Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Toril Widvey som tidligere satt i styret for oljeselkskapet RXT er døt til å betale erstatning for slett utført styrearbeid, boten er på 2,5 millioner

rett etter denne konkursen ble hun hentet inn til regjeringen som Kulturminister, men det er tross alt begrenset hvilken skade hun kunne gjøre der fordi embedsverket holdt henne i øra. Hun er vel i den perioden mest kjent for å ha presentert samtidskomponisten Maja Ratkje som Maja Rattkjelke under en tale til en engere krets

verre er det at Toril Widvey ble headhuntet til styreledervervet i Statkraft, det var venninen Monica Mæland som stod for denne ansettelsen, nå har altså Norges største statsselskap en styreleder som ikke bare er inkompetent, men som også har fått en klekkelig bot for ikke å ha gjort jobben sin i et tidligere styreverv

en million i årslønn kommer nok godt med, så hun sender nok en vennlig tanke til Monica Mæland

Widvey er ellers det man kan kalle grossist i styrelderverv, sannelig har hun kommet seg opp og fram med sine enkeltkurs på BI

3
223 svar

223 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

engafever

Vet ikke om noen allerede har vist til det, men alle de involverte som ble dømt i Bergen tingrett til å betale erstatning, har bestemt seg for å anke dommen, så dommen er ikke rettskraftig.

https://hnytt.no/2017/01/25/rettsrunde-widvey-co/

1

erdetslik

Det har vært oppe i flere innlegg tidligere i tråden, men slike "bagateller" har mindre betydning for TS.

1

ulefos

Vet ikke om noen allerede har vist til det, men alle de involverte som ble dømt i Bergen tingrett til å betale erstatning, har bestemt seg for å anke dommen, så dommen er ikke rettskraftig.

jeg la merke til det, jeg la også merke til at de ikke anket på stedet

det er ikke enkelt å møte pressen og si at du godtar dommen, det er mye lettere, og sikkert også lurere, å si at du anker, for da vil folk huske at tiltalte fortsatt hevder sin uskyld

det er som en gammel NKPer på Grünerløkka pleide å spørre etter stortingsvalgene, hvordan skal vi snu dette tapet til seier

om kort tid er det hele glemt

nå kan det selvsagt tenkes at de anker, men karrierene deres har uansett utfall av neste rettsrunde fått mer enn en ripe i lakken, det er liksom ikke så ofte at en samlet rett uttaler at navngitte mennesker ikke har gjort jobben sin, og blir de dømt igjen så blir belastningen enda større, ikke bare økonomisk, men også mennesklig og i dette tilfellet politisk

1

Solvgutt1

Jaja, Widvey er uansett godt etablert en en elite og mektig venninnegjeng som beskytter hverandre og sikrer hverandre mektige posisjoner. Alle som er imot slik form for elitisme og "gutte-/jenteklubben grei"tendenser ser det klart.

Dessverre er det veldig få i Norge som er imot dette på prinsipielt grunnlag. De fleste er imot det når det passer dem og forsvarer det når det er det som passer.

1

Solvgutt1

Ja, AP har vært fæle til å utnevne og posisjonere kamerater utifra partiboken. Tidvis har det vært snakk om uskikkede mennesker med de rette meningene som har vært lydige. Dette har ofte vakt sterke reaksjoner fra høyresiden. Så hvorfor er det så sterkt aksept fra de samme menneskene når det gjøres av deres egne? Mangler de prinsipper og integritet ?

1

q1w2e3r4t5

Øystein Mæland (Ap) var forlover for statsminister Jens Stoltenberg (Ap), som erklærte seg inhabil allerede da Mæland ble ansatt som politidirektør. Da justisminister Grete Faremo (Ap) også erklærte seg inhabil skapte det hodebry for regjeringen.

– Det var en fullstendig håpløs situasjon, sier tidligere statsminister Kåre Willoch (H) til tv2.no.

Ryddegutt med tette bånd Tor Saglie (Ap) var departementsråd i Justisdepartementet under de rødgrønne, og mannen som ble satt til å rydde opp i habilitetsspørsmålene.

Han er stesvigefar til justisminister Grete Faremos (Ap) statssekretær, Eirik Øvre Torshaug (Ap), som er gift med statssekretær Mina Gerhardsen (Ap). Hun var tidligere politisk rådgiver for statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Mina Gerhardsen er også datter av tidligere statsråd Tove Strand (Ap), som i dag er gift med tidligere departementsråd Tor Saglie (Ap).

1

Solvgutt1

"Broren til en venn, som har møtt en som kjenner en"

Den politiske sfæren i Norge er såpass tett at det er vanskelig å finne folk på toppene som ikke er knyttet til noen hvis man skal gå tre-fire ledd utover. Det problematiske er jo når det er tette, personlige bånd allerede i første ledd. Alle burde se at det er et problem.

1

riksen77

Dette beviser vel bare det de aller fleste tenker, politikerne og tidigere politikere sauser sammen og favoriserer egene. Bekjentskap og navn går foran dyktighet og egnethet. Det virker av og til som om tidligere statsråder og de med lang og tro tjeneste for partiet, får diverse styreverv som en ekstra pensjon.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...