Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Abid Raja med absurd angrep på Listhaug

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/rasisme/venstre-raja-listhaug-fremmer-hverdagsrasisme/a/23888283/

"– Hva mener du med at Listhaug fremmer hverdagsrasisme?Jeg vil egentlig ikke bruke konkrete eksempler, fordi mange vil da hevde at det ikke er noe godt eksempel på hverdagsrasisme. Det er helheten i Listhaugs budskap over lang tid, som dessverre ikke bidrar til integrering, men til å få frem hverdagsrasisme."

Det lover jo alltid godt når noen anklager noen for hverdagsrasisme, men ønsker ikke å konkretisere hva man egentlig sikter til.

Så går han over til å komme med noen eksempler:

– At innvandrere ikke jobber og sliter like mye som etniske nordmenn. Helt siden min far og den første foreldregenerasjonen kom til Norge på 1970-tallet, har de jobbet og slitt for å bli en del av det norske samfunnet. Ingen av de ble båret frem på gullstol. Min far hadde tre jobber: Han jobbet på spikerfabrikken i Nydalen på dagtid, hadde kveldsjobb og helgejobb.

Det er godt å registrere at Raja mener at utsagnene til Listhaug er riv ruskende feil, fordi slik var det ikke på 1970-tallet.

"– Og når hun sier at hele den tredje verden ikke kan komme til Norge, så nører hun opp under holdninger om at Norge kan bli tatt over av mørkhudede."

Nei, hun sier ingenting om at Norge kan bli tatt over av mørkhudede, det er lite annet enn total skivebom å hevde noe slikt. Hele poenget til Listhaug er jo å få frem det faktum at på ett eller annet tidspunkt så er det umulig for et land å håndtere flere flyktninger.

Man kan jo bare spekulere i timingen til Raja ift saken som ble startet av TV2..Personlig synes jeg dette blir litt vel stusselig, hvertfall når poengene han kommer med er såpass svake

15
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Nabo

Venstres Abid Q. Raja liker ikke Sylvi Listhaug.

Andre nyheter: Det meldes fra Vatikanet, at Paven fremdeles er katolikk.

2

HusebyD

Har stort sett hatt sansen for Raja(langt mere enn Trine) selv, men akkurat det der var for svakt. Listhaug har aldri gått til angrep på hverdags innvandreren selv om venstresiden skal ha det til att hun er djevelen sjøl.

Har virkelig ikke sansen for løgn og hylekor partiet venstre har blitt, det er direkte synd att de skal måtte direkte lyge i media for å fremme deres saker. De roper høylytt på regjeringen att de ikke tilpasser seg samarbeidspartnere, og de vanskeliggjør samarbeid men dette er da langt verre enn noe regjeringen har gjort.

2

madiba

Man kan jo bare spekulere i timingen til Raja ift saken som ble startet av TV2..

Raja: (hverdagstroll) "Det hun da signaliserer er at vi innvandrere forventer å bli båret frem"

wikipedia: Abid Q. Raja (født 5. november 1975 i Oslo) er en norsk advokat og stortingspolitiker for Venstre.

Tror jeg har skjønt det.

En annen gang svarer han slik på spørsmålet om Når er man Norsk.

— En er definitivt norsk om man er født i Norge, er norsk statsborger og føler seg norsk. Dessverre knytter mange etniske nordmenn - grunnet årelang negativ politisk retorikk og av dårlig vane - det å være «norsk» opp mot hudfarge. Det må vi komme bort fra.

Det raja muligens mangler er å føle seg Norsk i og med han kaller seg innvandrer når han er født her og selvsagt har norsk statsborgerskap.

Men hvilken journalist gidder å bry seg om hverdagstrollets hopp bare det kan gi noen "klikk"?

1

Framsynt

Helt siden min far og den første foreldregenerasjonen kom til Norge på 1970-tallet, har de jobbet og slitt for å bli en del av det norske samfunnet

Raja uttaler noe som er feil - og det vet han. For det første lever de som de gjorde i sin hjemland. De tviholder på islam og sin egen kultur. Det er ikke å bli en del av det norske samfunnet.

For det andre, så er fremmedkulturelle i mindre grad representert i yrkeslivet - og ikke minst har de en mye kortere yrkeskarriere ann vestlige. Dette er tatt opp flere ganger, kun vestlige innvandrere er bærekraftig for Norge.

1

Nabo

Han uttaler seg mot bedre vitende, og det er skummelt nå i disse internett tider, når de fleste opplysninger er bare noen tastetrykk unna.

https://www.document.no/2017/01/16/raja-bloffer-a-ta-listhaug/

Sist ute nå er Venstres stortingsrepresentant Abid Raja, som i VG beskylder statsråd Sylvi Listhaug for å fremme hverdagsrasisme, og ber statsminister Erna Solberg om å sette henne på plass.

Man innser raskt at det Raja holder på med, er politisk spill:

– Jeg er en av mange i Venstre som balanserer i vurderingen av om vi på vårt landsmøtet i vår fortsatt bør støtte et Frp i regjering. Hvis Listhaug får lov til å ture frem, er sjansene store for at jeg og mange i Venstre vil vende regjeringen ryggen i vår, sier Raja.

– I sin nyttårstale ba statsminister Erna Solberg det norske folk bli med på hverdagsintegrering av våre nye landsmenn. Det likte jeg veldig godt. Da skurrer det veldig når en av hennes statsråder fremmer hverdagsrasisme.

Idet avisen ber Raja om å underbygge anklagen, sier han at Listhaug ikke gjør jobben sin:

– Hun er både innvandrings- og integreringsminister. At hun kjører en hard innvandringspolitikk, er en ting, men hun har også regjeringens ansvar for at de som faktisk kommer til Norge og får opphold her, blir godt integrert og tatt vel imot. Det er her jeg mener hun svikter.

Raja viser på dette punktet at han ikke forstår, eller ikke vil forstå, hva som er den aller viktigste betingelsen for integrering, nemlig at oppgaven ikke er uoverkommelig. En begrenset innvandring forhindrer at parallellsamfunnene vokser, en utvikling som med få unntak gjør integrering umulig – simpelthen fordi innvandrere overveiende blir omgitt av sine egne.

I det politiske spillet kan manglende forståelse alltids kompenseres med ufinhet. Raja unnslår seg ikke for å nevne hudfarge:

– Hun søker problemer fremfor løsninger, i motsetning til sin sjef, statsministeren. Samlet bidrar hennes holdninger til at forholdene i hverdagen for brunhudete og muslimer i Norge forverres.

Hudfarge nevner han for sikkerhets skyld et par ganger til, men vel så ille er det kanskje at Raja for å begrunne anklagen om hverdagsrasisme også finner det hensiktsmessig å ty til det vi kan kalle hverdagsløgn. Historieforfalskning er et av midlene stortingsrepresentanten benytter, utvilsomt vel vitende om hva han holder på med. Det er Listhaugs bruk av ordet «gullstol» han vil gå i rette med.

– … Jeg mener det er veldig feil signal, både fordi det gir grobunn for rasisme og fordi det faktisk er feil. Det samme gjelder utsagnet henne om at man må «yte for å nyte».

– Hva er feil?

– At innvandrere ikke jobber og sliter like mye som etniske nordmenn. Helt siden min far og den første foreldregenerasjonen kom til Norge på 1970-tallet, har de jobbet og slitt for å bli en del av det norske samfunnet. Ingen av de ble båret frem på gullstol. Min far hadde tre jobber: Han jobbet på spikerfabrikken i Nydalen på dagtid, hadde kveldsjobb og helgejobb.

Det kan godt hende at Rajas far har jobbet og slitt i årevis, men å påstå at noe slikt gjelder generelt for innvandrerne som kom på 1970-tallet, er svært langt fra sannheten. Norske sosialøkonomer har lenge vært meget bekymret for den lave yrkesdeltagelsen blant nettopp denne gruppen, ikke minst fordi man frykter at mønsteret vil vedvare med nye generasjoner av innvandrere.

Som så ofte ellers tegner de nakne tallene et helt annet bilde av 1970-tallets første migranter enn den flerkulturelle retorikken gjør. I Frisch-senterets Rapport 1/2011 med tittelen «Yrkesdeltaking på lang sikt blant ulike innvandrergrupper i Norge», skriver forfatterne at

mannlige arbeidsinnvandrere som kom til Norge fra Pakistan, Tyrkia, India og Marokko i årene rett før innvandringsstoppen ble innført i 1975 deltok svært aktivt i det norske arbeidsmarkedet de første 10 årene etter ankomst til landet, men at det deretter fant sted et markert fall i deltakelsesraten.

Etter noen år i yrkeslivet ble frafallet massivt. Rapporten illustrerer dette ved å sammenligne sysselsettingen hos pakistanere og tyrkere med norskfødte:_____________________________________________

For de som er interesserte så finnes det eksakte tall og grafer som viser utviklingen i sysselsetningen i Norge etter opprinnelsesland og botid i Norge.

Abid Raja fremstår som en muslim som lyver, når han tror han kan komme klar med det, uten motforestillinger.

2

jeolno

Abid Raja fremstår som en muslim som lyver, når han tror han kan komme klar med det, uten motforestillinger.

I SVT`s "Forum" idag hevdet en paneldeltaker at det nå tar ni år før medianmigranten er etablert i arbeidslivet.

I fjor var dette tallet åtte år, så utviklingen går altså i feil retning.

Til sammenligning går det i Tyskland fem år før denne flyktningen er i fast arbeid.

Vet noen hvor mange år "gjennomsnittsflyktningen" i Norge lever på skattebetalernes regning, før han begynner å forsørge seg selv?

1

Trehjulssykkel

At innvandrere ikke jobber og sliter like mye som etniske nordmenn

Dette er jo sant om man ser på statistikken fra SSB (jeg regner med han sikter til ikke-vestlige innvandrere). Asia 53% Afrika 40% (norskfødte innvandrere ligger også bak etniske nordmenn)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...