Politikk - Norsk

erdetslik

Navarsete - Rema1000 - Regjeringen

Navarsete var på en gjesteopptreden i Politisk Kvarter på nrk i dag - og hadde en diskusjon med Næringsminister Monica Mæland og Rema-saken. Det har nok gått hardt inn på Navarsete at syltetøyprodusenten i "nabobygden" (på andre siden av Sognefjorden) skal ut av Rema1000.

Når Navarsete utbrøt: "Jeg gidder ikke (eller var det: "kan ikke) å gå i 4 butikker for å få kjøpt det jeg ønsker", var min første tanke; hva slags samfunn ønsker Navarsete og Sp at vi skal ha ? Ønsker Navarsete og Ap at politikere / Storting / Regjeringen skal detaljstyre næringslivet - bortsett fra bønder, kanskje - detaljstyre vareutvalg i butikker ?

Det er slike politikere som skremmer av og til. Med slike påstander om at Regjeringen må ordne opp slik at "hun slipper å går i 4 butikker" for å få det hun trenger.

Det kan da ikke være en regjeringsoppgave å pålegge frie etablerte butikker et vareutvalg.

Når vi forbrukere har "tillatt" denne utvikling må det bety at det er svært få smarte folk i Norge - og noen svært få smarte.

2
72 svar

Regjeringen må ordne opp slik at "hun slipper å går i 4 butikker" for å få det hun trenger.

Haha, passe ironisk at Navarsete klager på dårlig utvalg. Partiene hennes som kjemper sterkest for å nekte folk et vareutvalg bestående av utenlandske varer..

2

Navarsete klager på dårlig utvalg, men støtter Tine i tykt og tynt, Norges mest proteksjonistiske selskap.

De som ikke skjønner hvorfor Rema ser seg nødt til å gjøre det de gjør har null innsikt i dagligvarebransjen.

Alternativet er å la være å gjøre noe og dø en sakte død.

2
McLovin [sitat…] Du mener Rema er på vei mot elendig utvalg og høye priser? Rema legger ned før de havner der. Det er ingen interesse i Rema å drive en kjede med høyere priser enn de andre...

McLovin"Du mener Rema er på vei mot elendig utvalg og høye priser? Rema legger ned før de havner der."

Virker da sånn slik de har holdt på og holder på med å kaste ut en haug bestselgere. Legge ned nei. Det er det nå først og fremst kjøpmennene som får svi ettersom de må forholde seg til Remas nye "strategi".

"Det er ingen interesse i Rema å drive en kjede med høyere priser enn de andre kjedene."

Nei selvsagt ikke, men hvor de vil hen slik de holder på for tida vet de vel ikke selv engang. Beyer,Lindstad og co som uttaler seg på vegne av Rema kommer jo bare med hersketeknikk og elendige bortforklaringer.

2
McLovin Hvordan kan du være så sikker på at Hansa ikke var den som sa opp avtalen først og det deretter ikke helt gikk som Hansa hadde tenkt seg? Kanskje det satt noen i Hansa og dreit seg...

"Hvordan kan du være så sikker på at Hansa ikke var den som sa opp avtalen først og det deretter ikke helt gikk som Hansa hadde tenkt seg? Kanskje det satt noen i Hansa og dreit seg loddrett ut?"

Hvordan jeg vet? Jeg har bekjente som jobber der som har fått forklart fra ledere i Hansa at de ble tilbudt en helt hårreisende elendig avtale. Det ble sammenlignet med at man leier et hus for så å måtte flytte ned i kjellerstua året etter og fortsatt betale det samme.

Om du syns dette er å drite seg ut så deg om det, jeg syns det er bra at Hansa sier fra til de griske pampene i dagligvarebransjen(her ledelsen i Rema) at dette finner de seg ikke i.

2
Anelka2 "Var den dårlige avtalen før eller etter Hansa etter sigende sa opp sin egen avtale? " Hansa hadde en god avtale med Rema og gjorde det godt i kjeden. Likevel krevde Rema mer penge...

Premisset ditt er altså at du kjenner noen som kjenner noen som skylder på motparten. I tillegg unngår du det faktum at kommunikasjonsdirektøren i det gjeldende selskapet sier at Hansa selv sa opp avtalen. Så enten lyver hun helt konkret med de følger slikt for for egen arbeidssituasjon (en så stor bedrift kan selvsagt ikke være tjent med en lyvende kommunikasjonsdirektør) eller så er det sant det hun sier.

Situasjonen i dagligvarebransjen har en massiv systemsvikt. En aktør har kunnet bygge seg opp til å kontrollere hele bransjen, og det er ikke Rema. Rema må gjøre det de kan for å utfordre en dobbelt så stor aktør. Coop gjør det ikke, med dertil massive tap.

Ansvaret ligger ikke på Rema, men på fullstendig tafatte myndigheter, som ikke gjør noe for å stoppe den som alle danser etter.

Det er der problemet ligger, ikke at en lavpriskjede prøver å skille seg mer ut.

2
Anelka2 "Savnet av Heinecken gjør nok at du helt har mistet fokus. " Det er Hansa som distribuerer Heineken i Norge, så nei det har jeg ikke.

Det er Hansa som distribuerer Heineken i Norge, så nei det har jeg ikke.

La meg hjelpe deg:

Du bekymrer deg over Norske arbeidsplasser, og fdremhever at et danskeid bryggeri er av det onde, samtidig som at du ser det som manna fra himmelen å sikre at et annet danskeid bryggeri som distribuerer et Nederlandsk øl?

Kunne du utdype dette med Norske arbeidsplasser litt?

2

Med slike påstander om at Regjeringen må ordne opp slik at "hun slipper å går i 4 butikker" for å få det hun trenger.

Sa hun det?

1

Ønsker Navarsete og Ap at politikere / Storting / Regjeringen skal detaljstyre næringslivet

Du har fått med deg at SP og AP er to forskjellige partier?...

1
KongBob [sitat…] Du har fått med deg at SP og AP er to forskjellige partier?...

Dette er lovforslaget man snakket om.

En ny lov vil gripe inn i rammene rundt forhandlingene mellom dagligvarekjedene og leverandørene. Målet med loven er å sikre effektive forhandlinger og tydelige kontrakter mellom leverandører og kjedene. Dette vil også være en fordel for forbrukerne i form av lavere priser, bedre utvalg, tilgjengelighet og kvalitet.

Utvalget foreslår også at det opprettes et eget Handelstilsyn som skal sikre at loven håndheves. Handelstilsynet legges administrativt til Konkurransetilsynet.

1

Senterpartiet på det verste!

Det første de gjør er å sikre flest mulig fordeler for seg selv og sine egne bønder.

Og så kommer de med populistisk pludring om at slik og slik bør det være, og alt var bedre før.

Man kan i ikke bare plukke fritt her - altså at man skal ha butikker med alle varer, samtidig som prisene skal være lave (nok).

Hørtes ut som om hun var fornøyd med utvalget i den lokale Joker-butikken, så forstår ikke hvorfor hun skal bry seg med at Palmolive-såpe forsvinner fra Rema.

Jeg tenker med skrekk og gru hvordan butikkene i Norge hadde sett ut om Sp skulle fått bestemme. Omtrent på som 70- og 80-tallet antakelig, med elendig utvalg og svær høye priser.

1
DrSchwei Senterpartiet på det verste! Det første de gjør er å sikre flest mulig fordeler for seg selv og sine egne bønder. Og så kommer de med populistisk pludring om at slik og slik bør de...

Senterpartiet på det verste!

Jeg tenkte på det, SP er det åpartiet som ligger nærmest korporatitisk tankegang, altså fascismen. Å detaljstyre i en form for kvasimarked er mer fascistisk enn sosialistisk. Uansett, nok "hitling"....

Det er en utfordring at dagligvarebutikkene utestenger små produsenter for å få bedre innkjøpspriser fra de store. Det er brudd på våre prinsipper om fri konkurranse. I dag er det ingen kontroll på dette, og de store aktørene står fritt til å "konspirere".

1

Ønsker Navarsete og Ap at politikere / Storting / Regjeringen skal detaljstyre næringslivet - bortsett fra bønder, kanskje - detaljstyre vareutvalg i butikker ?

En rettelse: Ved en trykkfeil skrev jeg AP i stedet for Sp, så setningene / avsnittet skal være.

"Ønsker Navarsete og Sp at politikere / Storting / Regjeringen skal detaljstyre næringslivet - bortsett fra bønder, kanskje - detaljstyre vareutvalg i butikker ?"

1

Når Navarsete utbrøt: "Jeg gidder ikke (eller var det: "kan ikke) å gå i 4 butikker for å få kjøpt det jeg ønsker"

Det var det siste som blei sagt i hele diskusjonen.

Hun må vel ha sagt noe mer?

1
Rhabagatz De blåblå stemte det ned i 2015 (?). Det er denne Narvasete vil blåse støvet av, og mener at dagens situasjon ikk hadde oppstått med denne loven. Saken er vel at Rema, for å få bed...

Saken er vel at Rema, for å få bedre innkjøpspriser, stenger ute varer så kundene skal velge fra deres favoriserte leverandører.

Ja, akkurat det har jeg fått med meg...

Stor oppstandelse hos Olden, Lærum og Borg bryggerier blant annet... Der snakker de om oppsigelser...

Men man kan ikke ha statlig kontroll over hva kjøpmannen skal ha av produkter i butikken sin, så det blir feil vei å gå...

Men når det er sagt har vi en uheldig situasjon i Norge hvor 4 kjeder har tilnærmet monopol...

1
KongBob [sitat…] Ja, akkurat det har jeg fått med meg... Stor oppstandelse hos Olden, Lærum og Borg bryggerier blant annet... Der snakker de om oppsigelser... Men man kan ikke ha statlig k...

Men man kan ikke ha statlig kontroll over hva kjøpmannen skal ha av produkter i butikken sin, så det blir feil vei å gå...

Det er jeg enig i, men på den annen side så er det misbruk av markedsmakt å betale vekk konkurrenter fra butikkhyllene.

1
KongBob [sitat…] Ja, akkurat det har jeg fått med meg... Stor oppstandelse hos Olden, Lærum og Borg bryggerier blant annet... Der snakker de om oppsigelser... Men man kan ikke ha statlig k...

Men når det er sagt har vi en uheldig situasjon i Norge hvor 4 kjeder har tilnærmet monopol...

På leddet føre er det enda værre, da Norgesgruppen med sitt eierskap i ASKO styrer langt mer enn 50% av dagligvaremarkedet.

Norgesgruppen eier ASKO som er leverandør til kjede-konseptene:

Kiwi Spar Eurospar Meny Joker

Hvilken grossist som leverer til Bunnpris, er jeg usikker på.

Og det vil si at Norgesgruppen har så stor makt at det er egentlig de som styrer prisene i dagligvaremarkedet. Og det gjør at Rema1000 garantert får dårligere priser hos produsentene enn Norgesgruppen får. Og det Rema nå gjør for å "utvikle" sin forretningside med lave priser - er å satse på en IKEA-variant. Med egne produkt (der mange av kostnadene - som f.eks. kostnader til salg og markedsføring kan fjernes) og nye avtaler med lokale produsenter med lavere adm.kostnader.

Og så må vi forbrukere velge hvor vi vil handle.

Som en kuriositet skjøt IKEA virkelig fart når svenske møbelhandlere nektet svenske produsenter å levere til IKEA pga de lave prisene. Etter flere tårevåte våkenetter for Ingvar Kamprad valgte han å kopiere produkter så nært han kunne uten å bli tatt for det. Og satt disse i produksjon i utlandet / lavkostland. Og resten vet vi nå.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
40 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
2
10 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...