Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Norge skal bli verdens beste på havbruk

da må vi slutte med naturvernforeninger vi har nå der vi skal prøve og utrydde arter som sprer seg naturlig og ikke har vært i Norge. Kongekrabben er ett bra eksempel som kan gi mat på bordet og inntekter ellers.

og i tillegg må vi vel slutte med og forby genregulering og avl for og tilpasse produksjon. Andre vil utnytte dette og lang forbigå økobruk. Da blir vi ikke verdens beste men verdensmestere i underpriduksjon.

det var ganske nyttig og se programmet om hvilke matvarer vi ville hatt i gjen i butikkene dersom vi tok bort alt som har vært fremdyrket uten manipulasjon. Helt...tomme hyller foruten blåbær i sesongen og fisk få fiskeslag i sesongen. Selv ikke mel ville vi hatt.

nå : tror dere Norge har en sjanse til og konkurrere med verden så trege og sidrumpa som vi er ? Jeg har mine store tvil og tipper verden akterutseilter norske politikere ganske fort. I Norge er det jo slik at vi kan ikke det samme som andre....fordi...

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Best på juks ?

Det er litt foruroligende at det selges så mye fisk av dårlig kvalitet.

Det er for mye profittoptimalisering i norsk oppdrettsindustri.

For mye fisk i mærene. Lakselusen er et vedvarende problem.

Fisken er jo mer foret med animalsk næring enn noe annet.

Så spørs det hvor lenge dette går før det kollapser slik som det gjorde i Chile.

Litt trist å se utvikling og hvor lite seriøst dette blir behandlet av myndighetene . For det er store verdier som står på spill. Hele vår økosystem av fjorder og elver... trist , bare trist.

1

politikk

Frode57 : økologisk og forurensingsmessig er det nok best med lukkete landbaserte anlegg. Men disse koster mye i engangsinvestering og bygge. Litt dyrere på drift blir de nok også...men spørsmålet er om noen tør og satse på sikrere men lavere produksjonsvolum. Det skulle være noe gevinst i og hindre rømming og kansje noe sykdomsfare eller forgiftningsfare hvis uhell i fritt vann.

kansje fiskemøkka også kunne bli gjødsel der om ikke mer enn håndteringskostnadene kan tjenes inn ?

fordelene er hvertfall mer kontroll med lukkete anlegg. Men det blir ingen fortjeneste de første år før renter og avdrag synker. Kansje dekker ikke engang fortjeneste dette.

Er løsningen offentlig subsidiert bygging av slike anlegg for og holde sysselsettingshjulene i gang ? Det blir vel SV politikk men spiller ikke så mye rolle hvis det bare gjør nytten. Det er vel bare når FRP politikk gjør nytten at det blir galt.

1

ulefos

økologisk og forurensingsmessig er det nok best med lukkete landbaserte anlegg

det er det vel fortsatt bare SV som går inn for

1

Mayas

greier man å produsere nogenlunde rent, er det opplagt en spennende ressurs mht føde i havplanter også . Kan få til både palatable og svært sunne mat-tilskudd der.

1

Bill_Babba

Det å bli best, betyr ikke nødvendigvis billigst.

Vi vil aldri konkurrere med pris ovenfor Filippinene når det gjelder havets mat gilde. Faktisk vi vil slite med kvalitet også, men det trur jeg vi kan greie på flere områder. Kongekrabbe som du nevnte, er en av det vi kan bli bra på (men det stemmer... vi skal jo ikke ha dette)

Oppdrett på land, kan nok løse mye av dagens problemer...

Hm... Ser ut som jeg er enig med deg, blir noe dårlig diskusjon ut av det.

Men problemet i Norge, er at vi ikke satser, vil lager heller masse regler mot de tingene som fungerer, slik at det blir vanskeligst mulig for dem som prøver.

1

politikk

Billbabba : Norge er allerede godt i gang med og øse ut uhorvelig antall millioner på og grave veigrøfter og andre steder frie for importerte / naturlig spredde arter og legge jorda på langvarig lager til alle frø er ødelagt. Tror det var 50 PR den måtte deponeres.

gud hjelpe oss for hvordan Norge skal og vil bli forvaltet økonomisk.

1

Bill_Babba

Hva skal en egentlig si til det?

Trur det vokser fram en smell som mange ikke tåler i Norge.

Trur vi må slutte med elbil satsing og annen "hat" mot oljeproduksjon, om vi skal forbli det landet vi kjenner.

1

Bill_Babba

Om vi omstiller oss, og satser. Så klart vi kan.

Men det er noe merkelig, at ved enkelte ting skal vi utrydde de artene som kommer, fordi den ikke hører til her. Mens andre arter som vi har utryddet og kommer hybridarter fra helt andre steder, så skal det vernes om.

Dog, vi må ta de artene vi kan få, for å kunne konkurrere om maten, og ble med på laget og kunne ha en framtid for mer en kun overlevelse. Vi kan ikke tillate oss, å gå fra dagens std, og ned i søla, bare fordi vi ikke satser på brede spektre.

1

politikk

Billbabba : dersom vi satser på pris og masseproduksjon så tror jeg fort vi blir utkonkurrert av f.eks Filippinene som vel må ha lengre kystlinje med alle sine øyer enn Norge og billigere arbeidskraft.

tang og tare og andre sjøplanter tror jeg vi kan hente naturlig. Men fisk er det kansje best og oppdrette på landanlegg som er rømningssikre, vann filtreres i inntak og utslipp så det ikke fare for forurensing og sykdommer heller.

og så var det spørsmål om og kunne bruke inntekter som fiskefor i stedet for importert soya ? Fisk elsker levende insekter og spiser dette naturlig i hele verden i fri tilstand. Men i Norge skal det være noen spørsmålsstilling ?

politikere må hvertfall klargjøre dette med tillatelser, forbud og påbud, reguleringer ganske fort før alle andre ligger årevis før oss.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...