Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Dette kan jo være en aktuell diskusjon i et valgår. Nå er det jo ikke så store svingninger i norsk politikk, så de helt store utslagene vil vi neppe se ved 2017-valget. Skal jeg tippe, vil jeg tro at de borgerlige ligger best an til regjeringsmakt. Støre og co har ikke akkurat bidratt til tydelighet, unntatt kanskje mht. økning av skatter og avgifter. Så mitt tips er at vi vil sitte med samme partiene ved makten, som i dag.

Hva vil være viktig for Norge? Mine prioriteringer er disse:

1. Beholde en lavest mulig innvandring og migrasjon til landet.

2. Styrket forsvars- og sikkerhetspolitikk. I usikre tider er dette vitalt.

3. Sørge for at offentlige systemer og anordninger fungerer best mulig. Der er det mye som vanter i dag: https://www.nrk.no/norge/driftet-nodnettet-ulovlig-fra-india-1.13358591

4. Opprusting og fornyelse av infrastruktur.

5. Omlegging av skole- og utdannings-politikken.

6. Omlegging av oppdretts- og fiskeripolitikken.

Det er ikke nødvendige å rangere øvrige ting, siden det er så små ulikheter mellom partiene der.

Hva er dine rangeringer for fremtidig politikk?

2
136 svar

136 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

TheBracket

1. Forhindre dette groteske sjumilssteget mot "1984" som går under navnet digitalt grenseforsvar. Dette overgrepet kunne vært laget av Honecher og kompani, og får datalagringsdirektivet til å fremstå som moderat.

2. Gjennomføre kutt i offentlig sektor som faktisk monner.

2

Mr.Daddycool

2. Gjennomføre kutt i offentlig sektor som faktisk monner.

Ja dette er smart samtidig som 10.000 vis av oljejobber forsvinner i ekstrem fart, og tilhørende underleverandører. Vi trenger flere arbeidsledige !

1

Human

Gjennomføre kutt i offentlig sektor som faktisk monner

Vi er nødt til kutte i offentlige utgifter, etter den enorme veksten i bruk av oljepenger.

1

Trehjulssykkel

offentlige utgifter,

Kanskje vi bør starte med satsene til de som går arbeidsledige? Har selv utlyst en stilling og fikk inn ganske mange søknader... og jeg har sjeldent sett flere søknader som bærer preg av "jeg har egentlig ikke lyst på denne jobben, men NAV sier jeg må søke for å få dagpenger derfor gjør jeg det".

1

Framsynt

1. Beholde en lavest mulig innvandring og migrasjon til landet. 2. Styrket forsvars- og sikkerhetspolitikk. I usikre tider er dette vitalt. 3. Sørge for at offentlige systemer og anordninger fungerer best mulig. Der er det mye som vanter i dag: https://www.nrk.no/norge/driftet-nodnettet-ulovlig-fra-india-1.13358591 4. Opprusting og fornyelse av infrastruktur. 5. Omlegging av skole- og utdannings-politikken. 6. Omlegging av oppdretts- og fiskeripolitikken. Det er ikke nødvendige å rangere øvrige ting, siden det er så små ulikheter mellom partiene der. Hva er dine rangeringer for fremtidig politikk?

1. Streng innvandringspolitikk. (kun mulig med FrP og Høyre)

2. Næringspolitikk. Lavere skatter og avgifter.

3. Redusere offentlig sektor - og tvungne velferdsordninger som er som fluepapir på velferdsmigranter.

4. Opprusting av infrastruktur. Energipolitikk.

5. Kriminalpolitikk. Fjerne kvantumsrabatter for gjengangskriminelle. Mye strengere straffer for grov kriminalitet, som f.eks. vold.

2

jeolno

Bra oppsumering, men arbeid til alle er viktigst.

Da må vi ha en regjering som samarbeider med arbeidsgiverne.

Ikke en regjering som begrenser tilgangen på helt nødvendig risikovillig kapital til næringslivet; for "å ta de rike".

Vi har overflod av kompetent arbeidskraft, god tilgang på grundere og smarte forretningsideer, mens aksjelovens krav om egenkapital ofte er flaskehalsen.

Så derfor: Stem blått!

1

jeolno

Hva er dine rangeringer for fremtidig politikk?

Punkt nummer en bør være: Arbeid til alle.

Skal velferdsstaten forsvares så må rammevilkårene for privat vediskapning være konkurransedyktige med utlandet.

Her svikter det røde regjeringsalternativet på avgjørende områder. Næringslivet tåler ikke å bli belastet med verdens høyeste miljøavgifter, og en regjering som ensidig støtter arbeidstakere og ser på arbeidsgivere som motparten.

Skal vi redusere arbeidsløsheten er vi avhengig av flere arbeidsgivere, og ikke færre, som sosialistene ønsker ved å "ta rikingene" med økte skatter.

2

DavidHerd

Det viktigaste vil alltid vera å stoppa innvandringsbølgja frå muslimske land, diverre.

Bortsett frå det er det viktig at den nye region-/kommunereformen fører til at fleire oppgåver vert flytta ut i regionane eller kommunane, gjerne etter modell av dei amerikanske delstatane.

Utmelding av EU og EØS er sterkt ynskjeleg.

Så er det klart at satsing på vegar er viktig - at det no vert diskutert om det er naudsynt med 4-feltsveg mellom Bergen og Stavanger er eit godt døme på kor langt bak vi er. Ein samferdselsminister i Noreg burde ikkje vera nøgd før møteulukker er noko som høyrer fortida til.

Satsar på ei regjering bestående av Høgre, Framstegspartiet og Senterpartiet.

2

october

Jeg er mest tilbøyelig til å sympatisere med de partiene som har et reflektert svar på hva de vil prioritere bort, og håndtere bærekraftige statsfinanser på lang sikt.

Det kan tenkes jeg må stemme blankt i år :-)

Eller kanskje det blir en vurdering av hvilket parti som etter magefølelsen har hatt minst hårreisende, populistisk, jeg-tolker-deg-med-vilje-i-verste-mening, eller annen stråmannsretorikk.

Noen har allerede falt ut på det kriteriet også.

Så kanskje det blir blant i år.

Eller man kan gjøre som en del da velger å gjøre når man er lei av politikere, man finner et parti som ikke har hatt makt ennå - og som det er meget lite plausibelt at er i stand til å ha det - og så stemmer man på dem likevel fordi man vil ha "noe nytt"?

Her er det mange alternativer!

2

Bekkelokk

Jeg er mest tilbøyelig til å sympatisere med de partiene som har et reflektert svar på hva de vil prioritere bort, og håndtere bærekraftige statsfinanser på lang sikt.

Det kan tenkes jeg må stemme blankt i år :-)

De blir nok aldri populære, de partiene der.

Har vurdert å melde kommunen min på Luksusfellen. Det hadde vært artig å se dem forsvar hvorfor de bruker mange millioner på nye kirker når finansene er blodrøde.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...