Nye VGD er lansert! Mer informasjon

AP lover å fjerne flyplassavgiften !

AP skal så vidt jeg vet øke skatter og avgifter med 15 milliarder - og alle AP-hjerter gleder; for det har alle råd til. Men lønnsforhandlingene går i stå - da streikes det for en lønnsvekst på 50 øre timen for det har de samme AP-hjerter ikke lå til å gå glipp av.

Men gleden blir vel stor når så AP skal fjerne Flypassasjeravgiften. Det blir vel da en stor skuffelse for AP-hjerter. Men den skal egentlig ikke fjernes, men "partiet (AP) vil gå inn for å erstatte avgiften med en annen avgift som kommer miljøet til gode", sier sentralstyremedlem Jon Ivar Nygård til NRK. (Kilde: nrk text-tv).

Og da lurer jeg på hva AP vil oppnå med denne endringen; AP ønsker tydeligvis lavere flybilletter ? (men Flypassasjeravgiften må vi allikevel betale under et annet navn) Og skuffelsen ble kort for de AP-hjerter som elsker skatter og avgifter. Spiller det noen rolle hva avgiftene heter ? Flyplass eller annet . . . . . . Om vi skal tenke miljø, så bør vi fly mindre - men med billigere flybilletter vil vi fly mere. Og da er det vel godt å vite at AP vil bruke ressurser for å endre navnet på en avgift til en avgift som kommer miljøet til gode.

Eller vil antallet AP-hjerter øke når Flypassasjeravgiften fjernes - vel den fjernes ikke, men endrer navn.

2
96 svar

96 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

legalize_it

Populistiske AP vil vel fjerne denne avgiften og heller øke bilavgiftene vil jeg tippe. Det er for ille at det skal koste 50-100 kr å fly 3000 km når en reise på 100 km med bil fort koster det dobbelte i avgifter.

1

jeolno

Flyplassavgift må vel Røde Rita betale for å få legge"Trondheim Lufthavn" til en annen by i et annet fylke?

Værnes ligger jo som kjent i Stjørdal i Nord-Trøndelag.

1

RickiBK

Værnes ligger jo som kjent i Stjørdal i Nord-Trøndelag.

Om et år så snakker vi ikke lengre om Nord- eller Sør-Trøndelag.

1

ulefos

burde jeg ha skjønt hva denne endringen innebærer nå?

1

broren_til_noen

Flyplass eller annet . . . . . .

Hvorfor kaller du det flyplassavgift?

Innførte FrP/H avgift på flyplasser også?

1

erdetslik

Du er neimen ikke kjapp i oppfattelsen . . . . . . Jeg skrev innlegget kl 09.50 og nå kl 21.50 tolv timer senere oppdager du at jeg skrev feil i overskriften

Og nå 12 timer senere avsporer du med dette selv om du vet at det er flypassasjeravgiften vi diskuterer - den var jo litt festlig da . . . . .

1

broren_til_noen

Du er neimen ikke kjapp i oppfattelsen . . . . . .

Mener du jeg burde påtalt din fjollete og svært så intelligente roting med begreper tidligere?

1

politikk

Erdetslik : AP burde jo heller gå inn for og fjerne årsavgift og engangsavgift på biler. Så kan vel heller avgiftene legges på drivstoff i miljøets navn ?

men da beveger de seg mot FRP politikk. Så kansje fornuften ikke burde vinne frem likevel ?

det er vel ikke noen god sosialpolitikk hvis pensjonister og uføre som bruker bilen ett par ganger i måneden for og handle slipper billigere unna ?

1

fargerik

Det er så komisk at erdetslik som er en FrP-disippel kommer her og insinuerer at han skal instruere andre partier til å føre en politikk som er en saus av FrP-politikk og oppkoket som bobler i hans eget hode.

Den eneste måten å påvirke AP sin politikk på, er å delta i debatten vi fører innad i partiet. Bli medlem i partiet, og delta i de spennende debattene vi har når vi får passord og kan logge oss inn.

Erdetslik har som oppgave å jobbe i sitt parti, og vi som er medlemmer i AP jobber innad i vårt parti.

Å sitte i VGD og syte har NULL effekt annet enn å syte for sytingens skyld.

1

gjespe

Å sitte i VGD og syte har NULL effekt annet enn å syte for sytingens skyld.

Ja det er vel dagliglivet her fra flere kanter - og vel også det du gjør nå med ditt svar på spørsmål om avgiften blir bedre bare ved å gi den et nytt navn?

1

politikk

Fargerik : det er hvertfall godt og ikke måtte være medlem av ett parti for og mene noe om deres politikk.

generellt er det rart at politikere hyler om miljøavgifter men ikke vil øremerke dem. Og på transport og bilbruk har vi masse avgifter som ikke blir brukt til veg og vedlikeholdsformål.

takk og pris for at vanlige velgere kan påpeke politisk galskap uten og måtte melde seg inn i partier med en politikk vi ikke vil ha !

1

erdetslik

Å. jøss, som vanlig snakker du om meg til en annen debattant . . . . . Er det fordi da har problem på å svare på enkle spørsmål om ditt elskede tannløse parti, som igjen går imot sine egne prinsipper om at de som forurenser skal betale. Og dersom AP ikke lenger har DET som prinsipp; at de som forurenser skal betale - så er det jo slik at det er MDG som styrer AP i Oslo. Ikke sammen med AP, men styrer AP.

Det må da være lov å sitte her på VGD med null effekt - og påpeke AP's latterlige dumheter.

Så jeg spør da for 3. gang:

Og da mener du at når denne avgiften overføres til noe annet "som er til gode for miljøet" så bli det så mye bedre . . . . . . ? Det blir jo du og jeg og de nordpå som må betale uansett hvilket navn denne avgiften får . . . . . .

Og flyreiser er jo noe som forurenser sterkt. Er det ikke prinsippet om at de som forurenser som skal betale som gjelder lenger - eller skal det bare gjelde i Oslo - der MDG styrer AP ?

1

ulefos

men da beveger de seg mot FRP politikk. Så kansje fornuften ikke burde vinne frem likevel ?

hva skal FRP med klimapolitikk, de har for lengst sett at de tjener mer stemmer på å insistere på at det ikke er noen fare med klimaet, eller for å si det slik: skit i Norge, leve FRP

1

politikk

Ulefos : det er jo ikke korrekt da FRP har innrømt at Norge er avhengige av biltransport og at vi er avhengige av og ha en eksportindustri som må være konkurransedyktig mot utlandet.

det betyr at det ikke hjelper at utlandet produserer det vi ikke gjør med samme eller høyere utslipp.

har FRP noen gang sagt at det er bedre for utslipp med forbrenningsmotor enn elektrisk motor ?

FRP er ærlige men forsøker ikke og lure både seg selv og folket slik andre partier gjør.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...