Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Familiære forhold i politikken

Flere AP- politikere har i årenes løp blitt kritisert for at det er for nære familiære bånd tilhverandre. Som eksempel er familiære bånd mellom Raymond Johannesen og onkelen Torbjørn Bertsen eller Stoltenbergs og sin far. Noen har kalt det nepotisme.

Nå er det jo naturlig at man utnevner statssekretærer og politiske rådgivere av samme parti som seg selv, det skulle bare mangle, men når det virker som om de fleste er i nær familie med en eller flere av statsråder eller andre statssekretærer kan det virke som man heller forsøker å mele sine egne kaker fremfor å få den beste kompetansen.

Eller hvordan bør det være?

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

FrannyLee

Det er verre når det er familieklaner og folk med de tette kontaktene med pengemakta eller en del av den som kjøper eller familiærer seg til topps til verdens viktigste jobb. Amerikas president.

1

fazz

Eller hvordan bør det være?

>>> Det er vel ofte slik at barn følger foreldre. Det er ett potensielt større problem når tette familiære forhold går mellom politikere og næringslivstopper.

1

EinarSalbu

Ja, eller like barn leker best. Om det er tette familiære bånd mellom politikker og næring er det jo om og gjøre å holde seg strengt til habiitetsreglene. Likevel...det er mange fra samme parti som kan bli utelukket som statssekretær eller politisk rådgiver fordi familiemedlemmer blir førstevalg.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...