Politikk - Norsk

erdetslik

Røde Regjeringer og evt. fallitt

Jeg ble litt forundret når tråden "Røde Regjeringer Spilte Falitt" ble strøket, når man ser på andre tråder.

Jeg har alltid hevdet at tidligere regjeringer (tilbake til før 1960) er årsak til vårt nåværende pris og kostnadsnivå - og forskjellen mellom Norge og Sverige.

"Niffen" svarte meg at Sverige hadde sluppet unna den lønnsdrivende oljesektor.

Jeg kunne godt tenke meg å få svar på mitt spørsmål til "Niffen" før tråden ble stengt:

Når vi ser på lønns-, kostnads- og prisnivå i Sverige i fht til Norge med høyere lønninger og priser, at det er en sammenheng mellom prisnivå og lønnsnivå.

Egentlig burde være ganske åpenbart når vi ser på Norge og Sverige - som ellers er sammenlignbare land.

1
5 svar
Niffen Ja, normalt så er det jo en sammenheng der. Men hva er egentlig problemet?

Jeg skal begrense meg til å si at dette er første gang jeg har sett en som representerer venstresida har vært enig og satt det på trykk.

Og det egentlig problemet ? Vel , da er det ganske nærliggende å si at om vi hadde hatt noe lavere lønnsvekst med noe lavere prisnivå og levekår nå med de samme råoljepriser som har vært avgjørende for den norske stats oljeinntekter og penger på bok ville sikkert oljefondet hatt midler til å dekke inn framtidige pensjonsutbetalinger - og vi hadde kanskje stått oss litt bedre med å bygge ny industri.

Men nå har vi de forutsetningene vi har, og må jobbe ut i fra disse.

1

Jeg har alltid hevdet at tidligere regjeringer (tilbake til før 1960) er årsak til vårt nåværende pris og kostnadsnivå - og forskjellen mellom Norge og Sverige.

Hovedansvaret for dagens høye prisnivå har nok de som trodde på historiens groveste bløff - Nei til EF og dyrtid -, og derfor stemte nei.

Så nettopp et ordet-fritt-innlegg, hvor en grenseboer fortalte at han sparte ti tusen kroner i måneden ved å handle mat og drikkevarer og fylle tanken til EU-priser i Sverige.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
40 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...