Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norske kadetter til Israel?

Jeg ser at det fra enkelte politikere her i landet er noen som mener norske krigsskole-kadetter kunne ha mye å lære av den Israelske hæren - og at en studietur til Israel kunne være en god lærdom. Jeg lurer på hva vi her i landet egentlig har å lære av Israel sine erfaringer med å okkupere Vestbredden i sin "krig mot terror" - som er de argumentene som har vært brukt for å begrunne en slik studietur. Hvor mange kan det være utenom og evt. innfor forsvaret som mener at her er det mye å lære?

2
58 svar

58 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

dyratorium

Jeg ser at det fra enkelte politikere her i landet er noen som mener norske krigsskole-kadetter kunne ha mye å lære av den Israelske hæren - og at en studietur til Israel kunne være en god lærdom.

Hvor er det du har sett slike ytringer, og hvem er disse politikerne? Har søkt en del på google men får ikke opp annet enn ditt innlegg. Det virker som drivkraften bak dette er en helt uvanlig (for ikke å si unormal) sterk antipati mor Israel. Har et inntrykk av at dette ikke passer her på "politikk- norsk".

3

_roffe_

Den dagen Norge begynner å okkupere landområder så er jeg enig i at vi har nytte av Israelsk lærdom.. Heldigvis gjør vi ikke sånn faenskap her i landet, og således har absolutt INGENTING å lære av Israel..

3

Yazzy

Hva vet du egentlig om den israelske hær? Den er en av verdens beste, godt utdannede våpenteknisk, har trening i å operere i tunge stressende situasjoner, solid støtte fra Mossad.

Mye er sikkert overførbart, og deres oppgaver i de okkuperte områder noe som også mange israelere er lite begeistret for,er vel neppe deres kjerneoppgaver,

Ikke uten grunn at andre nasjoner benytter israelske instruktører i utdannelsen av spesialsoldater.

3

fedda1

Hva vet du egentlig om den israelske hær? Den er en av verdens beste, godt utdannede våpenteknisk, har trening i å operere i tunge stressende situasjoner, solid støtte fra Mossad.

Har du tjenestegjort i Israel yazzy og ifall, når&med - hva?

1

Yazzy

Nei, men har en fortid fra forsvaret, og er til dels veldig interessert i hva som beveger seg innen forsvaret. Den Israelske hær, mindre enn den norske bare imponerer.

1

dyratorium

Jeg ser at det fra enkelte politikere her i landet er noen som mener norske krigsskole-kadetter kunne ha mye å lære av den Israelske hæren

Neimen huff, hva er dette slags forvirrede politikere som mener noe sånt? Norge og Israel har ingenting til felles. Israel er omringet av fiender og stater som har som høyeste mål å utslette landet, Norge har kun venner. Israel har lukkede grenser, Norge har åpne.

Krigsskole? Er ikke den nedlagt for lenge siden? Disse forvirrede politikerne fikk ikke engang med seg kongens nyttårstale. " Vi bør bekjempe det onde med det gode" ble det sagt. Israel gjør ikke det, tvert i mot. Nei, disse krigsskolekadettene har ingenting i Israel å gjøre. Send dem til Frelsesarmeen der de kan lære å snu det andre kinnet til.

2

Kropotknik

Send dem til Frelsesarmeen der de kan lære å snu det andre kinnet til.

Ja, de slemme israelerne må jo få det inn i hodet, at når man har med noen å gjøre som forsøker å skjære hodet av deg med kjøttøks, er løsningen å vende det andre kinnet til.

2

dyratorium

Ja de er slemme og brutale. TS er redd for at norske kadetter vil lære å mishandle og drepe uskyldige sivile i Israel.

2

Mr.Daddycool

Jeg lurer på hva vi her i landet egentlig har å lære

At du lurer på det forstår jeg, en mer trangsynt debattant skal du lete vgd rundt for å finne.

1

aicat

trangsynt debattant

ha - ha - Ja, da trenger du ikke lete lenge - du kan jo bare se deg selv i speilet å velge om du vil kalle deg kristen-zionist - eller bare kristen-fundamentalist.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...