Politikk - Norsk

Morra-DI-2

EU; Flyktninger skal sendes tilbake til Afrika.

"EU vil opprette «sikre leirer» i Afrika for å redusere antallet flyktninger og migranter som kommer til Europa. ..(..) Planen er å finansiere store leirer i Afrika. Flyktninger som reddes fra skrøpelige båter i Middelhavet skal ikke lenger fraktes til Italia, men returneres til det EU-lederne betegner som sikre leirer i Afrika, melder Reuters."

Dette vil jo påvirke hele flyktningestrømmen til EU og også Norge.

Ja, hva skal man si? Det var gjerne på tide? Det går jo ikke akkurat fort når de tenker, disse EU-ministrene. Det skal de ha. Det er en mann over Atlanteren som kanskje er noe for hyperaktiv, men det kan vi vel ikke beskylde EU for å være....

3
25 svar

Dette vil jo påvirke hele flyktningestrømmen til EU og også Norge.

Ja, hva skal man si? Det var gjerne på tide? Det går jo ikke akkurat fort når de tenker, disse EU-ministrene. Det skal de ha. Det er en mann over Atlanteren som kanskje er noe for hyperaktiv, men det kan vi vel ikke beskylde EU for å være....

Når dette er gjennomført. så er det på tide å returnere velferdmigranter fra Afrika og Midt-Østen som har bløffet seg inn i Nord-Europeiske velferdsstater. Dvs Norge må i første rekke ta hand om seg selv. Land som Sverige er allerede fortapt.

F.eks. eritrere. De har reist helt fra ekvator, gjennom en rekke land, krysset kontinent på sin vei mot akkurat Norge. Og de slipper inn i hopetall fordi de nekter å gjennomføre millitær førstegangstjeneste. I Norge driver de formålsløst rundt i gatene sammen med andre migranter, unge "menn" i sin beste alder. Hvor lenge skal de gjøre dette, før de må reise hjem og bygge sine egne land?

3
Framsynt [sitat…] Når dette er gjennomført. så er det på tide å returnere velferdmigranter fra Afrika og Midt-Østen som har bløffet seg inn i Nord-Europeiske velferdsstater. Dvs Norge må i...

Og de slipper inn i hopetall fordi de nekter å gjennomføre millitær førstegangstjeneste. I Norge driver de formålsløst rundt i gatene sammen med andre migranter, unge "menn" i sin beste alder. Hvor lenge skal de gjøre dette, før de må reise hjem og bygge sine egne land?

Forhåpentlig kan de nå dra til de nye omtalte leirene som blir opprettet i Afrika?

Bare det nå ikke blir slik at godhetsapostlene her hjemme lager spetakkel og grinehistorier om at båndet til Norge har blitt så enormt sterkt at de ikke kan reise.

Man venter i spenning.

2

For en gjeng fjotter EU er. Det er dette jeg har sagt de burde gjort fra dag 1, men det tar jo årevis for at EU tar til fornuft. Man trenger ikke engang være rakettforsker for å skjønne at dette er den aller beste løsningen for alle parter.

2
Morra-DI-2 Nei...men en eller annen plass i Afrika finnes det vel en leir. Man kan i alle fall sende dem tilbake og be dem gå til den leiren. Hvorfor skal EU blande seg opp i noe? De har vel...

Det kan godt hende de kan få betalt et eller annet afrikansk land til å ta imot eller stanse flyktningene for oss, men siden artikkelen spesifikt nevner Libya, så er det naturlig å se på det landet, og da må nødvendigvis EU blande seg inn på et vis. Enten ved å gå inn militært og opprette sikkerhetssoner der disse leirene kan ligge, eller gå aktivt inn å støtte en av partene på bakken. Så vidt jeg vet har EU samtaler gående med Tripoli-regjeringen, men de kontrollerer jo ikke halve landet en gang.

Jeg tror det på kort sikt er mer sannsynlig at man kaster det man har av prinsipper på båten og inngår noen mer eller mindre hemmelige avtaler med despoter som Omar al Bashir og Isaias Afwerki, sånn at man stopper strømmen fra land som Eritrea. I tillegg kan vi håpe at forholdene i Gambia nå bedrer seg med ny president, sånn at det er færre som velger å reise derifra. Dette vil stoppe ganske mye av immigrantene fra Afrika fram til Libya kommer i stand igjen.

Allerede nå vet vi jo at ruten til Kanari-øyene og Cueta og Melilla, ruten gjennom Sinai til Israel, og ruten over Egeer-havet til Hellas er så godt som stengt. Da gjenstår det bare ruten over Libya, og den vil stoppes så snart krigen der er over. Da vil Festung Europa være gjenopprettet, og man vil ikke trenge disse leirene i Afrika.

Jeg tror at allerede i år vil det komme betydelig færre flyktninger fra Afrika, og om noen år vil det være nesten ingen.

2

Ja, hva skal man si? Det var gjerne på tide? Det går jo ikke akkurat fort når de tenker, disse EU-ministrene. Det skal de ha. Det er en mann over Atlanteren som kanskje er noe for hyperaktiv, men det kan vi vel ikke beskylde EU for å være....

Nå var det slik før man bombet Ghaddafi til døde og over Lybia til kaoset.

Videre er det den modellen man har i Tyrkia, som har gjort at antallet asylsøkere derfra har stupt.

Så, nei, det er ingenting nytt i dette.

Noe nytt hadde vært om man endret hele asylsøknadsprosessen, slik at man ikke fikk lov å søke asyl her, men måtte søke hjemmefra eller fra et tredjeland.

1

Det var gjerne på tide? Det går jo ikke akkurat fort når de tenker, disse EU-ministrene. Det skal de ha.

Det høres bra ut - men spørsmålet blir om ikke folk reiser over i båter likevel?

1

Ja, hva skal man si? Det var gjerne på tide? Det går jo ikke akkurat fort når de tenker, disse EU-ministrene. Det skal de ha. Det er en mann over Atlanteren som kanskje er noe for hyperaktiv, men det kan vi vel ikke beskylde EU for å være....

Det er ikke en dag for tidlig at de begynner å tenke på Europas fremtid, og hvordan den vil se ut. Noe må gjøres, og tiltakene som er foreslått kan være en begynnelse på en løsning.

https://www.rights.no/2017/01/alarm-sjokktiltak-fra-eu/

Det heter videre, helt i tråd med Bærekraftutvalget, at asylsøknader skal behandles i disse leirene og kun de som anses å ha et beskyttelsesbehov, vil bli fraktet til Europa. De med avslag returnernes til sine hjemland. Med andre ord: menneskesmuglernes business går under, mens menneskeliv reddes ved å ikke legge ut på en farefull ferd. I tillegg er det enorme besparelser på kontroll, saksbehandling samt kost og losji for Europa, penger som frigjøres nettopp til å bygge sikrede mottakssentre i nærområdene. I disse sentrene kan det også tilbys arbeidstrening eller mer treffsikre utdannelser (ut fra den enkeltes tidligere erfaringer) som også kan benyttes for å bidra i eget hjemland, samt helsetjenester og annet som ivaretar den enkelte sitt behov best mulig.

EU-forslaget favner også at leirene som skal opprettes i Libya eller noen av nabolandene skal drives av FNs organ for flyktninger, UNHCR, eller av Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Forslaget møter selvsagt motstand fra NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) som sier til Aftenposten er dette mest er et forsøk på å hindre at folk kommer inn i Europa, men det handler kanskje mer om at de selv er mest redd for å miste (den statsfinansierte) jobben sin.

Samtidig med at EU diskuterer leire i Afrika diskuteres det en blokade i Middelhavet for å stoppe migranter fra å legge ut på ferden til Europa. Det er Malta, som ligger i frontlinjen for migrantstrømmen over Middelhavet, og som nå har formannskapet i EU, som mener at situasjonen er så desperat at det må gjøres noe, ifølge Berlingske (19. januar). Migrantstrømmen over Middelhavet satte rekord i fjor med 181.000 registrerte illegale krysninger, hvor minst 4.500 druknet.

«Vi kan ikke bygge en mur over havet, men det er heller ikke en mulighet å la folk drukne. Derfor er vi nødt til å ramme de kriminelle menneskesmuglere hvor det gjør vondt, og det krever samarbeid med landene sør for Middelhavet. Der finnes ingen perfekt løsning og det kan kun oppnås fremskritt hvis vi ser på hva som kan virke i praksis,« sa Maltas statsminister, Joseph Muscat, da han presenterte formannskapets prioriteringer i EU-parlamentet.

Diskusjonen om beskyttelseslinje over Middelhavet ble positivt mottatt av de 28 EU-ambassadørene, men det het at ideen må utarbeides videre.

1
Rhabagatz [sitat…] Nå var det slik før man bombet Ghaddafi til døde og over Lybia til kaoset. Videre er det den modellen man har i Tyrkia, som har gjort at antallet asylsøkere derfra har stu...

Videre er det den modellen man har i Tyrkia, som har gjort at antallet asylsøkere derfra har stupt.

Erdogan har vel senest i dag truet med å avslutte hele avtalen...

Jeg synes vel det er litt merkelig at man har valgt å stenge de som virkelig er reelle flyktninger ute, men har valgt å frakte alle fra Afrika over.

1
Nabo [sitat…] Det er ikke en dag for tidlig at de begynner å tenke på Europas fremtid, og hvordan den vil se ut. Noe må gjøres, og tiltakene som er foreslått kan være en begynnelse på e...

Det heter videre, helt i tråd med Bærekraftutvalget, at asylsøknader skal behandles i disse leirene og kun de som anses å ha et beskyttelsesbehov, vil bli fraktet til Europa. De med avslag returnernes til sine hjemland. Med andre ord: menneskesmuglernes business går under, mens menneskeliv reddes ved å ikke legge ut på en farefull ferd. I tillegg er det enorme besparelser på kontroll, saksbehandling samt kost og losji for Europa, penger som frigjøres nettopp til å bygge sikrede mottakssentre i nærområdene. I disse sentrene kan det også tilbys arbeidstrening eller mer treffsikre utdannelser (ut fra den enkeltes tidligere erfaringer) som også kan benyttes for å bidra i eget hjemland, samt helsetjenester og annet som ivaretar den enkelte sitt behov best mulig. EU-forslaget favner også at leirene som skal opprettes i Libya eller noen av nabolandene skal drives av FNs organ for flyktninger, UNHCR, eller av Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Jeg tror det blir en mye bedre løsning. Jeg vil jo tro at slike leire i mindre grad vil trekke lykkesøkere.

Men det er jo selvsagt store utfordringer hvis EU skal lage leire i Afrika. Hvor skal man legge disse leirene?

1
Rhabagatz [sitat…] Nå var det slik før man bombet Ghaddafi til døde og over Lybia til kaoset. Videre er det den modellen man har i Tyrkia, som har gjort at antallet asylsøkere derfra har stu...

Noe nytt hadde vært om man endret hele asylsøknadsprosessen, slik at man ikke fikk lov å søke asyl her, men måtte søke hjemmefra eller fra et tredjeland.

Det blir vel i grunn realiteten. Man må flykte til en leir og søke derfra. Den er neppe i samme land i Afrika.

1

Planen er å finansiere store leirer i Afrika. Flyktninger som reddes fra skrøpelige båter i Middelhavet skal ikke lenger fraktes til Italia, men returneres til det EU-lederne betegner som sikre leirer i Afrika, melder Reuters."

Hmm...de som snakket om noe slikt for kun et par år siden ble fullstendig latterliggjort og/eller demonisert. Interessant.

1
Morra-DI-2 [sitat…] Jeg tror det blir en mye bedre løsning. Jeg vil jo tro at slike leire i mindre grad vil trekke lykkesøkere. Men det er jo selvsagt store utfordringer hvis EU skal lage lei...

Nå er det ikke meg som skal ta noen avgjørelser i den saken, men jeg anser bistandspenger som et greit utgangspunkt til forhandlinger med forskjellige land i søndre delen av Middelhavet. Hvis en ser på kartet i linken jeg la ved, så ser en den virkelige avstanden i verden.

Den sørlige delen av Somalia, Keyna, Uganda, Zaire, Congo og Gabon ligger ved Ekvator. Når en kommer 30 grader nord, er en kommet til Marokko, Algerie, Libya og Egypt. Dette er bare i Afrika, og som ett unntak så ligger hele Tunisia nord for 30 grader nord. Til sammenligning så ligger Bergen og Oslo på 60 grader nord, altså 2/3 dels vei til Nordpolen, fra Ekvator.

1

Det er vanskelig å se for seg at dette for noem praktisk betydning, men om ikke annet, så framstår det jo som et avskrekkende utspill, og det er vel litt av hensikten.

Jeg tror rett og slett ikke Europa har lyst til å blande seg inn i krigen i Libya igjen. Ei heller tror jeg Egypt eller Tunisia ønsker disse leirene.

1
Arggg Det er vanskelig å se for seg at dette for noem praktisk betydning, men om ikke annet, så framstår det jo som et avskrekkende utspill, og det er vel litt av hensikten. Jeg tror ret...

Nei...men en eller annen plass i Afrika finnes det vel en leir.

Man kan i alle fall sende dem tilbake og be dem gå til den leiren. Hvorfor skal EU blande seg opp i noe? De har vel nok med seg selv. Hvis Afrika har flyktninger, så må de vel flykte til andre afrikanske land der det ikke er krig. Hva skal de til Europa for?

1

Jeg syns det minner om et luftslott, vanlig nødhjelp som er forsøkt og har feilet i all tid, EU (og sikkert Norge også) skal altså bygge hele samfunn, byer som fungerer og som skal være folks hjem, og betale for bygging, drifting, for infrastruktur som vei, vann og elektrisitet og telefoni, skal betale for å ha stående hærstyrker der for å ta vare på sikkerheten, og i tillegg passe på at ingen som bor der rømmer.

Dette er garantert å bli et gigantisk pengesluk, og det vil sannsynligvis bli krig der.

Det vil bli interessant å se hvilke afrikanske land som vil være med på noe sånt.

1
Columbus_3 [sitat…] Kommer an på hvor mye penger som blir tilbudt. Nok av "fattige" diktatorer i den verdensdelen.

Ja, jeg ser fram til at høyresiden i Norge vil juble den dagen Norge må sende milliarder av kroner hvert år i tiår etter tiår til Afrika for å bygge og finansiere et nytt land.

Tviler igrunnen på om folk ser hva det vil innebære å kjøpe de korrupte politikerne først, for så å bygge og drifte et megasamfunn i et land i Afrika og bygge opp en hær og et politi for å holde kontroll.

Mistenker at det blir dyrere enn å ta i mot noen innvandrere.

1

Og dette har de (eu) brukt et par tre år på komme frem til?? Det er helt utrolig hva de klarer å få til. I dag blir de fraktet til Italia og der får de fleste bestod at de ikke kan få opphold og at de må forlate landet og EU snarest, og så blir de sluppet ut i frihet. Selvsagt drar mange videre, de har jo kanskje ikke noe hjem lenger og uansett så vil de ha det bedre uten papirene i EU enn med pappa hjemlandet

1
fargerik Ja, jeg ser fram til at høyresiden i Norge vil juble den dagen Norge må sende milliarder av kroner hvert år i tiår etter tiår til Afrika for å bygge og finansiere et nytt land. Tvi...

Ja, jeg ser fram til at høyresiden i Norge vil juble den dagen Norge må sende milliarder av kroner hvert år i tiår etter tiår til Afrika for å bygge og finansiere et nytt land.

Hvis alternativet er å ha disse rekende rundt her i landet med trygd fra NAV, vil det sikkert bli billigere. Mange lykkejegere vil kanskje tenke seg om to eller tre ganger ekstra før de legger turen til Europa.

1
fargerik Ja, jeg ser fram til at høyresiden i Norge vil juble den dagen Norge må sende milliarder av kroner hvert år i tiår etter tiår til Afrika for å bygge og finansiere et nytt land. Tvi...

Ja, jeg ser fram til at høyresiden i Norge vil juble den dagen Norge må sende milliarder av kroner hvert år i tiår etter tiår til Afrika for å bygge og finansiere et nytt land.

Som Norge har sendt millioner av kroner til massemorderen Mugabe, siden Stoltenbergs tid.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
3 svar
Laster...