidsplasser og bære tisikoen av alt fra feil ansettelser til sykefravær etc. For å gjøre dette, og kunne vokse, tar de ut utbytte.

Sosialister er helt klart for at det skal utbetales lønn til den ansatte, at den ansatte skal ha svært sterke rettigheter, at bedriften skal betale skatt, at politikere skal kunne bestemme rammebetingelsene for drift - men synes ikke dette rettferdiggjør at de som EIER bedriften skal tjene på dette. Dette burde da kunne være non-profit?

MBK

1

MorganBlueKane

Fazz,

Dette er ikke en diskusjon om bedrifters utbyttepolitikk. Dette er en diskusjon om at store deler av venstresiden fremstiller det å tjene penger på lovlig virksomhet som uetisk, og heller vil ha statlig eierskap.

MBK

1

MorganBlueKane

Fazz,

Dette er noe av det dummeste jeg har lest.

Her er en link (det er første treffet på et Google søk på utbytte og velferd) hvor SV vil forby utbytte på velferd i 2013.

Hvilken del av artikkelen er det du har problemer med, siden du hevder at ingen partier på Stortinget er mot dette? Er det det faktum at SV sitter på Stortinget du er uenig i? Eller er det standpunktet? Eller lyver avisen?

MBK

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...