Politikk - Norsk

gulthus21

Hvorfor går Senterpartiet fram?

Ja, hvorfor går de fram på meningsmålingene når de likevel er lakeier for Arbeiderpartiet. De som vil stemme på partiet fordi de sier nei til EØS eller en ny folkeavstemming har vel egentlig kastet bort stemmen sin. Det er ikke rart at vi velgere har problemer med og finne det rette parti. Noen havner vel under sperregrensen, men vi trenger nye partier som vil dyrke grunnloven og dets innhold.

1
39 svar

Hvorfor skal vi "dyrke" grunnloven egentlig?

Det er fint at man har et rammeverk der, som det kreves ekstra aktsomhet og prosedyrer for å endre - men hvorfor skal vi gå rundt å tro at noen fine menn i 1814 hadde den ultimate kunnskap om hva som er de riktige grunnsteiner å bygge en grunnlov på?

For øvrig rir SP på den stemningbølgen vi ser internasjonalt. Nasjonalisme. Proteksjonisme. Motstand mot "eliter". Oss mot dem-retorikk (enten det gjelder eliten i byene, eller det gjelder andre religioner som de ikke vil likebehandle med statskirken). Og med en meget populistisk grunntone med nokså overdreven retortikk.

Et element av det samme som Trump har lyktes med, og som er på fremvekst i store deler av Europa.

2

Et bygdenasjonalistisk parti som SP blir båret frem av bakstreverske krefter som sprer seg over hele Vesten. De er motstandere av såkalt elitisme, modernisme, establishment, sentralmakta og sentralisering, og appellerer til sinte skrotinger i utkantstrøk som blir fortalt at de må føle seg oversett, misforstått og snart spist av ulv. SP har alltid gått foran når noen vil blåse liv i nasjonalisme og navlebeskuelse.

Der Frp er partiet til sinte Tommy-Roy fra Tveita, er SP partiet til sinte Edgar fra Rendalen. Begge er veldig sinna.

2

SPs vekst er bare en liten del av tsunamien av nasjonalistisk misnøye som skyller innover Europa. En viktig del av denne trenden synes å være at hvis man ikke sutrer over noe, betyr ikke det at man har det greit. Det betyr bare at man ikke skjønner at det er mye i ens liv å syte og klage over.

Det er nettopp her potensialet for vekst for SP ligger: Få folk til å bli misfornøyde med forhold de ikke er misfornøyde med. Da er halve jobben gjort. Man er helt i mål om man klarer å gjøre Høyre og AP til kilden for innlært misnøye og frustrasjon. Braksuksess oppnår de om de klarer å gjøre seg til disse kreftenes motvekt.

Det ser virkelig ikke bra ut, hverken nasjonalt eller internasjonalt.

2
october Hvorfor skal vi "dyrke" grunnloven egentlig? Det er fint at man har et rammeverk der, som det kreves ekstra aktsomhet og prosedyrer for å endre - men hvorfor skal vi gå rundt å tro...

For øvrig rir SP på den stemningbølgen vi ser internasjonalt. Nasjonalisme. Proteksjonisme. Motstand mot "eliter". Oss mot dem-retorikk (enten det gjelder eliten i byene, eller det gjelder andre religioner som de ikke vil likebehandle med statskirken). Og med en meget populistisk grunntone med nokså overdreven retortikk. Et element av det samme som Trump har lyktes med, og som er på fremvekst i store deler av Europa.

Noen av disse elementene du nevner er vel strengt tatt holdninger som de fleste av oss ikke vil vedkjenne oss?

Kanskje jeg tar feil, eller tenker de som nå støtter SP ikke over hva det egentlig innebærer?

1

Ja, hvorfor går de fram på meningsmålingene når de likevel er lakeier for Arbeiderpartiet.

Merkelig logikk...

Alle partier er avhengig av å sammarbeide med andre for å få flertall...

En stemmer til SP er en stemme til AP...

En stemme til Frp er en stemme til Krf...

En stemme til Venstre er en stemme til Frp... Osv...

Det enkleste og beste er å gi sin stemme til de du er mest enig med og håpe at de blir størst mulig slik at de får mest mulig innflytelse...

1

October:

Man kan neppe kalle det populisme når SPs flaggsaker gjennom mange år, plutselig har kommet på dagsorden i hele den vestlige verden.

Partiet har lenge hatt fornuftige holdninger til flyktningpolitikk, EU, Nato, miljø osv. Saker som er i spill i både Europa og USA.

Bare synd at sterke reaksjonære særinteresser får lov til å dominere overflaten.....

1
KongBob [sitat…] Merkelig logikk... Alle partier er avhengig av å sammarbeide med andre for å få flertall... En stemmer til SP er en stemme til AP... En stemme til Frp er en stemme til Krf...

En stemmer til SP er en stemme til AP...

En stemme til Frp er en stemme til Krf...

En stemme til Venstre er en stemme til Frp..

Det eneste sikre og riktige her er første linje....en stemme på SP er en stemme på AP selv om SP sier de har krav.

Bortkastet stemme...

1
Columbus_3 Tror du SP vil bli så store ved neste valg at de vil få gjennomslag i en rødgrønn regjering for saker som AP er uenig i?

Om de får mindre enn 16,3 vil de selvsagt ikke få gjennomslag for noesomhelt, og skulle de mot formodning likevel få det står de selvsagt ikke ansvarlig for det som er vedtatt.

Dette er et prinsipp som FrP har vedtatt og brukt med hell nå i over tre år.

For øvrig ligger de an til å muligens bikke over 10%, og er derfor, etter FrPs metode, maktesløse.

1

Det er ingen selvfølge at det er Støre som blir statsminister i en tenkt Ap, Sp, Krf regjering til høsten.

Bondevik rappa statsministertaburetten foran nesa på det større Høyrepartiet og da kan Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum gjøre det samme.

Vedum kan stille ultimatum mot Arbeiderpartiet etter neste valg og forlange statsministertaburetten og dermed posisjonere Senterpartiet og regjeringen som en Sentrumsregjering sammen med Ap og Krf.

1

hvorfor går de fram på meningsmålingene

Troverdighet i distriktspolitikken og tydelige standpunkter. De kommer til å stige ytterligere mot valget.

1
Hakeslepp Det er ingen selvfølge at det er Støre som blir statsminister i en tenkt Ap, Sp, Krf regjering til høsten. Bondevik rappa statsministertaburetten foran nesa på det større Høyrepart...

Vedum kan stille ultimatum mot Arbeiderpartiet etter neste valg og forlange statsministertaburetten og dermed posisjonere Senterpartiet og regjeringen som en Sentrumsregjering sammen med Ap og Krf.

Vi vet at SP er veldig gode på denne taktikken ved kommunevalg, men jeg synes det høres tvilsomt ut at AP vil gå med på dette ved regjeringsdannelse.

Men hvem vet, politikkens veier er noen ganger forunderlig.

1
Columbus_3 Klarer du svare alvorlig uten å måtte dra FRP inn i hver eneste setning? Eller venter du på dine venner i FRP for å drive den sedvanlige barnehagekrangelen?

Klarer du svare alvorlig uten å måtte dra FRP inn i hver eneste setning?

Jeg trakk ikke inn FrP.

Jeg trakk inn FrPs prinsipp for maktesløs maktutøvelse, ansvarsfraskrivelse og lavpanna bortforklaringer i en parallell til Sps evnetuelle regjeringsdeltakelse.

1
Hakeslepp Det er ingen selvfølge at det er Støre som blir statsminister i en tenkt Ap, Sp, Krf regjering til høsten. Bondevik rappa statsministertaburetten foran nesa på det større Høyrepart...

Bondevik rappa statsministertaburetten foran nesa på det større Høyrepartiet og da kan Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum gjøre det samme.

Vedum kan stille ultimatum mot Arbeiderpartiet etter neste valg og forlange statsministertaburetten og dermed posisjonere Senterpartiet og regjeringen som en Sentrumsregjering sammen med Ap og Krf.

hehe - du bekrefter at du lever i en SP boble og en totalt fjern drømmeverden - dream on....

det finnes et ufo forum veit du.....

1
puma1 Da må et rødgrønt samarbeid som i perioden 2005-2013 etableres først. Samarbeidet opphørte vel å eksistere etter valget i 2013.

Samarbeidet opphørte vel å eksistere etter valget i 2013.

SV sa først de ikke ville i regjering - nå har vel de snudd i den saken - MDG vil nok får de sjansen - Krf kan de bare glemme - og SP og Vedum stillte harde krav til AP om reforhandle av EØS for og sitte i regjering - jeg tipper han snur på det han sa også.

AP+SV+SP+MDG - for en gjeng - som har sprikende meninger....

1
gjespe [sitat…] SV sa først de ikke ville i regjering - nå har vel de snudd i den saken - MDG vil nok får de sjansen - Krf kan de bare glemme - og SP og Vedum stillte harde krav til AP om...

SP og Vedum stillte harde krav til AP om reforhandle av EØS for og sitte i regjering - jeg tipper han snur på det han sa også.

Få gjennom et vedtak om å drepe noen flere ulver så glemmer Sp alle sine krav omkring EØS og liknende, og blir så føyelige som små kattunger.

1
Columbus_3 [sitat…] Vi vet at SP er veldig gode på denne taktikken ved kommunevalg, men jeg synes det høres tvilsomt ut at AP vil gå med på dette ved regjeringsdannelse. Men hvem vet, politik...

Visst ikke Ap får med seg Senterpartiet i dannelsen av en ny regjering så ligger Ap tynt an for å danne regjering, spesielt med tanke på at Sp kan oppnå et av sine beste valgresultater denne høsten.

Så, det er ikke et utenkelig scenarium jeg tegner med Vedum som mulig statsminister til høsten og Ap og Krf vil få sine saker på kartet uansett i en slik sentrum samarbeidsregjering i forhold til kjøttvekta de har.

Som sagt stilte Krf et slikt ultimatum med Bondevik overfor Høyre og Høyre gikk med på det i en god og fin tone. Slik kan Ap, Sp og Krf også bli enige etter valget og det blir en ny dynamisk velfungerende sentrumsregjering ut av det.

En ny SV, Ap, Sp regjering vil ingen ha, det er dødfødt. SV, Venstre og MDG er distriktsfiendlige og ulvelskere og uaktuelle å samarbeide med for Sp.

1
gjespe [sitat…] Skjønner du har tatt for mye møllers tran - prøv og bli realistisk - men tviler på du klarer det.... Dette blir bare latterlig komisk.... Ditt kjennskap til AP står til st...

Skjønner du har tatt for mye møllers tran - prøv og bli realistisk - men tviler på du klarer det....

Dette blir bare latterlig komisk....

Voldsomt å du forsøker igjen og igjen å latterligjøre debattantene? Stått opp med feil bein i dag igjen?

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
3 svar
Laster...