Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En lang, og ganske urovekkende, pressemelding ble nettopp gitt fra Russlands ambassade. Selv om de ikke skriver det direkte så skriver de at forholdet til Norge er dårlig eller "ikke holdbar" som de skriver, og viser til gjentatte munnhuggeriet mellom landene, inkludert russiske hackerangrep, nettroll og generelle påstander om at Russland skaper splid i landet.

Videre vises det eksplisitt til sanksjonene og at Norge gjennom sitt medlemskap i NATO deltar i en rekke internasjonale aksjoner. De kommenterer også Grande og Solhjells visumnekt og sier de fortsatt ikke er velkomne til landet, men de legger skylden over på norske myndigheter.

Noen spørsmål reiser seg her: Ser vi nå konsekvensene av et mer aggressivt Russland i kjølvannet av "Brexit" og Trumps valgseier? Jeg tror det. Russland vet de nå får mer spillerom og kan tillate seg å trekke strikken lenger. Kanskje tester de Vestens samhold?

I tillegg; hvor langt er Russland villige til å gå? Er dette et forvarsel om at noe enda verre er i gjære?

Hva tenker andre?

1
74 svar

74 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Rhabagatz

Hva tenker andre?

At alle burde lese pressemeldingen og ikke minst lese den som en ærlig kommentar på de norsk-russiske forhold sett fra russisk ståsted.

Å grave seg ned i en paranoid forestillingsverden der russland bare er propaganda, hacking og ekspansivt er bare destruktivt. Første punkt i konfliktløsing er å forstå og annerkjenne motpartens ståsted.

11

Slikkepott

Å grave seg ned i en paranoid forestillingsverden der russland bare er propaganda, hacking og ekspansivt er bare destruktivt. Første punkt i konfliktløsing er å forstå og annerkjenne motpartens ståsted.

Det er smått absurd at enkelte har fått for seg at det er en part som er slem og en part som er snill. Det er da for pokker meg ikke så lenge siden USA prøvde å overvåke alt som kunne krype og gå av statsledere, inkludert Merkel

1

Mrsa2

Så du fekk ikkje med deg at Tyskland prøvde å overvåke Obama?

1

Tullekoppen

Det er da for pokker meg ikke så lenge siden USA prøvde å overvåke alt som kunne krype og gå av statsledere, inkludert Merkel

Det tør jeg vedde på at de gjør fortsatt. Et mye morsommere spørsmål; Hvem tror dere vi overvåker?

1

Kul_Djevel

Hva tenker andre?

At vi bør prøve å få et bedre forhold til vår nærmeste nabo Russland. Denne hatefulle og mistenksomme politikken ført av vår regjering og storting er ikke holdbar. Nå åpner Trump opp for at USA skal ha et godt forhold til Russland og vi bør henge oss på.

4

0gg0

Nå åpner Trump opp for at USA skal ha et godt forhold til Russland og vi bør henge oss på.

Så når Trump sier vi skal hoppe, så skal vi hoppe? Trodde du var imot slikt. Men sånn ellers så er det ingenting galt med en vennlig tone til Russland, så sant den blir gjengjeldt i samme ånd.

1

Mr.Daddycool

Så når Trump sier vi skal hoppe, så skal vi hoppe?

Lite lurt å legge seg ut med en supermakt, hverken Russland eller USA, så ja da får vi bare hoppe litt. Man hoppet da for Kina, samtidig som Børge sleiket dypt og inderlig langt inn i rattata.

1

Kul_Djevel

Så når Trump sier vi skal hoppe, så skal vi hoppe?

På det området? Ja, absolutt. Taktisk hopping er alltid bra. Oppegående mennesker forstår det ;)

Du mener kanskje vi skal ha et dårlig forhold til vår nærmeste nabo? og isåfall hvorfor ?

Ikke svar på det. Du har jo egentlig ingen egne meninger. Se hva andre svarer først. Finn ut om de er grunnleggende uenig med meg. Svar utifra det. Er de uenig med meg, så sier jo ditt svarbein at du også skal være det. Ikke tenk selv. Alltid fælt.

1

fargerik

Hva tenker andre?

At Russland kan si hva de vil, og siden all presse i Norge er usensurert, kan Russland vite og stole på at alt de sier og mener kommer ut til hele det norske folk, slik at hver og en av oss kan gjøre opp vår egen mening.

Jeg kjenner ikke Russland på innsiden, men er trygg på at det er på samme måte i Russland...altså at all presse er fri, og alle medier er uavhengige, og at ingen medier har noen føringer fra staten.

Slik vet vi at vårt nabofolk til enhver tid har full frihet til å få all info fra alle medier inn i sin egen stue via internett uten sensur, og at hver og en av borgere i begge land kan gjøre seg opp sin egen mening, og diskutere fritt i alle sosiale medier og fritt jobbe med kritisk journalistikk.

Det er vel også slik at ingen blir hindret fra å drive opposisjonspolitikk hverken i Norge eller i Russland, og at ingen blir fengslet eller avlivet på grunn av sine meninger eller aktivitet.

Så vidt jeg kan se, er det russiske folk og det norske folk fullstendig fri til å debattere fritt, alle nettsider fra alle land er åpne, og alle som vil drive politikk har full frihet til å gjøre det.

Våre to land er prikk like, det er full frihet og ytringsfrihet i begge land, begge land respekterer alle menneskerettigheter, og drap på aktivister forekommer ikke hverken i Russland eller i Norge.

Vi kan like godt inngå en union, og la russisk system gjelde i Norge, så vil det bli fred og velferd og frihet også i Norge.

Putin for president i Norge. Nå!

Vi må snart få oppleve frihet!

2

Mr.Daddycool

Regner med at dette er dypt ironisk ment, ellers så hadde jeg begynt å lure på om du har røyket sokkene dine :)

1

axce

Vi kan like godt inngå en union,

I tilfelle, det er typisk norsk å legge seg under en union og utenlandsk styre.

1

kansas00

Jeg kjenner ikke Russland på innsiden

Tror ikke vesten i det hele tatt forstår noe.. Ser du på de russiske statslederne som har fått en "høy" stjerne i vesten, så er det jo Jeltsin og Gorbatschov.. De samme to er jo i diverse undersøkelser kåret til de verste statslederne i russland gjennom alle tider av russerne selv. Og russerne bør vel i størst grad ha innsikt i sine egne politikere da de i større grad er eksponert for deres meninger og politikk enn det andre land er. Hvordan kunne en alkoholisert gammel president som ga bort nasjonens rikdommer til oligarkene bli så populære i utenfor russland ? Var litt annen stemning da Brundtland møtte Jeltsin enn da Stoltenberg møtte Putin.

1

Sosialisten

Ja, bare for å mimre litt.... Du husker også krigsforbrytelsene som skjedde i Afganistan utført fra USA? Jeg synes at USA og mange nato land har gjort litt for mange feil for at vi kan kalle oss for en rettferdig allianse som bare beskytter seg selv.

1

Sosialisten

Hvis USA ikke skapte IS så gjorde de mye av jobben. Jeg vil helst ikke at USA skal indirekte lage flere terrorgrupper i Midtøsten.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...