Politikk - Norsk

Ljot

Fornærmelser og forfall

I dag kan vi på dette fine forumet lese om en Majestetsfornærmelse. Noen har ment at Sylvi Listhaug bedriver tåkeprat, ja endog gitt henne en pris for det. Slikt går ikke upåaktet hen må vite. At de andre sine svin har fått denne prisen før var selvsagt heeelt på sin plass. Men nå er det vårt svin som er mottager av en lett humrende kritikk. Det kan ikke tolereres! Krenkelser!! Fornærmelser!! Og de andre er minst like fæle! Bare så dere vet det!!! Og folket er uenige i dette fordi en poll på nettavisen har sagt så!!

Som forventet slår den andre siden kringvern om sine svin. Fyll på med bokstavtro kolerisk tolkning av alt som sier i absolutt verste hensikt og så er sperreilden mellom frontene i gang. Våger man seg inn med et balansert syn er det bare en ting å vente på. Det er hvilken bås man skal settes i, hvem som i dag skal plassere en i den ene eller andre leir. Hvem som skal drive en der ved hjelp av sinte stråmenn med kvessede pennesplitter.

Blant fotballsupportere er slik logikk vanlig, men de fotballsupportere jeg kjenner bruker den med selvironi og glimt i øyet. De tar den ikke med seg ut i den virkelige verden. Så ikke her, eller de på facebook-debattene, i kommentarfeltene. Her er det alvor, blodig alvor. Ingen skal fornærme mitt svin. Ditt svin derimot - det skal taes. Alltid. Uansett. Ingen sak er for liten, ingen anledning for stusslig. Krenkelsestyranniet og enøydheten eier gata.

Så finner vi i dag en annen tråd. 'jakttrening på Utøya' heter den. Denne tråden har egentlig alt. En friskt fordømmende trådstart basert på en gammel sak. Et forsøk på karakterdrap av hele grupper, og av en som egentlig er noenlunde på 'samme side' men som tillater seg den uhørte frekkhet å be om litt utfyllende opplysninger. Glefsende tilsvar fra den 'andre siden' helt i trådstartens ånd. Krakilske responser på godmodig trolling. Forumdeltagere som kommer hoppende lystig inn med sine tilsvar fordi de ser sjansen til å få inn et stikk på noe/noen de har et horn i siden til.

Misantropen i meg gledes når jeg ser de rent ut koleriske krumspring i disse trådene. Det er den reneste syntese av hva forumet har blitt til, hva den offentlige debatten har blitt til. Jeg styrkes i min tro på at det gode ordskiftet ligger på sotteseng. På bred basis overbevises jeg mer og mer om at den jevne internett-debattants anstendige refleksjon og nøkterne analyse av samfunnet er en døende disiplin.

Men hva kommer først, høna eller egget? Ser man på våre rikspolitikere, på kommentariatet, på de profilerte 'samfunnsdebattantene' ser man akkurat de samme tendenser der. Velkommen til det postfaktuelle virtuelle samfunnet, folkens. Et samfunn hvor hensikten helliger middelet og hvor sannhet, anstendighet, selvironi og evne til å sette seg inn i bakgrunnen for andres tanker og vurderinger er fraværende.

Men fortvil ikke, håp finnes. Hvis man prater med sine venner, kolleger og familie ute i den virkelige verden, ansikt til ansikt, ser man forhåpentligvis flere nyanser, mer tvisyn, mer anstendighet, mer refleksjon enn hva politikere, kommentariat og internett-debattanter evner å bringe til torgs.

Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

19
83 svar
HYYYL [sitat…] Ei høne og et egg ligger i en seng. Høna lener seg mot sengegavlen og røyker en sigarett med et fornøyd smil rundt ansiktet. Egget røsker frustrert med seg lakenet, ruller...

Hvor er Vadefugl når vi trenger han som mest? Neida, vitsen er god den :-) Og livet smaker best når ting er litt lettbeint.

Det er mulig jeg høres bitter og nedslått ut over tingenes tilstand. Men det er bare delvis rett. Mine mørkere sider morer seg stort når jeg tenker at der ute sitter de nå. De mener, roper og skriver med blokkbokstaver. Kommentarfeltet. Intelligensiaen. Journalistene. Politikere og 'politikere'. Spredd utover landet med Guds egen saltbøsse.

Salige er disse enfoldige. For de får sitt ønske. De skal arve Siv Jensens budsjetter, Listhaugs selvfølgeligheter, Slagsmål Vedums ulver, Støres tåke og Solbergs maternalistiske mumling.

Problemet er for oss andre som ufrivillig må dele denne arven.

3

Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

Jeg tror det er mulighetene som skaper dette. Tidligere møttes man ansikt til ansikt og måtte stå for det man sa og gjorde. Eller man skrev dritten sin bak dodøra.

Nå kan man sitte bak en PC og sende ut akkurat hva man vil hvor som helst. Uten å måtte ta ansvar for noe. Om man juger bevisst eller kommer med påstander som det overhodet ikke er hold i, betyr ingen ting. Nå har til og med løgn fått et nytt begrep; alternative facts. Man trenger ikke en gang å sette seg inn i en sak og hvis man driter seg ut, så skaffer man seg bare et nytt nick og går videre. Internettdebatter blir dermed et eget virtuelt sted hvor man rett og slett blir frigjort fra "sannhet, anstendighet, selvironi og evne til å sette seg inn i bakgrunnen for andres tanker og vurderinger er fraværende.". De som ønsker slike debatter som du prøver på nå, skygger banen.

Det er for mange som ikke tar ansvar for noe som helst og som har fritt spillerom. Å påstå at noen må ta ansvar for hva en skriver, fører til masse motreaksjoner. Å kreve ansvarlighet (ytringsansvar) er et angrep på ytringsfriheten påstås det til og med.

3

Jeg må snakke for meg selv. Politisk tok jeg mitt valg for mange år siden = Frp. Og etter hvert har jeg tatt en beslutning om å senke meg ned på debattens nivå = får jeg skitt, gir jeg skitt tilbake.

Jeg fikk en kommentar i dag om hvor dum jeg er fra en fagforeningsmann. Men det er fortjent for jeg gir litt tilbake også. Og det tåler jeg for jeg vet hva jeg er, hva jeg kan, hvor jeg kommer fra og hvordan jeg er og har vært.

Min far jobbet hardt for at vi fire brødre skulle få best mulig skole; i min tid var det examen artium. Det var det vi hadde råd til med ekstrajobber. Jeg har mange venner fra oppveksten som det gikk mindre bra med - de kaller meg professor'n fordi jeg var den eneste heldige som "fikk" artium i gave av mine foreldre. Jeg har venner som er døde av overdoser, men venner som fremdeles lever og som jeg treffer av og til. Som voksen fikk jeg muligheter til høyere utdannelse innen økonomi, markedsføring og ledelse. Det har gitt meg muligheten til å jobbe med industriministre og produsenter i utlandet - utenlandske ambassadører og ambassaderepresentanter. Jeg har bodd ca 18 år av mitt liv på hotell - for det meste i Europa, absolutt mest i Norden. Jeg har alltid jobbet innen salg og markedsføring. Men jeg treffer av og til mine venner som ikke fikk noen utdannelse.

Og jeg har hatt et stort forbilde innen reklame og markedsføring som er tilknyttet "den andre side" = venstresiden som er Ingebrigt Steen Jensen, som er en av de absolutt beste innen kampanjemarkedsføring.

I dag sitter jeg i perioder her ved tastaturet og senker meg ned på et ganske lavt diskusjonsnivå. Mandag neste uke er jeg i et annet land for å diskutere markedsføring av produkt i et spesielt segment.

For meg er det meget interessant å de hvordan jeg med mine tanker og argument blir behandlet av politiske motstandere her på vgd. Og hvor mye kunnskapsløshet det er hos en del debattanter her på vgd.

Jeg føler at jeg er et litt motstykke til "Ljot" (som er en av de mest saklige debattanter her - og respekteres "til tross" for at han tilhører Frp), mens jeg har tatt en litt annen vinkling på mine innlegg. Litt for å provosere og litt fordi jeg synes det er greit å "gi svar på tiltale".

Men jeg respekterer alle som synes jeg er en drittsekk, idiot eller dum - bare de forteller meg hvorfor de mener det.

Jeg ble egentlig pensjonist for noen år siden, men synes det er greit å jobbe så lenge noen vil ha meg til å selge deres produkter. Slik det er nå tenker jeg å jobbe til jeg er 72 - 3 år til - og da er jeg tilbudt en konsulentjobb i et annet land - der de betaler for besøk av mine barn og barnebarn. Og har jeg helse tar jeg den muligheten - og lever resten av mitt liv der.

Men jeg synes det er både artig og litt skremmende hvordan vi utvikler oss mot hverandre i "det fredelige Norge".

3

Jeg er enig i svært mye som sies her og så er det et par ting hvor jeg gjerne skulle utdypt, beskrevet noen forskjeller i syn og så videre. Som når det jeg skriver blir brukt som eksempel på behovet av ytringsansvar. Jeg liker ikke ytringsansvar i den raymondjohansenske formen. At vi alle kan tenke oss om hva angår hvordan vi ordlegger oss er en helt annen sak.

Men la oss slutte å hakke på hverandre for et øyeblikk. Vi er bare forskjellige små dyr i samme skog. Storviltet og rovdyrene, de som former landskapet, de som setter presedens, de som definerer ordskiftet... De finner vi ikke på VGD, i kommentarfelter eller i sinte tråder på facebook. Vi finner dem i rikspolitikken, i kronikkene, i den 'eleverte' diskursen intellektuelle imellom.

Hva finner vi der? Det samme som her dessverre. De er ikke et hår bedre enn oss.

Vel, de pakker av og til ting inn i finere papir enn hva vi gjør. Men modus operandi når våre fremste folkevalgte og antageligvis største og best kvalifiserte kapasiteter på samfunnsutvikling og styring møtes til ordskifte er til forveksling lik den man ser en helt vanlig dag på VGD.

Det er hovedproblemet.

Om dette skyldes at de aller beste blant oss skyr slike posisjoner eller om det skyldes andre årsaker vet jeg ikke. Men det er et problem, en ond sirkel som jeg rett og slett ikke aner hvordan man skal komme seg ut av.

Og inntil våre fremste folkevalgte of intellektuelle begynner å oppføre seg med et minimum av anstendighet og ryggrad kan man knappest forvente noe mere fra de på facebook, i kommentarfelter og på VGD.

Vi er utslettet, vi er den synlige manifestasjonen på problemet. Vi er det stygge som kan pekes på. Det som klør. Men vi er ikke viruset. Vi er ikke årsaken. Vi er ikke nødvendigvis roten av problemet.

Det kan være greit å ha i mente av og til :-)

3
cochisedied [sitat…] I store trekk det samme som ditt. Hvis, i en tenkt framtid, arkeologer finner VGD's servere vil historikerne konkludere med at Norge var på randen av borgerkrig i denne vå...

Det som kanskje bekymrer meg mest er at VGD slett ikke er unikt. Nivået er enda lavere for eksempel på facebook der mennesker får seg til å si de mest utrolige ting under fullt navn. Det er der en vegg av støy og dritt så høy og bratt at vanlige mennesker med vanlige meninger skremmes bort. Vi sitter da igjen med de aller drøyeste skrikerene. De setter standarden.

I et slikt fragmentert, hastig og skrikersk medie/debattbilde lever kultureliten, kommentariatet og politikerene også. Våre antatt fremste intellektuelle, våre antatt skarpeste hoder, vår generasjons største tenkere. Hva gjør de fleste av de? Akkurat det samme... Til og med de som burde vite bedre, de som har evner, erfaring og kunnskap. De gjør ikke stort annet enn å gnage og gneldre på hverandre. Saker diskuteres ikke med løsning i mente lengre. Nei, man går inn i hver en diskusjon med en forutinntatt holdning og et ønske om å knekke og knøvle ens motstander.

Det forbauser meg ikke at politikerforakten øker og valgdeltagelsen synker blant oss vanlige mennesker. Men kanskje er det nettopp nå vi må ta oss sammen, ta ordet tilbake og la vår vilje også høres. Så vi ikke lar skrikerene og de enøyde vinne.

2

Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

Støtter deg tildels.

Dårlig moderering , både selvmoderering og fra VGDs side dreper langsomt vgd. Nå har jeg personlig blitt mer en kikker enn deltager. Og det er vel slik det dør ut for flere av oss.

Det er ingen "nerve" i diskusjonene, ingen fremdrift. Trådene er gjennomsyret av sverting og noe som ligger i grenseland mot hat.

Alt er forutsigbart.

...og fordummende

2
bjoro33 [sitat…] Støtter deg tildels. Dårlig moderering , både selvmoderering og fra VGDs side dreper langsomt vgd. Nå har jeg personlig blitt mer en kikker enn deltager. Og det er vel sli...

Det er ingen "nerve" i diskusjonene, ingen fremdrift. Trådene er gjennomsyret av sverting og noe som ligger i grenseland mot hat.

Alt er forutsigbart.

Nja....

Viss majoriteten her hadde vært flinkere til å skrolle raskt forbi debattanter der åpenbart ønsker kun ødelegge en ellers interessant tråd ,så hadde kanskje flere tråder hatt bedre fremdrift.

Men jeg sliter også selv med å unngå å la meg trekke ned i de svarte hull av tomt intetsigende ping-pong -spill om f.eks definisjoner av et ord eller en setning...dvs ubetydeligheter i den store sammenheng.

For det er lett å bli avsporet ,og det er lett selv å avspore ,om man ikkke holder tunga rett i munnen.

Kanskje man burdte være flinkere til å minne hverandre på at nå avsporer man kanskje vel mye fra debattens kjerne ,og at man da gir det hintet på en hyggelig måte?

Til alles beste...?

Likeså prøve å unngå selv å la seg dra med ned i "hat-prat" ,selv om man blir møtt med det?

Jeg skal ikke kaste den første sten på noen ,da også jeg er skyldig her. ALLE har vi et ansvar for et godt ...og givende debattnivå.

2
jakoline [sitat…] Vel ,nå handler vel akkurat DET om tilfeller der arbeidsgivere går inn og sjekker om arbeidstagerne f.eks har "riktige meninger" , eller om voldelige grupper der truer med...

Vel ,nå handler vel akkurat DET om tilfeller der arbeidsgivere går inn og sjekker om arbeidstagerne f.eks har "riktige meninger" ,

eller om voldelige grupper der truer med sågar drap om noen skriver imot deres ideologi.

Nei, det er ikke det jeg snakker om. Jeg snakker om det som rett og slett er å ha en tanke for at "jeg har et ansvar for det jeg sier og gjør". Istedenfor kommer alle påskudd for ikke å ta noe som helst egenansvar for noe som helst.

2
TomPadang Apropos Listhaug: Her forsøkte jeg med nyansering ang tåkeutnevnelsen. Jeg hevdet at det er forskjell på å stille uforberedt (som hun gjorde) og tåketale (som er å pakke inn tynn l...

Apropos Listhaug: Her forsøkte jeg med nyansering ang tåkeutnevnelsen. Jeg hevdet at det er forskjell på å stille uforberedt (som hun gjorde) og tåketale (som er å pakke inn tynn luft i mange ord og helst kryptiske vendinger, sammen med en del fyndord).

Hun stilte ikke uforberedt. Hun hadde som ansvarlig statsråd utarbeidet "Storskog"-instruksen og hun hadde blitt spørsmål om den i Stortinget samme dag.

Dersom hun etter dette var uforberedt på svare på spørsmål om hva som la bak (de forøvrig uriktige vurderingene), så er hun så fjernt fra å gjøre jobben sin at hun burde gå av umiddelbart.

Det var hun selvsagt ikke - det var viljen til å svare på hva som la bak vurderingene det skortet på - fordi hun var fullstendig klar over at de ikke holdt mål, men var basert på behovet for å vise handlekraft framfor fakta.

2
Fjøsbonden [sitat…] At du åpenbart ikke fronter det partiet du hevder å stemme på.

Ljot trengs her nettopp fordi han ikke fronter partiet han stemmer på.

Politikk er ikke en fotballkamp. Man trenger ikke heie på "sitt" parti uansett hva de gjør.

Ideelt sett bør man berømme et parti når de gjør noe riktig og klage når de gjør noe galt. Og så avgi sin stemme basert på hvilken politikk som ligger en selv nærmest ved et gitt valg.

Ikke hylle "sine egne" ukritisk og slenge dritt om "de andre" ved enhver anledning. Samfunnet blir ikke noe varmere av det, snarere tvert om.

2

Men fortvil ikke, håp finnes. Hvis man prater med sine venner, kolleger og familie ute i den virkelige verden, ansikt til ansikt, ser man forhåpentligvis flere nyanser, mer tvisyn, mer anstendighet, mer refleksjon enn hva politikere, kommentariat og internett-debattanter evner å bringe til torgs.

Det kan virke som jeg har fornærmet noen på nytt. Så til de grader at gamle gleder må dras frem fra glemselen for å kunne bevise at jeg ikke er av den rette tro.

Da velger jeg i all enkelhet å sitere meg selv. En person jeg ofte er enig med.

Riv dere løs fra forumer og kommentarfelt. Prat litt med mennesker rundt dere. Det finnes håp der ute. Rundt fotballbanen, på skytebanen, i skiløypa. De fleste av oss er normale og reflekterte.

2

Men fortvil ikke, håp finnes. Hvis man prater med sine venner, kolleger og familie ute i den virkelige verden, ansikt til ansikt, ser man forhåpentligvis flere nyanser, mer tvisyn, mer anstendighet, mer refleksjon enn hva politikere, kommentariat og internett-debattanter evner å bringe til torgs. Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

I store trekk det samme som ditt. Hvis, i en tenkt framtid, arkeologer finner VGD's servere vil historikerne konkludere med at Norge var på randen av borgerkrig i denne vår tid.

VGD har aldri vært det mest saklige organ, men det blir om mulig verre og verre. Alt synes ende med persondebatt og skittslenging. Det er også noen debattanter som i mangel av argumenter kverulerer i det uendelige, det virker nesten organisert i en del tilfelle.

Du nevner en tråd spesielt "jakttrening på utøya". Den tråden forsvant. Jeg er uenig med moderator i slike avgjørelser - steng gjerne en tråd som flyter for mye ut, men la den stå! Hvordan skal "vi" ellers lære? Nå forsvinner jo bare dritten ned i "memory hole"...

Cochise-

1

Men hva kommer først, høna eller egget?

Ei høne og et egg ligger i en seng. Høna lener seg mot sengegavlen og røyker en sigarett med et fornøyd smil rundt ansiktet. Egget røsker frustrert med seg lakenet, ruller til siden og sier:

«Vel, jeg antar at vi endelig fikk svar på DET spørsmålet!!

1
jakoline [sitat…] Nja.... Viss majoriteten her hadde vært flinkere til å skrolle raskt forbi debattanter der åpenbart ønsker kun ødelegge en ellers interessant tråd ,så hadde kanskje flere...

Nja.... Viss majoriteten her hadde vært flinkere til å skrolle raskt forbi debattanter der åpenbart ønsker kun ødelegge en ellers interessant tråd ,så hadde kanskje flere tråder hatt bedre fremdrift. Men jeg sliter også selv med å unngå å la meg trekke ned i de svarte hull av tomt intetsigende ping-pong -spill om f.eks definisjoner av et ord eller en setning...dvs ubetydeligheter i den store sammenheng.

Enig med deg.

Jeg skroller meg fort nedover siden og ser hvem som har noe interessant å komme med, eller noen jeg har lyst å svare på. Så ser jeg nesten ikke resten. Det er liksom spammet mellom. For all del; Jeg kan sikkert delta på rette dagen.

Men en tråd som har navnet "Utøya og skytetrening"? Det sier seg selv at den er et trekkplaster for de verste tilfellene her inne. Nå vet jeg ikke hva tråden handlet om- selv om kanskje navnet kan gi en viss pekepinne på hvordan den utvikler seg.

Min irritasjon her inne er vel at det er for få tråder som vekker interesse.

1
Nymme [sitat…] Jeg tror det er mulighetene som skaper dette. Tidligere møttes man ansikt til ansikt og måtte stå for det man sa og gjorde. Eller man skrev dritten sin bak dodøra. Nå kan...

Å påstå at noen må ta ansvar for hva en skriver, fører til masse motreaksjoner.

Vel ,nå handler vel akkurat DET om tilfeller der arbeidsgivere går inn og sjekker om arbeidstagerne f.eks har "riktige meninger" ,

eller om voldelige grupper der truer med sågar drap om noen skriver imot deres ideologi.

Jeg skulle ønske det ikke var slik ,men virkeligheten idag er at altfor mange må leve på skjult adresse pga hatvold fra ulike slike pressgrupper.

Denne utviklingen synes ha eskalert ,og gjør nok sitt til at flere og flere nekter å si sin oppriktige mening under fullt navn.

For demokratiet er dette et tap ,da man kan oppleve "overaskelser" som Brexit og valget på Trump ,da folkets virkelige standpunkt ikke synes i f.eks meningsmålingene.

1
Nymme [sitat…] Nei, det er ikke det jeg snakker om. Jeg snakker om det som rett og slett er å ha en tanke for at "jeg har et ansvar for det jeg sier og gjør". Istedenfor kommer alle påsk...

Jeg snakker om det som rett og slett er å ha en tanke for at "jeg har et ansvar for det jeg sier og gjør". Istedenfor kommer alle påskudd for ikke å ta noe som helst egenansvar for noe som helst.

Her har du fullstendig rett. Her ligger det største problem.

1
Ljot Hvor er Vadefugl når vi trenger han som mest? Neida, vitsen er god den :-) Og livet smaker best når ting er litt lettbeint. Det er mulig jeg høres bitter og nedslått ut over tingen...

Det er mulig jeg høres bitter og nedslått ut over tingenes tilstand. Men det er bare delvis rett. Mine mørkere sider morer seg stort når jeg tenker at der ute sitter de nå. De mener, roper og skriver med blokkbokstaver. Kommentarfeltet. Intelligensiaen. Journalistene. Politikere og 'politikere'. Spredd utover landet med Guds egen saltbøsse. Salige er disse enfoldige. For de får sitt ønske. De skal arve Siv Jensens budsjetter, Listhaugs selvfølgeligheter, Slagsmål Vedums ulver, Støres tåke og Solbergs maternalistiske mumling.

Forumet trenger deg - du er et eksempel til etterfølgelse og blir respektert av alle til tross for at du stemmer Frp. I motsetning til meg - som mange kjemper for å erklære meg som en kunnskapsløs idiot - men det er mitt valg.

Stå på - ikke gi opp. En dag oppdager flere at vi er beboere av samme rike og trenger hverandre. Vi må først fjerne den idiotiske sperren om ytre høyre og venstresiden og akseptere at AP ikke er det eneste ideelle parti. Og at vi har et felles mål = et bedre samfunn for alle.

1
erdetslik Jeg må snakke for meg selv. Politisk tok jeg mitt valg for mange år siden = Frp. Og etter hvert har jeg tatt en beslutning om å senke meg ned på debattens nivå = får jeg skitt, gir...

Jeg fikk en kommentar i dag om hvor dum jeg er fra en fagforeningsmann.Men det er fortjent for jeg gir litt tilbake også. Og det tåler jeg for jeg vet hva jeg er, hva jeg kan, hvor jeg kommer fra og hvordan jeg er og har vært.

I tråden "Toril Widvey er dømt" fikk jeg følgende kommentar mot meg fra en fagforeningsmann kl 16.45:

"Ja, du er mest sannsynlig så dum at du ikke forstår det sjøl og er glad av den grunn."

Jeg hadde sikkert fortjent den for jeg gir litt sjøl også (så jeg kritiserer ikke han, men viser bare et eksempel på nivået) det sier det meste om forholdene her inne.

Men så ga jeg fagforeningsmannen for et øyeblikk siden følgende usaklige kommentar i tråden "Hjelpeløs finansminister" - som jeg synes han fortjener: "Og dette får vi fra en fagforeningsmann som ikke selv forstår hvor tjukk han er i hue . . . . . . . ." Så jeg får jo som fortjent . . . . . . .; men det er litt av spillet

1

Majestetsfornærmelse

Dette begrepet ser ut til å ha fått nytt innhold her på vgd.

Før i tiden, og ennå i andre land er det dødsstraff for slikt.

Jeg må bar le så sprøtt det er. :-D

Tåkeprisen.....

1

Men fortvil ikke, håp finnes. Hvis man prater med sine venner, kolleger og familie ute i den virkelige verden, ansikt til ansikt, ser man forhåpentligvis flere nyanser, mer tvisyn, mer anstendighet, mer refleksjon enn hva politikere, kommentariat og internett-debattanter evner å bringe til torgs.

Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

Holdt på å skrive et langt og utfyllende innlegg om temaet du ønsker å debattere, men plutselig forsvant alt sammen. Orker ikke å skrive alt på nytt - i alle fall ikke i natt.

1
Niffen [sitat…] Holdt på å skrive et langt og utfyllende innlegg om temaet du ønsker å debattere, men plutselig forsvant alt sammen. Orker ikke å skrive alt på nytt - i alle fall ikke i n...

Holdt på å skrive et langt og utfyllende innlegg om temaet du ønsker å debattere, men plutselig forsvant alt sammen. Orker ikke å skrive alt på nytt -

Litt utenfor tema kanskje ,men det har jeg også opplevd en del ganger og det er svært frustrerende. Hva kan det skyldes? Er man bare for sen til å skrive ,eller ?

Ellers vil jeg si at her på vgd prøver jeg tåle det meste ,untatt når noen skriver det jeg oppfatter som rene trussler om vold. Der har jeg grensen. Heldigvis skjer slikt svært ,svært sjeldent. Har vel raportert slikt til mod ca 3 ganger i min tid her ,og jeg har vært noen år (uff hvor fort tiden går gitt...)

1
bjoro33 [sitat…] Støtter deg tildels. Dårlig moderering , både selvmoderering og fra VGDs side dreper langsomt vgd. Nå har jeg personlig blitt mer en kikker enn deltager. Og det er vel sli...

Dårlig moderering , både selvmoderering og fra VGDs side dreper langsomt vgd. Nå har jeg personlig blitt mer en kikker enn deltager. Og det er vel slik det dør ut for flere av oss.

Det er ingen "nerve" i diskusjonene, ingen fremdrift. Trådene er gjennomsyret av sverting og noe som ligger i grenseland mot hat.

Alt er forutsigbart.

Alle politikk-tråder ender med at "venstresiden" og "høyresiden" ligger i hver sin grøft og skyter på hverandre. Jeg er så inderlig lei av denne føljetongen. Har forsøkt å lage noen tråder om hvordan dette ødelegger forumet og avsporer nyanserte diskusjoner, men det nytter ikke.

Nyanserte debattanter blir raskt demoniserte eller overdøvede.

Og dersom man skifter mening angående noe er man enten overløper, forræder eller sviker.

Tråder med nyansering i ts-innlegget blir raskt skutt ned av de i grøftene, hvorpå de er tilbake til skytset sitt.

1

Men fortvil ikke, håp finnes. Hvis man prater med sine venner, kolleger og familie ute i den virkelige verden, ansikt til ansikt, ser man forhåpentligvis flere nyanser, mer tvisyn, mer anstendighet, mer refleksjon enn hva politikere, kommentariat og internett-debattanter evner å bringe til torgs.

Det er iallefall mitt inntrykk, hva er ditt?

Samfunnsdebatten blant vanlige folk i Norge er fullstendig ødelagt av idioter med tilnærmet null kunnskaper om samfunnet og tema som debatteres, men med ekstremt sterke meninger. Da snakker jeg om kanaler som diskusjonsforum og kommentarfelt. I gamle dager tenkte jeg at bare disse folkene må begynne å debattere under fullt navn, så blir det bedre. Kommentarfeltene viser jo at det var fullstendig feil. Det er jo helt vilt i kommentarfeltene og faktisk verre der enn på vgd.

På VGD er norsk politikk helt ødelagt av en liten gruppe. Før i verden likte jeg å følge med på debatter mellom oppegående debattanter, men alle forsøk på seriøs debatt nå mellom slike blir fort ødelagt av en eller annen gjøk. Da blir resten fort en diskusjon om hvor jævla tett denne gjøken er. Moro til tider, men ikke heeeele tiden da (men i dag, slik vgd er, veldig ofte). Alt er svarthvitt, nyanser uteblir og skyttergravene er ferdig gravd og innredet med blomster, gardiner og stresslesser for lenge siden. Ingen er bedre enn andre, og vgd er snart historie.

Dagens norske politikere er i all hovedsak dårlige politikere, der det fokuseres på lettvinte løsninger og diskusjon på basis av enkle følelser. Alt annet er elitisk og pk, omtrent.

Ansikt til ansikt er alt annerledes. Man er ikke så bastante i sine meninger, modererer sine uttalelser og man er ikke umiddelbart i hetse-modus.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Laster...