Nye VGD er lansert! Mer informasjon

jeg tror ikke det grønne skiftet kommer til og medføre stor produksjon av tekniske eksportprodukter. Tipper Erna går på samme månekrasjet som jens og CO2 rensing. Større utenlandske selskaper ligger langt forran i teknologiutviklingen.

her er teorien på hvordan :

1. Vi må utvikle noe som er mye bedre enn eksisterende og brukt i bredt spekter verden rundt.

forslag : batteri som inneholder strømmengde på 1 kw/h PR cm3 volum. Og som ikke selvutlading. Kan både lades og tappes veldig fort og med flere tiårs levetid uten og tape kvalitet. Da vil de fleste innbyggere trenge 2 stykker. Ett til hjemmet og ett som kan byttes mellom bil og båt. Pluss industri og næringsliv vil trenge. Ett enormt verdensomspennende marked.

2. Politikere må ved nye produkter forby produksjon i utlandet og utlendinger og eie aksjer. Kun dette vil sikre arbeidsplassene og fortjenesten på norsk jord.

konklusjon 1 : teknisk klarer vi nok aldri og skape ett etterspurt eksportprodukt for massene.

konklusjon 2 : hvis vi klarer det er det ikke politisk vilje til og beholde produksjon og eierskap kun i Norge.

antakeligvis vil den grønne norske fremtiden bety veldig dyr strøm og dyre løsninger og vi blir fattigere. Og skiftet bestå i og lære og bruke utenlandsk teknologi som forandrer seg så fort at gårsdagens løsninger snart blir utfaset slik politikere vil utfase norsk oljeproduksjon.

kansje vil det settes i gang produksjon av noe som om kort tid er utkonkurrert av utlandet teknologisk. Noen ny norsk merkevare mex lang levetid som coca cola og budweisser har jeg liten tro på. Mer at det går som med think bilen...bedre utenlandske løsninger kort tid etter.

Har Norge noen sjanse til og lykkes med eksportprodukter og lønnsomme arbeidsplasser. hva tror dere ? Jeg tviler sterkt !

2
3 svar

3 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

gaskenrigi

Har Norge noen sjanse til og lykkes med eksportprodukter og lønnsomme arbeidsplasser. hva tror dere ? Jeg tviler sterkt !

Eneste eksport som vil vokse, er eksport av venstreradikale og islamister.

2

erdetslik

Har Norge noen sjanse til og lykkes med eksportprodukter og lønnsomme arbeidsplasser. hva tror dere ? Jeg tviler sterkt !

Jeg ser en av venstresidas fagforeningsrepresentanter med glede utbasunerer at Norge er "Billigere og bedre enn Kina" - det er jo godt at også fagforeninger bryr seg om norske bedrifter og ser hvem som bygger norske arbeidsplasser. Og det er bra. Trolig for å dokumentere at bortfall av Formueskatten er unødvendig.

Norge kan kanskje konkurrere på verdensbasis i industri der vi kan bygge / konstruere og drifte roboter med driftskostnader på linje med andre land f.eks. Sverige (som nå er kåret til det beste land å drive næringsvirksomhet i). Mens tidligere regjeringer i Norge har lagt til rette for kun den oljerelatert industri som de trolig trodde ville vokse inn i himmelen, har andre land med langt dyrere / høyre strømpriser utviklet "grønne produkt". Et lite (?) eksempel; Jeg er nå i Tyskland. Her har utviklingen vært slik de siste 5 år, at snart alle bedrifter og store bygninger bruker energi (strøm og oppvarming) fra vindmøller (vifter) på taket. Og nå skal Norge starte produktutvikling 5 - 10 år etter alle andre land - og konkurrere ut / med disse på verdensmarkedet. Som de fleste av oss som driver næringsvirksomhet vet; For å selge et nytt produkt kan det ikke være dårligere eller dyrere (uten at kvaliteten er bedre) enn det som allerede er etablert i markedet. Hvem tror på julenissen . . . . . . . . - Hvem i Norge skal / vil investere pengene sine i slik industri ?

Rike mennesker i Norge har alltid blitt skjelt og vært fagforeningenes fiender. I Sverige kommuniseres sjelden slike tilstander, der får milliardærene leve og drive sine virksomheter i fred og ro. Noe som er ødelagt av fagforeningene i Norge. Og i Sverige er det bygget en langsiktig industrikultur med stor eksport verden over. Norges eksportvirksomhet er som en liten fjert i sammenligningen. Men vi burde kunne klare det like bra over tid. Men vi har en lang vei å gå. For øvrig er det jo interessant å se at Sverige nå er kåret til det beste land å drive næringsvirksomhet i - 9 år (2008) etter at de fjernet Formueskatten.

Jeg kan ikke helt se hvordan vi skal lykkes bedre med f.eks. å bygge elbiler nå enn for en del år siden. Trolig har vi fremdeles for høyt kostnadsnivå til å drive noe stor eksportrettet virksomhet som kan erstatte bortfallet av arbeidsplasser i oljerelatert industri. Men om vi kan utvikle produkt som er langt bedre enn det som finnes i markedet i dag kan vi lykkes med det. Men starter vi nå har vi 5 - 10 år å ta igjen.

1

politikk

Erdetslik : først og fremst var vel bygging av elbiler i Norge mer manuell på montasje enn de store samlebåndsfabrikkene utenlands der nesten alle oppgaver blir gjort av roboter.

jeg tror vi kunne utviklet dette hvis vi kunne fått til allsidig rammekarosseri med kun påbygget og nyutviklede moduler og teknologi på mål. En slags patent på grunnkonsept. Nå er det vel kansje litt sent...?

ett problem er at til lenger tekonologien kommer til mer avansert og dyrt blir det og videreutvikle noe. Ikke som før at en pettersmart kunne komme med nytt produkt teknisk selv om patentideer er like lett og tenke ut i teorien

tror ojleindustriens ingeniører bare vil klare og utvikle enkelte komponenter til nye produkter og arbeidsplassene og eksporten liten.

noe slikt som virkelig energipakkete batterier jeg beskrev, superledere ved romtemperatur, tyngdekraftopphever, uskadelig materiale eller andre banebrytende produkter tror jeg ikke er mulig med norsk utviklingskapital i forhold til utenlandsk.

fiskeoppdrett og sjømat er vel den beste muligheten for Norge. Men vil ikke gi en haug godt betalte arbeidsplasser. Uønskete arter som kongekrabbe er kansje en av de beste muligheter i tillegg til fisk. Og vi må kansje være mer fokusert på og utnytte nye arter fremfor og bevare norsk fauna mot naturens forandringer.

kunne Norge bare klart patentet og funksjon på fusjonskraftverk hadde nok vår økonomi vært sikret på patent og lisensinntekter. Da må vi løse tekniske utfordringer verden ikke har klart til nå. Lite sannsynlig det...slumpetreff i såfall. Men da reagerer vel politikere så sent at teknologien er solgt til utlandet med en norsk søkkrik milliardær igjen. Slumpetreff på medisinsk teknologi er mer sansynlig enn slumpetreff på teknologiske løsninger hvertfall.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...