Nye VGD er lansert! Mer informasjon

det har vært søkelys på at hacking kan sette strømnettet ut av spill.

er ikke beste og billigste forsikring at alle kan kjøpe seg strømaggregat og trekke dette fullstendig fra på skatten ?

husstander vil klare seg og kontorstrøk til bedrifter. Men kraftkrevende virksomheter med mye maskineri eller stort strømforbruk selvsagt ikke vil klare seg kortvarig og må stenge til systemet igjen fungerer.

andre og bedre forslag til og møte en strømkrise som sabotasje ?

1
47 svar

47 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

trondhjem

det har vært søkelys på at hacking kan sette strømnettet ut av spill. er ikke beste og billigste forsikring at alle kan kjøpe seg strømaggregat og trekke dette fullstendig fra på skatten ?

Energiforsyningen er en akilleshæl for moderne samfunn fordi det er så mange funksjoner og tjenester som er automatisert og/eller maskindrevet at man vil bokstavelig talt lamme store deler av samfunnet om energiforsyningen svikter.

Dette problemet gjøres verre ved at strøm- og energiproduksjonen i høy grad er sentralisert. Det er noen titalls kraftverk som lager nesten all strøm som så distribueres ut til konsumentene via et ledningsnett. Sabotasje mot kraftverk eller ledningsnettet vil m.a.o. lett kunne få vidtrekkende konsekvenser for samfunnet.

Denne sårbarheten til dagens energiforsyning er et moment som taler for at vi bør desentralisere kraftproduksjonen, dvs. produsere strømmen ved et høyt antall små kraftverk distribuert utover landet og nært hvor folk bor.

En mulig desentralisering er å utplassere et høyt antall diesel og bensinaggregater som du antyder. Dette er imidlertid en dårlig løsning fordi da løser man sårbarheten til dagens sentraliserte strømforsyning med å gjøre seg avhengig av en sentralisert oljeforsyning. En bedre løsning er å bygge ut mye mer småskala fornybar energiproduksjon, vann- vind og sol og kombinere dette med batteribanker.

En slik desentralisert strømproduksjon vil være selvforsynt med "drivstoff" og bestå av et høyt antall enheter som vil fungere helt uavhengig av hverandre og som vil være lokalisert i folks nærmiljø. En slik energiforsyning vil være langt mer robust og vanskelig for en fremmed makt å slå ut.

2

ulefos

En bedre løsning er å bygge ut mye mer småskala fornybar energiproduksjon, vann- vind og sol og kombinere dette med batteribanker.

som vanlig kommer du med de gjennomtenkte løsningene

1

politikk

Ulefos : det tar tid før slike løsninger kommer på plass. Vi kan godt kle boligblokker med solceller. Men tre av leilighetene kan bruke all strømmen til komfyr. Aggregat på terrassen vil hvertfall fungere og gi alle en minimumsforsyning.

hvertfall er vi mer avhengige av en liten strømforsyning enn tidligere.

1

InnocentBystander

er ikke beste og billigste forsikring at alle kan kjøpe seg strømaggregat og trekke dette fullstendig fra på skatten ?

Kva nytte skulle det gi? For dei fleste er det betre å ha noen vedsekkar og ein boks med stearinlys.

2

Torotto

Der ble det en tommel ! .

;-)

1

perchri

..blir gjerne svært lite varme ut av stearinlys. Utrolig mange har ikke ildsted lenger i nye leiligheter, noen glupinger har bestemt det. Miljø sies det....så da får de fryse ihjel da, i miljøets navn.....

1

ynnory

Miljø sies det....så da får de fryse ihjel da, i miljøets navn.....

Noen dager eller et par uker uten oppvarming tåler de fleste friske mennesker. Litt ekstra klær, et varmt pledd eller en sovepose kan gjøre susen i en krisesituasjon.

1

politikk

Innocentby : det kan jo være greit og ha strøm til telefoner for kontakt med omverden og til nettbrett og datamaskin. Kunne se på TV og jobbe med kontoroppgaver vel ?

det er mye som stopper selv om folk kan fyre med ved og spise hermetikk.

det blir ikke lett og få tak i ingeniørene som skal fikse problemene når deres telefoner er tomme for strøm. Vi er blitt mye mer avhengig av strøm nå som fasttelefoner nesten er borte. Tidligere kunne folk ringe lege og politi fra en telefonkiosk.

men : det er jo bare hvis det er ønske om at dagliglivet og samfunnet skal fungere mest mulig normalt at det kan bli behov for aggregatstrøm. Folk levde jo helt uten strøm og kommunikasjon for 200 år siden.

1

InnocentBystander

Innocentby : det kan jo være greit og ha strøm til telefoner for kontakt med omverden og til nettbrett og datamaskin. Kunne se på TV og jobbe med kontoroppgaver vel ?

Korleis får ein kontakt med omverden dersom strømnettet er nede? Trur du nettselskapene har nødaggregat for heile infrastrukturen sin?

1

ulefos

det blir ikke lett og få tak i ingeniørene som skal fikse problemene når deres telefoner er tomme for strøm

i en slik situasjon tror jeg det er bedre at feilretterne får jobbe i fred, dette er noe de får beskjed om i det øyeblikk strømmen forsvinner

1

Kul_Djevel

det har vært søkelys på at hacking kan sette strømnettet ut av spill.

Ja hva babler man ikke om for å spre unødvendig frykt. Den ene dagen er det morderveps som er farlig, så er det flåtten og nå altså strømnetthackere. I morgen blir det vel ny runde med alt det farlige man spiser.

Slapp av.

2

fargerik

Nå sitter jo norsk etterretning og sporer Russland og Kina i sanntid, og kartlegger hvor de befinner seg og hva de prøver å hacke.

Fortsatt fokus på å ha nok ressurser til å avdekke dem og spore dem og blokkere dem er nok det beste.

Jeg regner med at det også er mulig å returnere fake data for å forvirre dem.

1

Kul_Djevel

Stoler ikke på PST og deres fryktagenda for fem flate øre.

De er tatt i løgn så mange ganger at de er ikke tilliten verdig. PST og norsk etterretning forøvrig er slik jeg ser det den største trusselen mot vårt demokrati og frihet.

Vi så det jo når PST raidet en journalist og filmskaper og beslagla materiale. Heldigvis ble de stoppet av Høyesterett. Men hvor lenge klarer de å holde dem i ørene? Jeg bare spør.

1

Rainmaker

Noen har kanskje sett for mye på film?

1

inspector

Perchri:

Dieseltank for 3 mnd drift ??? = ønsketenking

Spør hos ditt nærmeste sykehus og bli litt klokere.......

1

Mr.Daddycool

det har vært søkelys på at hacking kan sette strømnettet ut av spill.

Langt større fare for at en storm gjør det, det vokser trær inn over store deler av vårt perfekte strømnett, og bare venter på den perfekte stormen.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...