Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Kutt drivstoffavgifter - ikke øk dem!

Jeg er i dag rimelig forbannet på Krf og Venstre, som igjen kommer med krigserklæringer til det norske folk. Fienden for dem er alle de som eier biler som går på fossilt drivstoff. Det er ikke måte på hvor vi skal få svi for bilene våre. Jeg kunne skrevet mye om Venstre og Krf, men dette ville nok blitt strøket av sensuren.

Frp har vært nødt til å gi etter for disse to idiotiske partiene og øke drivstoffavgiftene. En gang i tiden så var Frp adskillig mer cocky: http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/frp-siv-til-angrep-paa-bensinavgiften/a/10036922/ Nå er det åpenbart unnvikelser og "spille på lag med Krf og Venstre" som gjelder. Jeg skulle ønsket det annerledes, og at Frp kastet kortene og gikk. Da hadde de fått mange stemmer ved kommende valg.

Men de valgte altså avgiftsøkninger. Med Siv ved finansroret............

1
95 svar

95 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nabo

I denne debatten må vi nesten ta med et lite partsinnlegg fra Samferdselsministeren.

http://solvikolsen.blogg.no/1483476807_.html

Når AP/SP i media klager på drivstoffpriser, er det som å høre en pyroman klage på brannvesenet. I Stortinget har det rødgrønne alternativet kjempet for økte drivstoffavgifter, økte engangsavgifter og økte bompenger. For bare få måneder siden fremmet AP/SP/SV/MDG forslag i Stortinget om at avgifter på både drivstoff og bensin/dieselbiler måtte øke så mye at folk ikke lenger ville kjøpe slike biler om noen år (se bilde). Men det siste døgnet kjefter plutselig de veldig på FrP fordi de nå angivelig synes drivstoffprisene er høye. Det er latterlig, men viser en populistisk opposisjon (og presse) som snur kappen etter vinden.

1

RickiBK

Jeg er i dag rimelig forbannet på Krf og Venstre, som igjen kommer med krigserklæringer til det norske folk.

Drivstoffavgiftene er på langt nær høye nok.

1

TomPadang

35 og 55 øre kan synes lite. Men for de som er avhengig av bil, utgjør dette enda en fordyrende belastning. Hvorfor dette hatet mot biler?

1

broren_til_noen

Hvorfor dette hatet mot biler?

Fra bilpartiet FrP?

Det må vel nesten du være den nærmeste å svare på siden du stemmer på dem.

1

TomPadang

Som du nok vet er det ikke Frp som ønsker høyere avgifter. Frp kastet et bein til "samarbeidspartiene" for at de skulle holde kjeft.

1

Framsynt

Frp har vært nødt til å gi etter for disse to idiotiske partiene og øke drivstoffavgiftene. En gang i tiden så var Frp adskillig mer cocky: http://www.vg.no/forbruker/bil-baat-og-motor/bil-og-trafikk/frp-siv-til-angrep-paa-bensinavgiften/a/10036922/ Nå er det åpenbart unnvikelser og "spille på lag med Krf og Venstre" som gjelder. Jeg skulle ønsket det annerledes, og at Frp kastet kortene og gikk. Da hadde de fått mange stemmer ved kommende valg. Men de valgte altså avgiftsøkninger. Med Siv ved finansroret............

Det er selvsagt ikke bra at de legger på bensinavgiften noen ører. (For det meste justert for inflasjon)

Men proporsjonene på debatten er helt hårreisene og preges av symbolpolitikk fra motstanderne. De hopper galant over at bilavgiftene totalt har gått kraftig ned.

Disse ørene utgjør ca en hundrelapp i året, dvs det samme som mange i byene betaler i bompenger hver eneste dag - året igjennom. Det er bompenger som flår bilistene - og denne ekstraskatten er som som kjent bare FrP av partiene på stortinget som vil fjerne. Og dem stemmer ikke de som klger høyest på, som kjent. Nei, de stemmer på bompengepartiene eller sitter hjemme.

Så det er meningsløst å få noe ut av slike debatter.

1

gjespe

Men proporsjonene på debatten er helt hårreisene og preges av symbolpolitikk fra motstanderne.

Det er vel et kjennetegn på venstresiden - hårreisende proporsjoner i debatter - meningsløse kommentarer - uredelig lavmål - personjakt.

1

gjespe

Det er bompenger som flår bilistene - og denne ekstraskatten er som som kjent bare FrP av partiene på stortinget som vil fjerne. Og dem stemmer ikke de som klger høyest på, som kjent. Nei, de stemmer på bompengepartiene eller sitter hjemme.

Og klage på noe man stemmer for - virker noe komisk...eller absurd...

1

broren_til_noen

Det er selvsagt ikke bra at de legger på bensinavgiften noen ører. (For det meste justert for inflasjon)

55 øre pr liter diesel er bare en inflasjonsjustering?

Det er et utsagn som er like kørka som gaskenrigis påstand om at bøtesatsene for feilparkering, med hilsen Ketil Solvik Olsen, fra 1/1 kun er inflasjonsjustert med en økning fra 500 til 900 kroner.

Hva slags inflasjon er det egentlig du opererer med?

Det forundrer meg virkelig at dere går til ytterligheter for å lure dere sjøl på denne måten.

Men engang sveiseblind fanboi - alltid sveiseblind fanboi.

1

gjespe

55 øre pr liter diese

Må du selge bilen nå eller?....

1

KitWalker_1516

Vil vi ha billigere avgifter, strengere asylpolitikk, billigere alkobolt og tobakk. re

1

politikk

Kitwalker : dropper vi asyl og kostnader til dette kan vi få både billigere drivstoff, billigere alkohol og billigere tobakk pluss mindre generell skatt.

nå ser vi at matvarepriser stiger kraftig og at det ikke var så stor konkurranse mellom kjedene på julematen i år som tidligere. Økte drivstoffavgifter i tillegg nå og en rapport om økt konsumprisindeks i forhold til lønnsvekst. I tillegg må vi forvente høyere renter også.

alt i alt tror jeg dette betyr høye lønnskrav og mange langvarige streiker ved neste lønnsoppgjør.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...