Nye VGD er lansert! Mer informasjon

I går så jeg deler av den muntlige spørretimen på Stortinget og ble, for å si det mildt, sjokkert over hvor tafatt og hjelpeløs Siv Jensen er. Hun har jo aldri vært en favoritt her i huset i forhold til å virke som hun har noe kunnskaper, heller tvert om- jeg synes hun alltid har snakket som Mister Chance. For dem som ikke husker denne filmen fra 1979 handler den om den litt enkle gartneren Chance, i Peter Sellers skikkelse, som havner inn i storpolitikken fordi han har lært seg noen klisjeer som mange rundt ham tolker som visdomsord av typen "etter vinter kommer vår og da vil det igjen blomstre". En fabelaktig god film.http://www.filmsite.org/bein.html

Man skulle jo ikke tro at slikt kan skje i virkeligheten, men så sannelig...det kan visst skje både her i "fornuftige" Norge og i "gale" USA.

Tilbake til den muntlige spørretimen. Det er Snorre Valen som konfronterer Siv Jensen og FrP med deres dobbelkommunikasjon rundt egne pensjonsøkninger. "Det er fullstendig umusikalsk at politikerne på Stortinget skal sitte å gi seg selv så gode vilkår", uttale Jensen i helgen og la til at hun var flau over egen pensjon. Valen stiller Jensen et spørsmål og hun begynner å svare etter 1 minutt og 4 sek. i dette innslaget: http://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/01/19/195271602/valen-apenbart-finansministeren-ikke-vil-snakke-om-dette?autoplay=1

Siv Jensen er ikke i nærheten av å svare på Valens spørsmål, ja det er nesten "etter vinter kommer vår og det vil det igjen blomstre". Samtidig setter hun opp den besservisserminen mens Valen snakker.

Jeg skal ikke kalle Jensen tjukk i hue, men det er i alle fall ganske i nærheten

1
36 svar

36 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

faas

Tilbake til den muntlige spørretimen. Det er Snorre Valen som konfronterer Siv Jensen og FrP

<a name="_MailOriginal"></a>Uansett hvor mange ord du bruker på dette tøyset, så er det statsråden som er tilgjengelig for spørsmål i spørretimen. At du og Valen forlanger at det i stedet skal diskuteres partipolitikk - tyder på at noen stod veldig nær da det smalt.

Forøvrig får Valen svar fra Siv Jensen i den linken du selv legger ut. Du leste tydeligvis ikke den...

2

erdetslik

Og dette får vi fra en fagforeningsmann som ikke selv forstår hvor tjukk han er i hue . . . . . . . .

1

faas

...

1

Jallaskar

Siv Jensen er ikke i nærheten av å svare på Valens spørsmål, ja det er nesten "etter vinter kommer vår og det vil det igjen blomstre". Samtidig setter hun opp den besservisserminen mens Valen snakker.

Høres da ut som helt vanlig politikersnakk for meg, og ikke noe Siv Jensen spesielt kan beskyldes for.

1

ventil

Riktig, og så må vi ta med dette, som også Einar tjener på.

– Jeg registrerer at SV gjør seg høy og mørk i denne saken, men det kommer fra samme parti som etter åtte år i regjering gang på gang stemte mot å gjøre noe med den svært urimelige ordningen hvor staten avkorter hver pensjon for gifte og samboende pensjonister. Det er en av de sakene Frp har kjempet lengst for å få gjort noe med, og med Fremskrittspartiet i regjering er avkorting redusert slik at et pensjonistpar får 8000 kroner ekstra pensjon i året. Dette hadde aldri skjedd uten Frp, skriver Jensen i en e-post til ABC Nyheter.

– I tillegg har vi, sammen med Krf og Venstre, klart å løfte de enslige minstepensjonistene, som har blitt hengende etter altfor lenge. I fjor økte minstepensjonen deres med 4000 kroner og den økes med ytterligere 4000 kroner i året som kommer, forklarer finansministeren.

ABC.

1

EinarSalbu

Jeg skjønner ikke poenget med disse muntlige spørretimene når de som får spørsmål mot seg svarer i hytt og pine om noe ganske annet. Burde det ikke være Stortingspresidentens oppgave å påse at man faktsik gir et adekvat svar på det det spørres om? Sover denne Olemic Thommesen?

1

RickiBK

Jeg skjønner ikke

Det har vi i grunnen forstått.

2

fireman56

Slik har det vel vært i mange år under ulike regjeringer og stortingspresidenter. Synes du de alle fortjener den kritikken din?

1

ulefos

Slik har det vel vært i mange år under ulike regjeringer og stortingspresidenter.

kan vi ikke prøveå holde oss til den konkrete saken og avslutte den slags sandkassekrangel

1

faas

Jeg skjønner ikke poenget med disse muntlige spørretimene

Nei, det er tydelig at du ikke skjønner dette.

Stortingets spørretime er et møte der stortingsrepresentantene kan stille spørsmål til statsrådene.

Valen stilte, som sagt, i stedet spørsmål til partiet Frp, og fikk derfor først svar i avisen etterpå.Veldig enkelt å forstå, egentlig

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...