Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Charles (94) og Gunvor (95) får ikke bo sammen

etter å ha vært gift i 67 år. Syntes det er umennesklig å skille gamle mennesker de siste årene av deres liv. Kaldt samfunn, hva syntes forumet om den saken

1
102 svar

102 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

erdetslik

Fy f . . . for en arrogant drittsekk av en ordfører. Det får ikke hjelpe denne gang at han er fra AP. Men når han uttalte seg på Dagsrevyen ble jeg virkelig forbannet over at et menneske kan være så arrogant følelsesløs i en slik sak. Om han ikke ser idiotien i slik sak å skille et ektepar i en slik alder.

Og når han i stedet for å ta selvkritikk, "ser at Høyre har startet valgkampen" når Helseminister Høie kritiserer og ber han finne en løsning.

For en kronidiot av en ordfører . . . . . .

3

Yazzy

Og når han i stedet for å ta selvkritikk, "ser at Høyre har startet valgkampen" når Helseminister Høie kritiserer og ber han finne en løsning. For en kronidiot av en ordfører . . . . . .

Som kjent er angrep det beste forsvar....... i noen tilfeller. I andre burde en utvise noe ydmykhet og holde kjeft.

Denne ordføreren har nok skutt seg selv i foten, undres på hva sambygdingene synes om en slik en.

1

erdetslik

Jeg er vanligvis forsiktig med å skjelle ut AP-folk på den måten for å ikke bruke samme metode som AP-tilhengere når de skjeller ut Frp-politikere og -tilhengere.

Men aldri har noen politiker provosert meg som den ordføreren gjorde. Nesten så vil gå så langt å si han er en skam for menneskeheten.

1

MorganBlueKane

Dr Schwei,

Her foreslår jeg at vi knytter dette opp mot fjerning av fradraget for fagforeninskontingent, slik at denne kommunen kan få bygd et anneks på rommet.

At vi gir arbeidsfolk og fagforeningspamper så store fordeler mens gamle slitere skal kjøres frem og tilbake for å være med sine kjære hører ingen steds hjemme.

Jeg kan levende forestille meg at disse to gamle har holdt ut hjemme så lenge de bare kan, før de måtte legge seg inn. De har spart samfunnet for millionbeløp. AP og SV belønnner dem med separasjon.

MBK

3

MorganBlueKane

Born,

Du fokuserer på heilt feil ting.

Vi har politikere for å løse problemer. For meg, som Høyremann, er det uverdig at en av våre innbyggere som har slitt et langt liv, og som har pleiebehov, må flytte 1 time bort fra sin kone i en alder av 94 år. Og jeg antar staten tar 90% av oensjonen hans for å gjøre dette i tillegg.

Dersom ikke AP og SV kan løse denne floken i Arendal trenger vi dem ikke. Ubrukelige.

Da blr de hå på valg med parolen "Vi bryr oss ikke. Og vi leverer ikke"

MBK

3

BornOnThe4thOfJuly

Born,

Du fokuserer på heilt feil ting.

Vi har politikere for å løse problemer. For meg, som Høyremann, er det uverdig at en av våre innbyggere som har slitt et langt liv, og som har pleiebehov, må flytte 1 time bort fra sin kone i en alder av 94 år. Og jeg antar staten tar 90% av oensjonen hans for å gjøre dette i tillegg.

Dersom ikke AP og SV kan løse denne floken i Arendal trenger vi dem ikke. Ubrukelige.

MBK

Jeg har forstått at du ikke liker å fokusere på den pleietrengende pasienten du helst vil dytte ut til fordel for Charles.

Vi har muligens politikere til å løse problemer. Men vi har kommentatorfeltet til å skape de samme problemene. Charles har altså tilsvarende anledning til å besøke sin døende pårørende som min far har. Dette helt uten at jeg løper til avisen eller ber om møte med rådmannen for det. Ikke appellerer jeg bunnsjiktet i kommentatorfeltet som ikke evner å forstå konsekvensen av sine egne ønsker.

Dersom du er Høyremann så burde du innse at det å bruke enorme summer på et velferdsgode folk egentlig ikke har krav på er helt feil. Det burde være sosialister som bruker andre penger på den måten.

Å uverdiggjøre folk liv er i seg selv en uverdig handling. Gunvor har ikke noe uverdig liv. Det uverdige her er at noen forklarer hennes liv som uverdig samtidig som de er villig til å kaste en pleietrengende ut av en sykehjemsplass.

Hvor er det man er dersom man bor en time unna et sykehjem i Arendal kommune og fortsatt bor i Arendal kommune?

Dersom han vil beholde rundt 15 % av pensjonen sin må han bli på den plassen han har fått tildelt. På et sykehjem så må han nok bidra med de vanlige 85 %. Et sykehjem er tross alt ikke et hotell og det er ikke meningen at arvingene skal få en mengde penger bare fordi det offentlige tar over ansvaret for kost og losji. At man kun betaler for 1/3 av det en sykehjemsplass koster for så være men jeg er is så fall ikke interessert i å øke skattene for at velferdssamfunnet vårt skal koste enda mer.

Men sosialister synes kanskje det er en god ide.

Det er i slike situasjoner man trenger de tøffeste politikerne som klart og tydelig sier i fra at det ikke inngår i vårt velferdsystem å ha pårørende på sykehotell på sykehjemmet. Dessverre ville de fått så mye refs av kommentatorfeltet at de fleste ikke tør det. Men realiteten er altså at det ikke er hjemlet i vårt velferdssystem at pårørende skal kunne ha egen seng på sykehjem bare fordi deres syke familiemedlem er dødende.

Så jeg etterlyser slike modige politiker. Vi har i dag alt for mange politiker som mer en gladelig bruker andre folks penger på ting som de ikke behøvde å bruke dem på bare for aviser og kommentatorfeltet spyr ut sin krav om offentlig reaksjon.

De samme gjemmer seg selvsagt bak de samme veike politikerne når de får spørsmål om de vil godta konsekvensen av sine egne ønsker. De er således akkurat like veike som disse veike politikerne. de enten mangler en hver konsekvensforståelse eller så er de så hjerteråe at de ikke bryr seg om andre enn den ene personen de har hørt om i media. Jeg tror noen har alle disse dårlige egenskapene.

Både feigheten ved å gjemme seg bak veike politikere, hjerteråheten og den totalt manglende konsekvensforståelsen. I tillegg til den ubegrensede viljen til å bruke andres penger.

3

arveka

Vi har politikere for å løse problemer. For meg, som Høyremann, er det uverdig at en av våre innbyggere som har slitt et langt liv, og som har pleiebehov, må flytte 1 time bort fra sin kone i en alder av 94 år.

Tenk så bra vi ville hatt det i Norge uten Ap og SV...

1

Morra-DI-2

er det uverdig at en av våre innbyggere som har slitt et langt liv, og som har pleiebehov, må flytte 1 time bort fra sin kone i en alder av 94 år. Og jeg antar staten tar 90% av oensjonen hans for å gjøre dette i tillegg.

Enig.

Det virker ikke som man skal kunne dø med verdighet i dette landet. Hvor mye koster små praktiske løsninger egentlig? Jeg mener at det er trasig at folk skal slutte livet sitt på denne måten.

Det er uverdig og det er trist.

1

DrSchwei

Det er uverdig og det er trist.

Tja, jeg vil ikke si det er uverdig. Hun har meget god pleie på et enerom, der hun antakelig får omsorg og tilsyn hele døgnet. Jeg har selv nære slektninger som har blitt sendt hjem dødssyke fra sykehus helt alene, uten noen som tar seg av dem. Det synes jeg er uverdig, og et langt større problem. Det samme at folk på sykehjem havner på enerom.

At det ikke alltid er rom for at eldre får bo sammen på samme institusjon er noe man må leve med innimellom. Selvsagt bør man tilrettelegge, men av og til går det ikke - og av og til er det helt andre grunner til det enn det media kjører opp.

1

Tempus

Gardsdattera, her tar vi innersvingen på de som er i mot humanisme:-))

2

DrSchwei

Nå kjører forsyne meg Dagsrevyen toppoppslag på denne lokale saken....

Det ser vel ut til at det er åpenbart at konas tilstand gjør at det ikke vil være åpenbart til fordel for mannen å tilbringe hele dagen med henne.

Reagerer også på klagingen her - det at man blir eldre og dårlig gjør ikke at man har rett i alt og ett, samme hvor vondt det måtte være.

Det er da langt verre at folk fortsatt plasseres på dobbeltrom, mot sin vilje.

2

RickiBK

Det ser vel ut til at det er åpenbart at konas tilstand gjør at det ikke vil være åpenbart til fordel for mannen å tilbringe hele dagen med henne.

Godt vi har den tyngste ekspertise på fjerndiagnostikk til å foreta slike vurderinger. Regner med du har det travelt for tiden?

1

DrSchwei

Det var jo nettopp kommunes vurdering, og ut fra bildene, som man blir påtvinget i beste sendetid, så ser det slik ut.

Hva med verdigheten til den dama som ligger i sengen der. Har hun uttrykt at det er greit at hun blir toppoppslag på Dagsrevyen? Og har hun evne til å forstå det. Det snakkes så mye om verdighet, men den går flere veier.

Åpenbart har det gått prestisje i saken og verken media eller andre klarer å heve perspektivet.

1

Tempus

Enig i den betraktningen

1

erdetslik

Jeg har ikke så ofte høye tanker om AP-politikere, men det er på sak og ikke personlig.

Men denne ordføreren var personlig ufyselig.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...