Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvor dumme er norske politikere? ?

I Sverige har de klart å stagge boligprisveksten med minus rente. I Norge fortsetter den elleville prisgaloppen på boliger.

Det skyldes Siv Jensen og politikerens evneveikhet. Vilje til å ta innover seg den skade dette kan påføre enkeltindivid og samfunn.

Det er på tide at vi får en debatt om hvorfor vi har så dårlige politikere som ikke evner å styre landet . Vi har en svulmende statsformue men setter unge og som gamle i gjeld !!

Er det så flott å bli gjeldsslave. ?

Når SV sin Lysbakken er dum nok til å foreslå at staten skal inn med egenandelen på 15 % på bolig , som vil føre til enda ellevillere boligpriser , så skjønner en at dumskapen har nådd ett enda høyere potens.

Staten kan da gå inn i bygge boliger til utleie til overkommelige priser eller ekspropriere tomme boliger som bolighaier har kjøpt opp for å fyre opp prisene.

1
43 svar

43 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Garindan

I Sverige har de klart å stagge boligprisveksten med minus rente. I Norge fortsetter den elleville prisgaloppen på boliger.

Unnskyld, men hvordan mener du minusrente kan ha en staggende effekt på boligprisene? Det henger bare ikke ihop.

2

McLovin

Det finnes bare en utvei for å løse boligutfordringer, og det er å bygge flere boliger i pressområdene.

Forslagene til SV fremstår i all hovedsak gammelkommunistiske, Staten skal løse alt, bare med økte skatter og avgifter. Man kan ikke skatte seg til rikdom. Man kan heller ikke skatte seg ut av utfordringer.

Prisene i indre Oslo er ikke så høye, dersom man sammenligner med de områdene det er naturlig å sammenligne seg med, i andre europeiske byer av en viss størrelse.

1

dd12

I dag er det nesten bare de rikeste av oss som har råd til å leie. Uttrykket, det er dyrt å være fattig er sjelden mer passende.

Når det gjelder påstanden til TS så har jeg vanskelig for å tro at minusrenter er veien å gå. Uten at jeg har spesielt peiling på dette så vil jeg anta at det i perioder med negative renter er mer gunstig å kjøpe opp enn å ha penger i banken.

1

FrannyLee

Litt humoristisk kan en vel si at først raserer de velferdstaten, og dette gjelder ikke bare ei partigruppering, og når de trekker seg tilbake med sine millioner på bok så selger de huset med stor forteneste og flytter til Spania eller deromkring. Og lar oss seile vår egen sjø.

1

erdetslik

Det er nok mange andre årsaker enn dagens politikere som er årsaken til prisgaloppen i boligmarkedet - gammel boligpolitikk og mange sære situasjoner.

1. Det har i mange år vært bygd for få boliger.

Folk har i mange år gledet seg over verdistigning på egen bolig. Helt til de med sin "rikdom" ønsker å bytte til en bedre bolig. Da oppdager de at verdien har liten betydning = fordi må betale så mye mer for en bedre bolig. Jeg hører ofte folk med glede forteller hvor mye verdien på deres bolig har steget. Vi kjøpte for X år siden til den når har naboen solgt til den prisen, så vår har steget så og så mye bare på de årene. Det kan faktisk hende at smarte politikere har ønsket å beholde makt på disse "gledene".

Det er bare å bygge nok boliger, så vil ikke boligprisene øke annet enn de økte (lønns)kostnadene. I Oslo var det i tidligere år et problem med å få frigitt områder til boligbygging fordi tidligere regjeringer nektet å flytte markagrensene. Nå tas gamle industribygg og eiendom til boligbygging i Oslo. Men det monner ikke i fht tilstrømmingen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...