Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Martin Kolberg er indignert...

Så er han Martin på krigsstien igjen. Denne gangen er det lekkasjene fra NTP som omtrent får mannen til å gå fra konseptene, og han hisser seg voldsomt opp over dette.

Men hva er annerledes med det dagens regjering gjør og det de rødgrønne gjorde? Var ikke de rødgrønne politikerene ute og presenterte biter av forrige NTP før den ble lagt frem? Jeg mener å huske at de var det, noe også statssekretær Sigbjørn Aanes (H) ved Statsministerens kontor påpeker.

Men han Martin har altså glemt det, og nå er han sinna. Huff og huff. :)

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

SIG100

Og som vanlig så har du ikke fått med deg essensen - og tar statssekretærens flåsete kommentar ukritisk.

Ja, de rødgrønne lekket i likhet med tidligere regjeringer fra NTP - de siste dagene før den ble lagt fram. Det nevner da også MK i artikkelen du linker til. Omfanget var imidlertid et helt annet enn det vi ser nå. Her er det ikke tilfeldige lekkasjer, men velredigerte pressekonferanser med statsminister og statsråder til stede - der man attpåtil styrer hvilke media som skal få tilgang. Dette mer enn en måned før meldingen faktisk skal legges fram for Stortinget - og de andre partiene har anledning til å kommentere det samlede innholdet.

Martin Kolbergs innspill er forøvrig i første rekke av prinsipiell art. Det er svært uheldig dersom man får en linje der regjeringen styrer nyhetene og debatten med å lansere godsakene, mens verken presse eller opposisjonen ikke har tilgang til informasjonen og kan ettergå selvskrytet.

Når man samtidig tar med at særlig Frp og deres statsråder gjentatte ganger har kommet med klare angrep på pressen og sågar boikottet enkelte medier, så forsterker det inntrykket av en regjering som ikke ser verdien av en fri presse og en balansert debatt særlig tungt.

Men det forundrer ikke at du synes det er helt greit - så lenge dine "egne" styrer.

2

Garindan

Så er han Martin på krigsstien igjen.

Nå er det jo ikke sånn at de lekker dette før neste valg og at den offisielle presentasjonen av NTP er etter valget. Så de blåblå har nok litt å gå på her når det gjelder å "presentere" noe i utide. Jeg tenker da spesielt på "månelandingen" som altså ble kunngjort avlyst rett etter valget, selv om det var bestemt lenge før.

2

Knokkelmann

Sverting på høyt plan...

1

riksen77

Martin Kolberg er en "klovn" han fyrer av mot alt og alle stadigvekk, uten evne til å se litt på hva de selv har gjort tidligere. Det er ikke første gang han kritiserer regjeringspartiene for noe, som de selv gjorde når de satt med makten. Blir bare for dumt,

1

3bf

Martin Kolberg er en "klovn" han fyrer av mot alt og alle stadigvekk, uten evne til å se litt på hva de selv har gjort tidligere.

Jeg synes MK er litt kul, og han er dessuten blant de siste skikkelige realpolitikerne i Aps toppsjikt. Her tråkker han imidlertid i salaten av to årsaker:

1. Regjeringen og støttepartiene må vel få lov til å si hva de mener om politiske saker før behandling i Stortinget. Fordelen for opposisjonen er jo at de får god tid til å forberede evt. motargumenter.

2. Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite har en svært viktig parlamentarisk rolle som bør være hevet over partitaktikk. Komiteens leder burde nok ha delegert dette utspillet til en partifelle så lang tid før den "offisielle" valgkampen.

1

SIG100

1. Det er nettopp det at opposisjonen ikke får anledning til å komme med motargumenter som er problemet her. Regjeringen lager seg et månedslangt tidsvindu der kun de sitter på informasjonen og hvilke deler av den og hvordan de har lyst til å fortelle om.

2. Det er vel nettopp kontroll- og konstitusjonskomitéens rolle å fortelle at regjeringens praksis skaper en ubalanse i Stortingets behandling av saker.

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...