Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Og med Trump inne i Capitol, prøver russerne seg mot Norge igjen :https://www.nrk.no/finnmark/norge-provoserer-russland-1.13329105

Vi har i mange tiår hatt øvelser i Norge, der utenlandske styrker har deltatt i stort monn. Nå, plutselig - så er det provoserende for Russland. Men nå trappes propagandaen igjen opp fra Kreml, i håp om å splitte, og herske. Den slags fremstøt skal forsøke å få oss til å bøye av, slik at Russland kan øke sin dominans i området - ved å stresse Norge og Norden.

Vi ser det samme nå som på 60-70-80-tallet - akkurat samme metoder og press. Åpenbart satser Kreml på at den taktikk vi ikke bøyde av for den gang - skal gå denne gang. Midlene er nye - mange av dem, sammenlignet med tidligere. Men målet er det samme - å skremme oss fra å holde øvelser, og få oss til å ruste ennå mer ned.

Sorry, men vi lar oss ikke skremme.

1
46 svar

46 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

RazorBoy

slettet

1

Fokkeslasken77

Jeg finner ingen trusler i linken din, men jeg venter nok forgjeves på en nærmere forklaring. Skulle du mot formodning ønske å svare ser jeg gjerne også en forklaring på hva som er propaganda her.

Ja, vi har hatt disse øvelsene før, men det har også alltid blitt oppfattet som provoserende. Akkurat som vi finner russiske øvelser provoserende, og akkurat som alle andre land til alle tider har funnet det provoserende når rivaliserende makter har øvelser i slike områder. Det er ikke noe "plutselig" her. Intet nytt under solen med andre ord.

1

TomPadang

Er ikke russiske "reaksjoner" en dulgt trussel? Har du satt deg inn i historien og kjenner Sovjet-Russlands historie? Da ser du at alle midler brukes.

Det er utvilsomt at Russland har opptrådt aggressivt siste årene.

Her er litt å lese for deg: Link1 Link2 Link3

Jeg kan legge inn 50 tilsvarende linker til, om du ønsker. Bildet er klart som glass.

1

Fokkeslasken77

Er ikke russiske "reaksjoner" en dulgt trussel?

Hvilke "reaksjoner" er det egentlig du sikter til? Kanskje du kan sitere noe fra linken du la ut i åpningsinnlegget, så jeg forstår hva du egentlig mener?

1

TomPadang

Ja, jeg skulle gjerne sett mer av det siste. Dessverre ser det ikke lyst ut for dette, slik som Putin styrer nå. Han driver med skremsler, aggresjon og cyberangrep mot Vesten. Hans definisjon av terrorister i Syria, er de som er i mot Assad.

Da blir dessverre klimaet i verden deretter.

Ja, NATO-medlemsskap er like viktig nå, som under den kalde krigen.

1

Niffen

Ja, NATO-medlemsskap er like viktig nå, som under den kalde krigen.

Nato-medlemskapet har vært til mer skade enn gagn for Norge.

1

Columbus_3

Dette trenger en nærmere forklaring. Har du en?

1

TomPadang

Slik skriver en ignorant uten særlig kunnskap om alternativet. Hadde vi ikke vært NATO-medlemmer i etterkrigstiden, ville vi vært en del av Russland nå. Russland har invadert eller kriget mot 8-9 naboland.

1

ventil

Ja, hvis du tenker på fredsbombingen til SV i Libya!

1

politikk

Tompadang : viktigere enn noen gang at Norge fortsatt er med i NATO så vi ikke blir delvis tatt som Ukraina.

men enda viktigere kommer det til og bli at NATO og Russland samarbeider millitært mot islamister.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...