Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sylvi banker de rødgrønne på [bosetting av flyktninger](</system/new/thread/forum/Det%20bosettes flyktninger i rekordfart med Frp og Høyre i regjering.>). Høyre/Frp-regjeringen har bosatt 50 prosent flere flyktninger enn hva SVs ministere klarte på fire år da de hadde ansvaret.

- SV snakket om det - vi gjorde det. Det bosettes flyktninger i rekordfart med Frp og Høyre i regjering.

Her er det noen SV'ere som må gå i seg sjøl å spise kritikk og sverting....

2
134 svar

134 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kul_Djevel

Så nå feirer Frp-velgerne at flyktningene blir bosatt rundt omkring i Norge. Jeg som trodde dere ville sende de tilbake der de kom fra :)

Vel, dette var nye toner :)

3

Heia_heia

Det er jo ingen overraskelse at enkelte tar ekstreme utsagn om at "alle skal ut" til ære for Frp-politikk når debatten blir så polarisert som den blir når alt som sies fra Frp aktivt mistolkes og vris over flere år.

Vi som fulgte med i debattene under de rødgrønnes periode og spesielt før valget i 2013 vet at Frp alltid har sagt at flyktninger og asylsøkere med beskyttelsesbehov skal få beskyttelse også av oss, og det er viktig at de som kommer får søknadene sine raskt behandlet og blir bosatt så raskt som mulig. De kritiserte ofte den rødgrønne regjeringen for nettopp dette. I 2013 før de overtok regjeringsmakten satt det 16000 mennesker i mottak og 5000 av disse ventet på bolig. Det er ikke god integreringspolitikk å la folk sitte i mottak. Det fører til kriminalitet, vold og andre frustrasjonsrelaterte utslag. Derfor kritiserte Frp de rødgrønne for treg saksbehandling både i søknadsbehandling, bosetting OG utsendelse av de med avslag.

Den blåblå regjeringen leverer nå på alle disse punktene, og den desperate argumentasjonen om at ikke alle blir sendt ut "slik Frp ville" blir nok et fordummende element i den polariserte debatten.

Dette er ikke "nye toner", men gjennomføring.

3

gjespe

Vel, dette var nye toner :)

Nye toner i ditt hode kanskje - noen har krav på asyl og må bosettes når de først er her - men å stanse strømmen av nye er også en del av det.

SV og AP politikere har hylt om bosetting i lange tider og svertet Sylvi uten sidestykke i norsk svertehistorie - men klarte fælt lite sjøl på sin egen vakt - hyklere...

En kan bare gratulere Sylvi med en god jobb...

1

Kul_Djevel

En kan bare gratulere Sylvi med en god jobb...

Ja, når hun ikke greier å sende dem ut som Frp lovte, så er det jo bra de får bosteder :)

Og herlig skjønt at Frp-velgere jubler over at det bosettes flyktninger i rekordfart i stedet for at de kastes ut. Den så jeg ikke komme :)

1

nostalgikern

Det er nok du som ikke har fulgt nøye nok med. Listhaug har jo gjentatte ganger uttalt at de som virkelig trenger beskyttelse, de skal få opphold i Norge. Vanskeligere er ikke dette. For de som dette da måtte være utilstrekkelig for, så må de vel nødvendigvis mene at rubbel og bit må få komme, voldskriminelle, narkolangere, terrorist-tilknyttede og you name it, samt "alle" andre som måtte ønske det.

En ikke bærekraftig ordning i tilfelle, selvfølgelig.

1

Folkflesk

Det er nok du som ikke har fulgt nøye nok med. Listhaug har jo gjentatte ganger uttalt at de som virkelig trenger beskyttelse, de skal få opphold i Norge.

Sylvi har blitt PK.

Det er millioner av mennesker med et reelt beskyttelsesbehov, så hvis hun har sagt dette må vi regne med å ta imot langt flere enn noensinne.

1

tinnyme

Haha - Godt sagt!

Men det at Sylvi får ordnet opp tilfredsstiller ikke alle, de begynner derfor med å motsi seg selv.

Snart vet de nok ikke selv hva de mener om innvandring.

1

KongBob

All mulig ros og heder til kommunene og lokalmiljøene som har klart å bosette så mange...

Til tross for at Siv Jensen oppfordret kommunene til å si nei til å bosette flyktninger...

Sylvi har vel ikke bosatt en eneste flyktning så vidt jeg vet...

2

Heia_heia

Til tross for at Siv Jensen oppfordret kommunene til å si nei til å bosette flyktninger...

Dette sa Siv i et forsøk på å torpedere Syria-avtalen, der alle partier på stortinget, med unntak av Frp og SV inngikk en avtale om å ta inn 8000 flyktninger fra Syria.

"Stortinget har vedtatt at Norge skal ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene. Avtalen ble inngått mellom alle de politiske partiene på Stortinget unntatt Fremskrittspartiet og SV.

– Det er opp til kommunene å gjennomføre dette. Mange har uttrykt at dette er en utfordring. Jo flere kommuner som sier nei til å bosette, jo større mulighet er det for at denne avtalen ikke kan gjennomføres, sier Siv Jensen til TV 2"

Dette ble sagt under Frps valgkampåpning i Ålesund og var etter min mening hårreisende dårlig politisk håndverk fra Siv, men dette har uansett ingenting med integreringspolitikken som helhet og gjøre.

SV ville forøvrig ha flere flyktninger.

1

riksen77

Det er helt tragisk at de som blir innvilget opphold på et eller annet grunnlag, må vente i årevis på å bli bosatt. Jeg er for en streng innvandringspolitikk men de som får opphold må bli bosatt raskere og bli integrert. Tidligere regjeringer har sviktet på dette området.

1

Tempus

Ja, men de gjorde jo så godt de kunne, så......

1

Heia_heia

Da er det greit og vite at ventetiden har gått ned fra 19,4 til 13,6 måneder fra levert søknad til bosettelse. Og dette i en tid med ekstrem økning i antall søknader.

"I fjor var samlet ventetid fra søknaden om asyl ble levert inn til flyktningen var bosatt i en kommune på 13,6 måneder, mot 19,4 måneder i 2013."

Vi får håpe den positive trenden fortsetter.

1

fireman56

Da er det greit og vite at ventetiden har gått ned fra 19,4 til 13,6 måneder fra levert søknad til bosettelse. Og dette i en tid med ekstrem økning i antall søknader.

Du må ikke si slikt.Det viser jo at det kan hende at Listhaug er bedre på integrering enn noen av de rødgrønne og da er det mange som blir lei seg da.

1

fireman56

Det har jeg ikke fått med meg, men da forstår jeg at han vet om de ulike her.

1

broren_til_noen

Sylvi banker de rødgrønne på bosetting av flyktninger. Høyre/Frp-regjeringen har bosatt 50 prosent flere flyktninger enn hva SVs ministere klarte på fire år da de hadde ansvaret.

Linken du bruker i åpningsinnlegget fører ingensteds hen, så kunne du være snill og legge ut en korrekt link som virker?

Synes du det er spesielt imponerende av Høyre/FrP-regjeringa at det blir bosatt dobbelt så mange asylsøkere og flyktninger når det kom tre ganger så mange flyktninger og asylsøkere enn vanlig? Det burde vel heller bety at de er på etterskudd, og at de dermed ikke gjør den jobben som er forventa av dem?

Hvilke konkrete grep vil du si Sylvi har gjort mht bosetting?

Er det ikke Solveig Horne som har ansvaret for dette?

Hva mener du kommunenes rolle er i dette? Vil du si kommunene er de som faktisk har bosatt alle disse - helt uten at Sylvi har hatt en pøkk med dette å gjøre?

I og med at Sylvi har barselpermisjon; Gjør hun disse mirakelgjerningene sine hjemmefra?

Jeg stiller disse spørsmålene vel vitende om at du ikke på kloden vil, kan, er i stand til eller gidder å svare på ett eneste av dem. Du har jo aldri svart på et eneste jævla spørsmål tidligere i din VGD-karriere, så hvorfor begynne nå?

Men optimistisk/dum/godtroende er jeg overfor VGDs største debattsabotør.

Du ser kanskje på disse spørsmålene som avsporing?

1

Cabal

Men SÅ optimistisk/dum/godtroende er jeg overfor VGDs største debattsabotør.

Du kommer ikke til å få ett eneste svar. Ikke ett eneste. Bortsett fra fjas og dritt om han tør. Det vet du og det vet jeg, og det vet alle som har vært her lengre enn en uke.

2

broren_til_noen

Selvsagt veit jeg det.

Men det er nå litt moro å kle av kisen på denne måten da.

Han har vel ikke mer enn en litt frynsete FrP-streng igjen å dekke seg bak nå.....

1

Heia_heia

Hvilke konkrete grep vil du si Sylvi har gjort mht bosetting?

Er det ikke Solveig Horne som har ansvaret for dette?

Hva mener du kommunenes rolle er i dette? Vil du si kommunene er de som faktisk har bosatt alle disse - helt uten at Sylvi har hatt en pøkk med dette å gjøre?

I og med at Sylvi har barselpermisjon; Gjør hun disse mirakelgjerningene sine hjemmefra?

Solveig Horne er barne og likestillingsminister og har således ikke ansvar for bosetting av flyktninger. Integrering (herunder bosetting) var hennes departements ansvarsområde inntil regjeringen opprettet den nye ministerposten "innvandrings- og integreringsminister" i 2015.

Sylvi Listhaug er innvandrings- og integreringsminister og har vært ansvarlig statsråd siden 16. desember 2015.

Noe konkret hun har gjort er å sørge for å bevilge nok penger til at dette kan gjennomføres. Og her sier hun det igjen:

"Hun understreker at bosetting er utrolig viktig for å lykkes med integreringen. Vårt mål er å skape skattebetalere som står på egne bein, og gjøre kommunene rustet til oppgavene, sier Listhaug."

Horne og Listhaug er fra samme parti i samme regjering og fører således samme politikk. Det er nok uansett riktig å si at det var Horne som la føringene for resultatene vi ser i dag. Hun tok i sin tid som ansvarlig statsråd kontakt med alle norske kommuner og ikke bare de hun trodde hadde kapasitet, slik tidligere statsråder hadde gjort. Det er de føringene regjering m/statsråder og departementet legger som gir de resultatene vi ser i dag. Det er ikke Listhaug personlig som leter opp leiligheter på finn.no for flyktningene, men det er hun og hennes departement som sørger for å legge til rette for økt bosetting, og det er i samarbeid med kommunene. Selvfølgelig er det kommunene som har bosatt flyktingene, hvem ellers? Skal de flytte inn på statsrådens kontor? Men det er pga det arbeidet Horne, Listhaug, Frp og regjeringen har gjort og de økonomiske insentivene de har gitt som sørger for at dette nå skjer og selvfølgelig har Sylvi Listhaug flere pøkker å gjøre med dette.

Det er utrolig hvor lavt nivået skal bli for at man på død og liv ikke skal gi Listhaug noen som helst bekreftelse på det arbeidet hun gjør som er positivt.

Listhaug er forøvrig fortsatt i jobb og går ut i permisjon om tre dager. Da er det Per Sandberg som skal bosette flyktninger.

2

Niffen

Det er utrolig hvor lavt nivået skal bli for at man på død og liv ikke skal gi Listhaug noen som helst bekreftelse på det arbeidet hun gjør som er positivt.

Listhaug får aldri noen kred fra meg, om hun da ikke legger av seg det påtatte, falske "Mona-Lisa-smilet", slutter å lyve, samt slutter å komme med de ufyselige utspillene sine. Om hun mot formodning skulle finne på noe slikt, så vil jeg selvfølgelig vurdere henne slik jeg vurderer andre skikkelige og ærlige mennesker.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...