Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trettebergstuen, AP, og graviditet hos Torp

Anette Trettebergstuen, AP, var så heldig å få komme til Torp og forklare om sin situasjon. Jeg så kun de første minuttene - men lurte på hvordan Torp og Trettebergstuen kunne tro at Trettebergstuen's graviditet var så viktig for det norske folk at det var verdt et program.

Etter min mening er Trettebergstuen en usaklig og noe ufin politiker. Og vurderer henne kun ut i fra hennes politiske uttalelser. Når hun fra Stortingets talerstol fletter inn følgende uttalelse når ulven var saken: "Det eneste som øker i Hedmark er arbeidsledighet og bompengeinnkreving." Vitner det om usaklighet og dårlig dømmekraft. At hun er lesbisk og gravid med en homofil venn interesserer meg overhodet ikke. Det er hennes privatliv - at hun vil brette sitt privatliv og intime betroelser for hele det norske folk er også hennes valg. Men å være så "høy på seg selv" og tro det kan være av interesse for det norske folk, er for meg forunderlig.

Eller tror hun det kan være en god hjelp for henne og partiet mot valget - noen ekstra "sympatistemmer" ?

Hvilke drifter er i gang når en politiker høyt oppe i AP ønsker å nå ut til hele det norske folk på denne måten ?

2
55 svar

55 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Jallaskar

Men å være så "høy på seg selv" og tro det kan være av interesse for det norske folk, er for meg forunderlig.

Jeg tror det var Ole Torp og ikke Trettebergstuen som mente det kunne være det.

Forøvrig er det vel bare å skifte kanal om man kommer borti noe man synes er uinteressant. Eller burde NRK kun lage programmer som du finner interessante?

2

SIG100

At hun er lesbisk og gravid med en homofil venn interesserer meg overhodet ikke.

Det er tydelig at det interesser deg - se bare på ditt siste innlegg over.

Forøvrig er det selvsagt Torp som avgjør hva han synes er interessante tema og personer - helt uavhengig av dine preferanser.

Intervjuet var forøvrig definitivt severdig, av generell interesse fordi det berører rettigheter til å få barn og løsningene som homofile/lesbiske velger for å få til dette.

Så du burde definitivt se mer de første minuttene så ble du kanskje kvitt noen av dine fordommer og fobier.

1

deleted3041664

Fått eit innlegg slettet Siggen!

Du var frekk som flatlus antar eg.

1

erdetslik

Du må være blant de som har alt for høyt aspirasjonsnivå. Siden du ut i fra mine innlegg mener å kunne vite noe om mine fordommer og fobier. Som oftest er det vel best å holde seg til saken - framfor mannen bak innlegget. Så slipper du å dumme deg ut. Med mindre mannen bak innlegget først har angrepet deg personlig. Nå vet ikke jeg om innlegget som ble slettet var til meg . . . .

Men om du er interessert i Trettebergstuen's graviditet, så er det din greie. Nå er jeg i den situasjon at jeg vet hvordan kvinner blir gravide - og jeg regner med at både heterofile og homofile kvinner blir gravide på samme måten; f.eks. den naturlige måten ved samleie, eller kunstig ved inseminasjon. Og man ønsker sperma til en kunstig inseminasjon, vil jeg tro at også homofile menn har samme sædavgang som heterofile menn, og at sperma kan samles på et glass - for kunstig inseminasjon. Det er, så vidt jeg vet, slik det foregår i den heterofile verden. Og hvilken metode Trettebergstuen valgte interesserer med svært lite - eller rettere sagt ikke i det hele tatt - og derfor valgte jeg en annen kanal. Men en stemme er en stemme ved et valg enten om den kommer fra en heterofil velger eller homofil velger. Og homofile politikere finnes det nok i alle parti.

Og nå trodde jeg faktisk at de homofile hadde kommet så langt at de kan tåle litt humor i alvoret. Men ikke når partiet heter AP og politikeren kommer fra AP - så har de ikke det. Eller kanskje det var det at forsøket på humor kom fra en som stemmer Frp. Jeg regner med / håper at de fleste som så forsalget om "Homo- og Likestillingsminister" smilte eller kanskje lo litt. Ikke av de homofile eller Trettebergstuen, men av navn på det nye departement.

Og når det gjelder Trettebergstuen synes jeg hun er en ufin / ufyselig politiker (og det må både hun og du tåle) - da ikke fordi hun er homofil, men - rett og slet på den måten hun uttaler seg om andre og andres politiske saker og syn. Og det er en mening jeg må få lov å ha. På samme måte som du selvfølgelig kan være uenig i. At du er uenig med meg har jeg full respekt for.

1

timy3

Og man ønsker sperma til en kunstig inseminasjon, vil jeg tro at også homofile menn har samme sædavgang som heterofile menn, og at sperma kan samles på et glass

Hvorfor skal man samle opp sperma i et glass og siden sprøyte det inn i kvinnen når mannen kan gjøre dette direkte, det er en sikre og BEDRE måte å gjøre det på enn å gå veien om en plastikk dings.

1

SIG100

Og nå trodde jeg faktisk at de homofile hadde kommet så langt at de kan tåle litt humor i alvoret. Men ikke når partiet heter AP og politikeren kommer fra AP - så har de ikke det. Eller kanskje det var det at forsøket på humor kom fra en som stemmer Frp. Jeg regner med / håper at de fleste som så forsalget om "Homo- og Likestillingsminister" smilte eller kanskje lo litt. Ikke av de homofile eller Trettebergstuen, men av navn på det nye departement.

Og hva var humoren i navnet - for de som har kommet seg over puberteten?

Ville det å kalle finansministeren for peppermø-minister være morsomt? Vil det å kalle olje-og energiministeren for seksualundervisningsministerminister være morsomt?

Jeg synes faktisk ikke det.

Langt verre er det imidlertid når denne typen vitser går ut over en gruppe som allerede sliter i samfunnet. Det er nettopp denne type vitser som bidrar til at minoriteter føler seg stigmatisert.

Ikke minst gjelder det når de kommer fra noen utenfor gruppen. Det er en ting med homovitser eller pakistanervitser som selvironi - det er noe helt annet når det kommer utenfra.

1

erdetslik

Intervjuet var forøvrig definitivt severdig, av generell interesse fordi det berører rettigheter til å få barn og løsningene som homofile/lesbiske velger for å få til dette. Så du burde definitivt se mer de første minuttene så ble du kanskje kvitt noen av dine fordommer og fobier.

Jeg så dette program ble sendt for n'te gang i kveld som reprise, og da kom jeg til å tenke på ditt innlegg - om at dette var interessant "fordi det berører rettigheter til å få barn og løsningene som homofile/lesbiske velger for å få til dette."

Mener du så at lesbiske (homofile) kvinner ikke vet hvordan de kan bli gravide ? I så fall er det ganske utrolig . . . . .

1

neondian

Norsk er ikkje di sterke side?

1

SIG100

Det er tydelig at dette programmet ikke var din greie - det krevde nok et minimum av modenhet, empati og fatteevne for at det skulle gi mening.

Poenget er selvsagt ikke hvordan hun ble gravid. Poenget er at det fortsatt er en omfattende juridisk og etisk gråsone rundt homofile/enslige og graviditet.

Om vi går til hva denne saken. Her har hun (enslig homofil) og en mann (homofil med partner) blitt enige om å få et barn sammen - der de deler på foreldreansvaret. Det er andre som velger andre løsninger - surrograti, kunstig inseminasjon med kjent/ukjent donor, adapsjon osv. Tilsvarende har du problemstillinger rundt de som ikke kan få barn.

Lovverket er imidlertid langt fra tilpasset dette og ikke minst reiser de ulike alternativene spørsmål om både etiske forhold og i forhold hva barnet har krav på å få vite.

At du synes dette er uinteressant forundrer dog ikke - ikke engang at du finner å måtte lage en tråd om at du synes det er uinteressant.

1

TomPadang

Trettebergstuen - nyansert?....?

1

erdetslik

Egentlig litt interessant . . . .

Lurer litt på hvilken ministerpost hun passer i - Likestillingsminister ? (Homominister ?) Homo- og Likestillingsminister ?

1

EinarSalbu

Listhaugs forestående fødsel er sikkert mye mer interessant for ts.

Når det er sagt er det jo flere politikere som har brettet ut sine liv som f.eks. Carl I. Hagen som åpnet sitt hjem for Se og Hør. Sikkert et godt tilskudd til lommeboka. Per Sandberg har fortalt om sin vanskelig oppvekst med tap av familiemedlemmer. Osv.

For meg er ingen av disse personenes liv eller gjøren av spesiell interesse, heller ikke Trettebergsstuens.

Men akkurat når det gjelder Listhaug virket som om hun trodde allmuen var interessert i hvilket kjønn hennes baby hadde da hun blogget i Nettavsien og startet med at leserne skulle få vitenettopp det i slutten av hennes blogg, som for øvrig handlet om eliter og sånn.

1

erdetslik

Listhaugs forestående fødsel er sikkert mye mer interessant for ts.

Som vanlig har du fullstendig feil i dine konklusjoner når det gjelder meg og mine interesser - det er pussig at når du tror du har funnet på noe intelligent å skrive, så er du egentlig langt ute i hengemyra . . . . . . .

Ikke bra for en "seriøs" fagforeningsmann - kan tyde på dårlig dømmekraft . . . . . .

1

EinarSalbu

Ikke bra for en "seriøs" fagforeningsmann - kan tyde på dårlig dømmekraft . .

Hva er du da? Så kan jeg bruke det mot deg.

1

TomPadang

At hun er lesbisk og gravid med en homofil venn interesserer meg overhodet ikke. Det er hennes privatliv - at hun vil brette sitt privatliv og intime betroelser for hele det norske folk er også hennes valg. Men å være så "høy på seg selv" og tro det kan være av interesse for det norske folk, er for meg forunderlig.

Eller tror hun det kan være en god hjelp for henne og partiet mot valget - noen ekstra "sympatistemmer" ?

Dette har jeg også lagt merke til. Men det er i vinden dette, og når da noen kjente politikere flagger såpass tydelig - er det selvsagt et forsøk på å kapre stemmer fra homofile og lesbiske og alle av disse som vil ha et felles barn.

Jeg har mye mer sansen for P.K. Fosses stillferdige offentliggjøring av legning enn Trettebergsstuens lesbiske provo-retorikk.

Hva slags legning folk har, er totalt uinteressant - så sant de beter seg som folk.

Var denne politikeren verd et program hos Torp? Det skjønner jeg ikke.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...