Nye VGD er lansert! Mer informasjon

AP har lenge varslet at de vil reversere Blå politikk, når (om) de kommer til makten. De kjører en "Trump" og setter fokus på å reversere mest mulig av "skadelig" høyrepolitikk. Dette er så å si identisk med Trump, som nå forsøker å reversere "skadene" av venstrepolitikk. Er dette det beste AP får til?

I fjor varslet de klare reverserings-tiltak, nærmere bestemt:

- Fedrekvoten økes fra 10 uker tilbake til 14 uker - Adgangen til midlertidige ansettelser stanses - AP vil tilbake til sentralt bestemte avvik fra turnus (ingen frivillighet her) - Liberaliseringen av spillpolitikken reverseres

Nå nylig varsler de flere reverseringer:

- Kommunesammenslåinger skal reverseres - Ikke berettigede asylanter skal få bli, om enn med rettsak - AP vil reversere kutt i Lånekassens rammer - AP vil reversere taxfree endringer

Torbjørn Jagland tok som kjent Synnøve Svabø på puppene, mens Donald Trump går mer hardhendt til verks og i enda mer private regioner, men likheten i politisk tilnærming er etterhvert slående. Om du ser på hva AP nå står for:

- Snakke ned motparten (som Trump) - Være bundet til fagforeninger (der Trump er bundet til kapitalen) - Være reverserings-orientert, heller enn å ha egen politikk (som Trump) - Være mot globalisering (som Trump)

Når media & bedreviterne varsler farene ved Trump, er det AP de snakker om ?

MBK

3
101 svar

101 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

MorganBlueKane

Neondian,

Då må jo draumen vere å ha minst mogleg?

Om SV går opp frå feks 3.1 % til 3.7 %, så har vi jo ein vinn-vinn situasjon!

SVarane kan glede seg over 19 % oppgang!

Og me andre over at dei fortsatt ville vere under sperregrensa, og måtte ha nye 8 % oppgang til trygg posisjon!

Dette stadfestar jo at dess mindre du har, dess større sjanse for å bli lykkelig (pga prosentvis oppgang) har du ;-) !

Gi de merr!! seie eg (dvs. Mindre) slik at de kan få kjenne på verkeleg lykke! Tenk på følelsen frå 0.5 % til 1 % !! Eventyrleg!

MBK

2

VenstreVingen

2

Script

Trumps politiske syn er modellert etter hans bedriftsbakgrunn: Hvert enkelt land er en bedrift, med statslederen som konserndirektør. Alle landene skal sette seg selv først, som i næringslivets konkurransesituasjon . Alle avtaler mellom land skal være bilaterale, som en "deal" nellom to bedrifter, allianser tåles ikke. Det begynner å demre at Trump ikke bare anser Kina som en truende konkurrent, men også EU. Kanskje skal hans begeistring for Russland, EU sterkeste motstander, forstås på denne bakgrunn.? NATO er gammeldags, og også sikkerhetspolitikk bør ideeelt utformes på basis av bilaterale avtaler.

"sumpen han skal tørke ut" innenlands, er Staten,og byråkratene med sine reguleringer og begrensninger, ministrenes oppgave blir å oppheve disse fra sine respektive departementer, ikke drive politikk i tradisjonell forstand.

2

Ljot

Spenstige observasjoner og sammenligninger. På tide å ta kveld nå men jeg tror jaggumeg at jeg blir nødt til å ta popcorn&cola med på jobb i morgen tidlig :-)

2

fargerik

På tide å ta kveld nå

Høres ikke dumt ut. Lite som skjer i VGD for tiden.

1

MorganBlueKane

Det er valgår, og med et AP så på tuppene på salgsfronten nytter det ikke å sette sitt lys under en skjeppe :-)

Trump var dog betraktelig mer ufin, og selvsikker, i sin "Grab them by the ..." enn Torbjørn Jagland som måtte overtales av Synnøve før han ville ta henne på puppene...

Jeg holder på Margaret Thatcher, som blankt avviste tåpelige Jagland stunt (eller Jonas siste tyggegummi blåsing bilde) med en klar begrunnelse om at hun ville da ikke miste respekten til folk.

Trump og Jagland har mistet min respekt for lenge siden, som Jonas. Margaret kommer nok ikke til å miste den, slik var hun.

MBK

1

deleted287273

Trump var dog betraktelig mer ufin, og selvsikker, i sin "Grab them by the ..." enn Torbjørn Jagland som måtte overtales av Synnøve før han ville ta henne på puppene

Det er en myk og snill norsk mann det;)

1

Elmmm

En ting er å ha tro på noe..Men at en man som har slike uttalelser på Twitter har verdens mektigste posisjon. Det er skremmende synes jeg. Men spennende :P

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...