Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det er i ferd med å bygge seg opp en bølge. Og den bølgen vil sluke mye på sin ferd. https://www.nrk.no/nordland/unge-skylder-235-millioner-i-inkasso_-_-et-stort-problem-1.13376059 Til syvende og sist kan denne bølgen ramme oss alle på pungen, når et stort antall unge ikke klarer å dekke gjelden de har opparbeidet seg.

Det er helt tullete at ikke økonomi og samfunnsøkonomi er bedre vektlagt i skole og undervisning. Det er jo helt nødvendig at unge forstår hva som skjer når de undergraver sin egen økonomi. Samfunnets læresystemer har helt klart spilt fallitt, når elementær og nødvendig kunnskap ikke innbakes i den oppvoksende slekt. "Det er bare penger" er et munnsvær som mange unge bruker.

På toppen av det hele kjøpes altså boliger til en vanvittig overpris, noe som ytterligere gjør saken verre.

Vi skaper en hel generasjon av økonomisk handikappede. Og myndighetene gjør svært lite i saken.

2
15 svar

15 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

riksen77

Dette er ikke så veldig overraskende lesing, når unge absolutt SKAL eie egen bolig, noe de fleste ikke har penger til. Og i tillegg så skal de ha alt mulig av merke klær, flott inventar, osv. At økonomi burde være endel av skolen er jeg ikke helt sikker på. Er det meningen at skolen skal stå for hele oppdragelsen til ungene. Samfunnsøkonomi er jeg med på det burde være mer av. Men vi kan ikke legge alt på skolen heller. Noe må vi lære dem hjemme også

1

12tribe

Dette er ikke så veldig overraskende lesing, når unge absolutt SKAL eie egen bolig, noe de fleste ikke har penger til.

Fin måte å lenke befolkningen til lønnsslaveri.

1

Morra-DI-2

Det er skremmende mye forbrukslån hos folk, og det er tragisk at unge mennesker med lite konsekvensforståelse får så lett tilgang på lån. Veldig enig i dette med gjeldsregister, og jeg mener jo også at dette med økonomisk forståelse burde vært mer fokus på i skole.

Dette er jo ikke bare en personlig tragedie hvis unge havner i gjeldsfella, det er jo faktisk også et nasjonalt problem hvis folk blir for forgjeldet.

Dette har mange påpekt lenge, og lite har vært gjort. Det er en skam. Enig der.

1

TomPadang

Dette registret skulle for lengst vært satt i gang.

Nei, gjeldsregister alene vil ikke hjelpe. Men det vil gjøre lånegivere litt mer forsiktige. I dag kastes det jo lån etter folk.

1

ulefos

Dette registret skulle for lengst vært satt i gang.

Høyre og FRP skrotet det

1

Kompressor-V8

Gjeldsregister er på vei og det er de blå-blå som innfører dette. Det er jammen på tide. Det bør også innføres restriksjoner på reklame for forbruksgjeld/kredittkort. Å påvirke til å få folk ut i gjeldskrise er jo helt villt.

1

ulefos

Gjeldsregister er på vei og det er de blå-blå som innfører dette.

som jeg skrev, de blåblå skrotet det gjeldsregisteret de rødgrønne stod klar til å innføre

men nå skjønner de hvorfor det var nødvendig, det er ikke en dag for tidlig

1

TomPadang

Det bør også innføres restriksjoner på reklame for forbruksgjeld/kredittkort. Å påvirke til å få folk ut i gjeldskrise er jo helt villt.

Med det samme kan de forby reklame fra alle "bankene" som tilbyr forbrukslån og alle spillselskapene som reklamepausene på TV renner over av.

Vi har bare sett begynnelsen på den økonomiske skrekkbølgen.

1

ulefos

Den rødgrønne regjeringen vedtok å innføre et offentlig gjeldsregister for å få oversikt over det økende opptaket av forbrukslån, men dette ble stanset i siste liten av regjeringen med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne i spissen.

__________

dette problemet burde vært løst for lenge siden, om ikke de blåblå var så opptatt av å distansere seg fra den rødgrønne regjeringens politikk

som man reder ligger man

1

Columbus_3

Den rødgrønne regjeringen vedtok å innføre et offentlig gjeldsregister for å få oversikt over det økende opptaket av forbrukslån, men dette ble stanset i siste liten av regjeringen med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne i spissen. __________ dette problemet burde vært løst for lenge siden, om ikke de blåblå var så opptatt av å distansere seg fra den rødgrønne regjeringens politikk

Men et gjeldregister vil ikke medføre bedre økonomisk kunnskap. Det vil kanskje medføre at noen får avslag på sin lånesøknad uten at de selv skjønner hvorfor?

1

ulefos

og det er det det hele handler om, at noen sier nei

så får heller noen fortelle dem hvorfor om de ikke forstår det

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...