Politikk - Norsk

frode57

Oslo = paradiset i det norske

Ser man på boligprisene så er det Oslo som er stedet som er beste stedet å bo i landet.

Livet er herlig i Oslo . Her har vi byLarm. Her er marka og markastuene flotte steder å gå ut til i helgene.

Oslo er kulturbyen. Her kan du gå ut og danse hver kveld. Du får Øl på bar for under 60 kr.

Her kan du lære å danse og være med å danse en dag i uken eller to og være med på helgekurrs /fester. Oslo har opera , Det norske Teater , Nationalteatret . Og standup scener. Der er mange flott kinoer.

Oslo har flotte steder hvor folk kan dra ut å bade. Hovedøya og Langøyene for å nevne noen. Men mange drar også opp til Sognsvann og andre vann rundt byen.

Oslo er når en ser på boligprisene , det herligste sted å bo i landet. Våre nye landsmenn sørger for billig mat . Herlig indisk mat . Billig kebab hele døgnet er å få kjøpt.

Vår nye landsmenn gjør Oslo billigere , ta en tur på Grønland og kjøp herlige grønnsaker til en billig penge. De står også for driften av mange utesteder.

Og de har også ønske om å leve den norske drømmen.

Livet i Oslo er herlig. Livet der vil aldri få seg en nedtur. Folk må jo ha et sted å bo !!

Folk vil jo finne klimaet her så fortreffelig at de blir boende her. !! Pensjonene og trygdene er så gode at folk tør å bli her. Vi kan stole på Nav og helsesystemet. Barnevernet er verdens beste. Ikke frykt dem. Disse herlige menneskene har jo ikke fordommer.

Når eldre mennesker tar turen til Grorud for å danse på en fredagskveld eller går opp til Dovrehallen så er det i visshet om at det å være norsk er noe unikt.

Selv om mange gjemmer seg bak gardinene undrende om de klarer å betale ekstraslånet som måtte til for å kjøpe leilighet eller bil så skilles jo folk fordi de vil lykkes enda mer i det norske . Dette herlig landet ..!!!

Hvem sier at det kan være glatt og holkete ? Hvem sier at maten har blitt dyrere og at pengene strekker så akkurat til . Finn deg en ekstra jobb for søren.

Norge er jo paradiset på jord.

1
97 svar

Livet er herlig i Oslo .

Ja det er herlig med en by i forfall, søppelet flyter,bygningene er ned tagget, Karl Johan lukter piss og dritt, narkomane setter heroinsprøyter med Politiet som tilskuere, Det lukter sur kebab, kriminelle fra alle verdens hjørner raner folk, knivstikking er akseptert, blodet flyter,store deler av byen minner om Kabul, ja Oslo er en fin by.

5
gaskenrigi [sitat…] Ja det er herlig med en by i forfall, søppelet flyter,bygningene er ned tagget, Karl Johan lukter piss og dritt, narkomane setter heroinsprøyter med Politiet som tilskuere...

Jeg tar utgangspunkt i boligprisene og jeg registrerer at det er bygd voldsomt mye i Oslo. Og innlegg var ment halvveis som ironi.

Jeg ser jo baksiden. Jeg føler på fattigdommen. Angsten for å ikke ha nok penger. Å ikke ha bolig mer enn 2 til 3 år på samme sted.

Nå synes jeg sammenligningen med Kabul er ganske så treffende. Enn ha en slik by som hovedstad . !!!

1

Til Speciale.

Forfall? Si meg, hvordan tror du det var i Oslo for 70 år siden? Joda, det var langt verre. Les litt lokalhistorie, og du vil bli skremt...

Sitat slutt.

Tommel gitt

1
Speciale [sitat…] Forfall? Si meg, hvordan tror du det var i Oslo for 70 år siden? Joda, det var langt verre. Les litt lokalhistorie, og du vil bli skremt...

Joda, det var langt verre. Les litt lokalhistorie, og du vil bli skremt...

? Du kan umulig ha sett Olsen Banden filmene, byen var fantastisk i alle ledd. Noe som er en fryd å se, er byen som den var før i tiden.

Ustressa og reflekterte folk i alle gater.

Nå er det sure over opphøyde, stressa tryner hvor en snur seg der.

1
gaskenrigi [sitat…] Ja det er herlig med en by i forfall, søppelet flyter,bygningene er ned tagget, Karl Johan lukter piss og dritt, narkomane setter heroinsprøyter med Politiet som tilskuere...

kriminelle fra alle verdens hjørner raner folk, knivstikking er akseptert, blodet flyter,store deler av byen minner om Kabul, ja Oslo er en fin by.

Nja, tja... Bortsett fra han stupfulle trøndern jeg ferska i å prøve å stjele sykkelen min for en tid tilbake, pluss kompisen min som ble slått ned av en enda mer drita bergenser for et par år siden har det gått ganske greit. Litt får man vel tåle når man først tillater fri migrasjon fra de rareste norgeshjørner.

2

så er det Oslo som er stedet som er beste stedet å bo i landet.

Regner med at mange som bor i Oslo tenker slik, også de som aldri har bodd andre steder. (pussig nok :)

Jeg flyttet til Oslo for å studere på sekstitallet, og bodde der i nesten tjue år, på forskjellige adresser. Har bodd i utlandet og flere andre steder i Norge etter det. Jeg burde ha et godt sammenligningsgrunnlag, og da kommer nok Oslo langt ned på listen over gode steder å bo. Som hovedstad og storby er den bare tragisk, men det er min subjektive vurdering.

For når sant skal sies, har jeg i grunnen aldri likt storbylivet og befolkningstette områder. Derfor flyttet jeg så langt unna en by som en nesten kan komme da jeg ble pensjonist. Det har jeg aldri angret på. Noe nærmere Oslo enn OSL (Gardermoen) kommer jeg neppe noensinne til å bevege meg :)

2
dyratorium [sitat…] Regner med at mange som bor i Oslo tenker slik, også de som aldri har bodd andre steder. (pussig nok :) Jeg flyttet til Oslo for å studere på sekstitallet, og bodde der i...

Jeg burde ha et godt sammenligningsgrunnlag, og da kommer nok Oslo langt ned på listen over gode steder å bo. Som hovedstad og storby er den bare tragisk, men det er min subjektive vurdering.

Kjenner man Oslos historie (og Norges for den saks skyld) er det ikke vanskelig å forstå hvorfor Oslo på mange felt kommer til kort mot hovedsteder i (historisk sett) større og mektigere Europeiske land, Danmark inkludert.

Oslo var en relativt ubetydelig by frem til midten av 1800-tallet. København hadde på dette tidspunktet vært et maktsentrum i flere hundre år. Oslo var en utpost innerst i Oslofjorden.

Oslos vekst til å bli en "storby" og hovedstad har vært rask og kaotisk, noe som synes i arkitektur og bystruktur.

Det som overrasker meg er det ustanselige behovet for å rakke ned på byen. Med en gang folk har vært en liten tur utenlands og opplevd hovedstedene til gamle dynastier og kolonimakter, er man plutselig blitt storkar og skal hjem og belære Oslo om hvor kjip byen er.

Det er da uansett ikke mange som noen gang har påstått at Oslo kan matche København, Stockholm eller større og "vakrere" byer på arkitektur og kulturhistorie? De fleste Oslofolk har nok vært innom et par større byer i utlandet, de også.

2
gaskenrigi [sitat…] Ja det er herlig med en by i forfall, søppelet flyter,bygningene er ned tagget, Karl Johan lukter piss og dritt, narkomane setter heroinsprøyter med Politiet som tilskuere...

Haha her må jeg le!

Forfall? Hvor har du det fra?

Søppelet flyter? Ja, det har vært litt problemer med søppel i det siste, men ikke noe særlig over tid og det ordnes jo opp i.

Bygningene nedtagget? Ja kanskje rundt Akerselva osv, men ikke i særlig stor grad ellers. Dra til en hvilken som helst annen hovedstad i Europa, så ser du like mye/mer tagging der.

Karl Johan lukter jo ingenting? Altså hadde jeg gått med bind for øynene i Karl Johan/en annen random gate, hadde jeg ikke luktet forskjell.

Narkomane setter heroinsprøyter? Ja, dette gjør narkomane. Det gjør de også i andre byer og i andre land. De er ikke særlig sjenerende i bybildet, med mindre du henger på "lugubre plasser".

Kebablukt har jeg aldri merket, med mindre jeg har stått med nesa oppi disken på Bislett Kebab ellernoe. Hva snakker du om?

Det skjer ran fra tid til annen ja, men ikke noe i særlig stor grad. Jeg har gått hjem fra byen midt på natta uttalige ganger, føler meg aldri utrygg. Kjenner ikke veldig mange som har blitt ranet heller? Du må ikke la deg skremme av noen avisartikler om noen som har blitt ranet i Oslo, tenk på hvor mange som faktisk bor her?

Knivstikking akseptert? Haha, hvor får du det fra?

Blodet flyter? Haha, what? Hvor mye har du drukket i dag?

Minner om Kabul? Herregud, dette blir bare pinligere og pinligere. Å sammenligne Kabul med Oslo er bare søkt.

3

Livet er herlig i Oslo . Her har vi byLarm. Her er marka og markastuene flotte steder å gå ut til i helgene.

Ja, bortsett fra boligpriser så er Oslo en alle tiders by. Du nevner marka. Ikke glem øyene i Indre Oslofjord. Bare noen minutter med rutebåt fra Aker Brygge. Hovedøya anbefales. Man kan bade, fiske, se på halvtamme gjess, rusle på skogsbilveier og stier. Her er en liten kafe. Eller man tar med en grill og litt god drikke.

Oslo er langt bedre enn sitt rykte.. Og slettes ikke så farlig.

3

Oslo er en flott og mangfoldig by, absolutt en hovedstad Norge kan være stolte av. Hyggelig å at dere her inne setter pris på den også, og begynner å få øynene opp for Østlandets perle.

2
Palimpsest Oslo er en flott og mangfoldig by, absolutt en hovedstad Norge kan være stolte av. Hyggelig å at dere her inne setter pris på den også, og begynner å få øynene opp for Østlandets p...

Oslo er en flott og mangfoldig by, absolutt en hovedstad Norge kan være stolte av.

Hva er det egentlig for resten av Norge å være stolte av når det gjelder Oslo som hovedstad? Det er jo svært lite som er unikt med Oslo og som en ikke finner andre steder og det er jo ikke en videre "norsk" by heller. Det oser ikke akkurat norsk kultur av Oslo og det mange turister klager over når de har besøkt Oslo er at de ikke får helt tak på hva Norge egentlig er for noe. Ser at turistnæringen har prøvd å markedsføre Oslo som en "trendy" by, noe som er typisk for byer som har lite å by på ellers.

At det fortsatt er en relativt trygg by skal Oslo ha, men ellers er Oslo en temmelig kjønnsløs og kjedelig by med lite særpreg. Det skal mye godvilje til for å påstå at Oslo er noe særlig å trakte etter.

1

En må også se realitetene for "paradiset".

Dette koster resten av landet mer en det smaker.

Olje og Gass inntekter skal fases bort, da vil det nok måtte strammes inn betydelig på luksusen .

Folk må i produktivt arbeid, i Oslo ligger skult i NAV tallene så det synger etter.

Nå må politikeren få på plass tallene for forurensing innen turisme, kultur og museums glamour, dette er den store mørke mannen som ingen liker å få frem i dagslys.

Politikere, journalister, og miljø aktivister gjemmer seg bort i tåkeheimen når dette spørsmålet kommer på banen.

Men Vær trygg, dette kommer.

1
Laster...