Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trumps tale i dag indikerer at det er flere enn Storbritania som heretter vil tenke på seg selv først. Hvem følger etter i EU? Det ligger i kortene at endringene nå kan bli store.

Betyr det at Norge nå bør ut av EØS og NATO snarest mulig, bygge opp et sterkt forsvar og bruke store summer på det, og så handle kun med de som vil handle med oss.

Brexit og nå Trumps ord om USAs nasjonale prioritet fremfor andra land tyder på at vi kan forvente oss mer proteksjonisme internasjonalt i årene sm kommer.

Vil dette styrke Norge eller vil det svekke oss. Det er tanker vi alle nå må gjøre oss. Vi kommer ikke unna.

Et utdatert Nato og utsagnene om handel kun til "nasjonens interesser" skaper enormt mange utfordringer og enda flere uavklarte spørsmål.

I denne sammenhgeng blir nok EØS-medlemskaspet kun en bagatell.

Kanskje får noen nå EØS-debatten i vrangstrupen. Nå er utgangspunket et helt annet.

1
18 svar

18 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Slettet-OKSGYG

Jeg mener du har en del feil premisser i ditt utgangspunkt.

For det første: Det er ikke bare igjennom EU/EØS det er mulig å drive handel.

For det andre: Globalisering er ikke den eneste måten en sikrer velferd på. Tvert i mot, globaliseringen tjener de som har mest fra før, mens de aller fleste blir fattigere. Norges befolkning opplevde en enorm velferdsøkning i etterkrigsårene, med en storstilt industrialisering ved hjelp av subsidier og toll.

Er det ikke et tankekors at med dagens regler ville vi ikke hatt muligheten til denne industrialiseringen av landet, og vi ville ikke fått muligheten til å løfte så og si hele norges befolkning inn i middelklassen?

Så til spørsmålet ditt i overskriften: Bør Norge ut av EØS. Svaret på det er et ubetinget ja. EU er et korthus som er i ferd med å rase sammen, Europas fremtid er selvstendige nasjonalstater som handler sammen til alles beste. Uten at vi trenger noen i Brüssel for å regulere landenes sosiale produksjonsforhold ned til minste detalj.

2

Nabo

Et land uten kontroll over egne grenser, opphører å være et land, da er det bare en nasjon hvor majoriteten av en folkegruppe bor innenfor. Norge er i dag et lydrike for EU, uten medbestemmelsesrett, men med rett til å betale kontingent for å se på beslutningene som blir tredd nedover hodene på folk.

Skrot Schengen-avtalen og EØS-avtalen i samme slengen.

Dette er avtaler som tjener kun de kriminelle, og som løser limet som holder et samfunn sammen.

2

Nabo

https://www.nrk.no/troms/fisker-ulovlig-pa-norsk-sokkel-med-eus-velsignelse-1.13333132

– Når man er på norsk sokkel er det kun kyststaten Norge som kan gi tillatelser til dette, sier fiskeriminister Per Sandberg.

I et brev NRK har fått tilgang til, er det listet opp 16 navngitte båter, som EU mener har rett til å fiske krabbe i vernesonen rundt Svalbard. En av disse er «Senator» fra Latvia. Den ble for få dager siden tatt i arrest etter å ha satt ut 2600 krabbeteiner midt i vernesonen.

Senest i fjor høst ble samme båt oppbrakt for ulovlig fiske av snøkrabbe på norsk sokkel. Under oppbringelsen i år nekta mannskapet å følge ordre fra Kystvakta om å ta opp krabbeteinene. Nå ligger skipet i Kirkenes i påvente av en reaksjon fra norske myndigheter.

– Ikke slik man forhandler Ifølge fiskeriministeren er det et for Norge et overraskende vedtak i Europakommisjonen som ligger til grunn for at EU-båter nå tar seg til rette på norsk sokkel.

– Vi er i en dialog med EU om dette, og det er ikke på denne måten man forhandler, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Sånn går det, når en ikke er herre i eget hus.

1

amore

Ja, det bør vi.

Når vi hadde folkeavstemming om Eu så sa folket NEI begge gangene.

Vi ville at våre EGNE politikere skulle bestemme, og ikke direktiver fra Brussel.

Nå derimot har vi en EØS-avtale som er langt mer omfattende enn vi noensinne hadde trodd, og våre EGNE politikere må styre etter direktiver fra BRussel.

Jeg føler at vi nærmest har det som et husmannsvelde der vi bare må godta det som kommer fra Brussel.

Vi bør styre landet vårt selv.

Norge er vel det landet som betaler inn ganske så mye årlig til EU, fordi vi er så rike, og må tåle alt som kommer derfra.

Jeg synes derfor at vi nå har en enestående sjanse sammen med England nå til å få til handelsavtale med EU der de ikke bestemmer på en slik måte som de nå gjør.

Det bør være våre EGNE politikere sammen med folket som bør bestemme hvordan vi skal ha det her, og ikke Brussel.

De varer og tjenester som vi har å¨tilby er etterspurt over hele verden. Derfor så bør det ikke by på noen som helst slags vanskeligheter å gå ut av EØS-avtalen, og også Schengen.

Jeg tror også at EU kommer til å rakne mer og mer, fordi befolkningene i Europa ikke vil ha dette mer.

Vanlige folk blir jo nesten ikke hørt noe mer.

Hvis det nå kommer folk til makten i flere EU-land som ikke vil være med på dette mer så tror jeg at EU snart er historie.

Synes forøvrig at ja-til EU partiene på Stortinget ikke respekterer folkets to nei da de turer frem og gjør EØS- avtalen gjeldene på langt flere områder enn det folket ble forelagt i avstemmingene om dem.

1

EL-FERNANDO

Vil en si by by til fiskeri inntekter og spesielt Gass inntekter som er ca 75 % av BNp , så er det bare å si Nei til Eøs.

Norge har absolutt ikke noe makt bak det å trekke seg ut fra ett samarbeid nå, at vi gikk inn i dette på denne måten i sin tid, er en annen sak.

Skal en trekke seg ut, er Landbruks varer det første en må frigi fra import toll og forby Samvirke systemet som er ett kommunist velde i det Norske samfunnet.

Gammel regel som sier : "En kan ikke bare få , en må også gi"

En må gi for å få, om du vil.

Nå må politikeren våkne opp å få snarlig på plass 2 gigant ferjer som må gå mellom Vestlandet og Newcastle og få utnyttet Brexit for det dette er vert.

GB vil her kunne bruke omveier via Norge for sin eksport til Europa.

Vi har dessverre elendige politikere i dette landet. En samling med Sauehoder som står å breker på samme mølet dag ut og dag inn.

1

Garindan

Vil en si by by til fiskeri inntekter og spesielt Gass inntekter som er ca 75 % av BNp , så er det bare å si Nei til Eøs.

Jasså, tror du EU, som trenger denne gassen, plutselig kommer til å kjøpe gass fra Russland istedenfor fra Norge?

1

fireman56

Hvis Norge skulle vise seg fra den vrange siden og gjøre slik endel EØS-motstandere lnsker, nemlig en avtale der vi bare får og ikke gir, så hvorfor skulle de ikke det? Norge er ikke i den posisjon at vi bare kan kreve og ikke gi noe tilbake. Får individer med den innstillingen makten i Norge, så vil vi være hardt ute og kjøre. Ingen ønsker å handle med selvsentrerte egoister

1

EL-FERNANDO

Spørsmålet kan bli hva du mener med "plutselig" , selvsagt kan dem handle der i fra, og fra flere andre plasser rundt i verden, regner med en har fått med hvilken forekomster som ligger blant annet utenfor vestkysten av Afrika, de finner felt rundt i hele Asia.

Gass tankbåter er de ikke sluttet å lage. En skal ikke bli for kjepp høy oppe i en steinrøys.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...