Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Russisk radioaktivitet over Norge

Nå er det dag nr.3 Jeg leser om dette, og først var jeg litt usikker, men det er nå klart at det er en spredning av I 131 og alt tilsier at dette kommer fra russland. Norge er det mest utsatte området, og deretter Finland denne spredningen av radioaktivitet, kan bare ha en av to forklaringer og det er enten en kjernefysisk sprenging som ikke er lov iht. inngåtte avtaler eller en ulykke fra en reaktor. Det som bekymrer mest i denne saken er at Norske myndigheter ikke sier et pip. Og etter min mening er vi nå i en like stor krig med russland som vi var under den kalde krigen. Meget foruroligende at russland ikke melder noen ting. Det er ikke uten grunn at USA sender dette flyet for å undersøke hva som skjer og nok en gang det haster med at vi viser vår evne til å motstå konkursboet sin aggresjon.

https://twitter.com/TheAviationist

1
22 svar

22 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

KansjeD

"Jeg skrev farlige og ethvert utslipp av radioaktivt stoff er potensielt farlig."

Så du vet altså ikke forskjellen på farlig og POTENSIELT farlig? Kos deg med solodebatt videre! :D

1

KansjeD

"Innbyggerne i og rundt Halden var det antagelig ikke så viktig med. Pyttsann, litt radioaktivt utslipp til luft og vann, må man regne med."

Så bare fordi du ikke stoler på myndighetene her så er det helt OK å dikte opp et dommedagsscenario i Halden? Inntil du kan vise til at det har vært ALVORLIG utslipp av radioaktivitet der, så bør du holde deg til det vi VET, og ikke begynne å dikte opp store utslipp.

1

Ebbat

Så bare fordi du ikke stoler på myndighetene her så er det helt OK å dikte opp et dommedagsscenario i Halden? Inntil du kan vise til at det har vært ALVORLIG utslipp av radioaktivitet der, så bør du holde deg til det vi VET, og ikke begynne å dikte opp store utslipp.

Du får lære deg å lese det som skrives. Jeg har ikke skrevet alvorlig, jeg har aldri skrevet store, som du hevder. Jeg skrev farlige og ethvert utslipp av radioaktivt stoff er potensielt farlig.

Når hverken ansatte eller ledelsen ved IFE velger å informere sine overordnede om de utslippene som var, kan de like gjerne være i stand til å la være å melde om mer alvorlige utslipp. Og hvem vet nøyaktig hvor store utslipp som har foregått? Finnes det godr nok instrumenter som fanger opp utslipp til vann/grunnvann?

Finnes det gode nok instrumenter i og rundt Halden og Kjeller som viser umiddelbare og farlige utslipp, eller er vi avhengige av instrumenter som befinner seg så langt unna at befolkningen allerede har fått i seg skadelige doser. Leser du linkene jeg vedla, forstår du kanskje at tidsaspektet er uhyre viktig? Det er snakk om timer, ikke døgn, eller uker.

1

KansjeD

"Reaktoren i Halden hadde utslipp av det samme radioaktive stoffet i oktober. Den gangen tok det 20 timer før statens strålevern ble varslet. Er åpnet tilsynssak."

Var det denne saken som var omtalt på kveldsnytt på Nrk idag? Utslippet var så lavt at det fortsatt var under de fastsatte grenseverdiene, og var ikke til fare for hverken folk eller fe. Da er det knapt å regne som utslipp... Men uansett bra at de skjerper inn sikkerheten, etter et slikt lite uhell. Sikkerheten kan aldri bli FOR god i et slikt annlegg.

1

Ebbat

Utslippet var så lavt at det fortsatt var under de fastsatte grenseverdiene, og var ikke til fare for hverken folk eller fe. Da er det knapt å regne som utslipp... Men uansett bra at de skjerper inn sikkerheten, etter et slikt lite uhell. Sikkerheten kan aldri bli FOR god i et slikt

Det var det som ble hevdet, men jeg har etterhvert sluttet å stole på personer som til de grader neglisjerer instrukser, som forskningsdirektør Atle Valseth i IFE, her har gjort. Jeg har én oppfordring til Vadseth og andre (u)ansvarlige ledere i IFE, ta hatten deres og gå, overlat til folk med større ansvarsfølelse for folks liv og helse å ta over. Til myndighetene vil jeg si, steng reaktorene i Halden og Kjeller for godt, vi har ikke/har ikke hatt, kompetente nok miljøer til at slike hasardiøse prosjekter kan fortsette. Gang på gang ser vi det oppstår farlige hendelser ved disse reaktorene.

https://www.nrk.no/norge/stralevernet-kritisk-til-sikkerheten-ved-halden-reaktoren-1.13393458

"Valseth forkhttps://www.nrk.no/norge/stralevernet-kritisk-til-sikkerheten-ved-halden-reaktoren-1.1339345larer den trege varslinga med at de som overvåket lekkasjen var opptatt med å ivareta de ansatte som var inne i reaktorhallen.– Så avventet man til dagen etter for å se om det var noen utvikling på utslippet og frislippet av radioaktivitet. De så at den ikke gikk ned og varslet som et utilsiktet utslipp, sier Valseth."

Innbyggerne i og rundt Halden var det antagelig ikke så viktig med. Pyttsann, litt radioaktivt utslipp til luft og vann, må man regne med.

Ved utslipp av radioaktivt jod, er det viktig at det snarest mulig blir satt igang tiltak. Norske myndigheter og fagmiljøer er ekstremt slappe i rådgiving og tiltak som kan dempe skadevirkningene ved slikt. Det er så vidt jeg vet kun i områdene øst i Finnmark det er kriselagre av jodtabletter og oppfordring til å bruke slike ved varslede utslipp. I Norge vet knapt apotekene hva jodtabletter er, mens svenskene og andre europeere er godt informert.

http://www.aftenposten.no/norge/Disse-pillene-redder-liv-350194b.html

1

politikk

Kasparov : radioaktivitet som følge av lekkasjer er noe verden må regne med fra alle land, steder og deponier. Det vil etterhvert forekomme i USA så vel som Russland.

men det er ikke bra hvis Russland fremdeles tester prøvesprengninger.

og få fastslått kilden er viktig uansett selv om det er vanskelig og gjøre noe med.

1

Rhabagatz

men det er ikke bra hvis Russland fremdeles tester prøvesprengninger.

Det er ikke det - det hadde man sett på seismikken.

Forrige gang vi hadde en tilsvarende alarm var det et legemiddelfirma i Ungarn.

Vi snakker om virkelig små mengder radioaktivitet.

1

politikk

Rabagatz : vet vi helt sikkert om dette ville slått ut på seismikken ?

hva med våpen størrelse håndgranat eller kansje til og med geværkule og sprengkraft som en container full av dynamitt ?

ufattelig effektivt på slagmarken men liten eksplosjon seismisk sett. Og ville kunne forklares som konvensjonell våpentest.

1

kansas00

men det er ikke bra hvis Russland fremdeles tester prøvesprengninger.

Fremdeles ? Russland har vel ikke foretatt seg noen prøvesprening. Sist prøvesprening der borte var mens landet enda het sovjetunionen. De har nå signert på prøvestandsavtalen i likhet med en rekke andre atommakter.

1

KansjeD

"Men samtidig er det urovekkende at man ikke får en forklaring på hva som er årsaken og hvorfor ikke russiske myndigheter forklarer dette,..."

Dette er ikke spessielt urovekkende i det hele tatt. Det er den helt vanlige russiske reaksjonsmåten, som de har fastgrodd i sin ryggmarg. De forteller aldri mer enn strengt tatt nødvendig, og aldri noe som helst før de MÅ fortelle noe. Jeg tror det er en gammel rutine fra den kalde krigen, som de ikke klarer å legge fra seg. Vi får bare håpe at det er et mindre uhell de har hatt.

1

Kasparov

Det er den helt vanlige russiske reaksjonsmåten, som de har fastgrodd i sin ryggmarg. De forteller aldri mer enn strengt tatt nødvendig, og aldri noe som helst før de MÅ fortelle noe.

Du har helt rett, men i min naivitet tenkte jeg gi den skyldige en mulighet. Vel jeg er nok bedre kjent som Putins store motstander på forumet Internasjonal Politikk:) Men dette er bare en bekreftelse på hva som ikke fungerer i det dysfunksjonelle Kreml. Det som er trist er at det går ut over hele den Europeiske befolkningen, og den revansjistiske dvergen i øst kunne ikke brydd seg mindre om det, all den tid han heller ikke bryr seg om sin egen befolkning. Etter medietrykket ifbm Kursk skandalen, hvor Putin var fraværende i mange dager uten si et pip, ja det var den dagen den frie pressen i russland fikk sin nekrolog skrevet. Dette er ute av kontroll og vi må sørge for at vi kan stå opp mot det som er i ferd med å treffe oss.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...