Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Du kan her lese en interessant artikkel fra Professor Ola Grytten ved NHH, der han sier:

"Personlig synes jeg Trumps politikk ofte svartmales"

Det må ikke leses inn i denne konteksten at han støtter alt av Trumps politikk, men han sier at konsekvensene som kritikerne beskrev ville komme, på kort sikt, ikke har inntruffet.

Dette kan være et tankekors for mange kritiske røster i Norge som bevisst svartmaler, og sliter med å forholde seg til en President som oppfører seg svært uvanlig, og ofte ubehøvlet. Dette er jo nesten som å se en LO leder i fri utfoldelse?

Spesielt innen økonomisk politikk kan dette lett gå godt for USA.

Det blir interessant å følge en ikke-politikker som President, spesielt en som ikke har noe til overs for norske sosialdemokratiske dogmer eller lar seg begrense av media.

MBK

4
21 svar

21 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Tempus

Kritikerne var jo tilhengere av Killary, som var pådriver for bombingen av Libya. Ganske rart hvordan publicity foregår. Clintons har mange svin på skogen etter min mening, men pressen går for å forherlige dette ekteparet, hvor mannen løy så han trodde det sjøl.

1

politikk

Tempus : gadaffi burde nok vært tatt så snart det var klart at han stod bak terrorangrepet som flykapringen var.

vi kan rett og slett ikke la andre regimer få sende terrorister til oss.

men problem : svært brutale diktatorer som gadaffi og Saddam er vel de eneste som kan holde muslimene i ørene fra og slåss innbyrdes.

1

Tempus

Riktig det du politikk:))

1

Niffen

Tempus : gadaffi burde nok vært tatt så snart det var klart at han stod bak terrorangrepet som flykapringen var.

Problemet er bare at det ikke var Gadaffy som stod bak. Det er lenge siden dette ble klart. Libya hadde ingenting med dette å gjøre.

1

Niffen

men problem : svært brutale diktatorer som gadaffi og Saddam er vel de eneste som kan holde muslimene i ørene fra og slåss innbyrdes.

Er?? Du mener vel var. USA og Vesten for øvrig sørget jo for å ødelegge de to best fungerende statene i dette området.

1

politikk

Tempus : tja...hva skal vi si ?

jeg støtter både Clinton, Obama, trumph og Putin fra og hindre at gale muslimer tar sin krig utenfor egne lands grenser.

vi kan sikkert si mye galt om Putin...men støtter du muslimenes angrep på skolen i beslan ?

og vi kan sikkert si mye galt om USA...men støtter du flykrasjene i skyskraperne ?

skulle vi bare latt hitler holde på og vinne frem ?

dagens eksempel på gadaffi og hussein er kansje " basaren / bastarden " i Syria ?

på tide at både USA og Russland slutter og støtte opprørsgrupper og heller konsentrerer seg om og bombe i stykker regimene hvis de utvikler seg til terroristreir som sender folk utenlands.

ett hitlerregime ville hatt mange negative sider. Men enda en ting hvis de holdt seg innenfor landets grenser. Akkurat som muslimske samfunn.

1

Tempus

Globaliseringen er ikke bare positiv,og det er de sterke og hensynsløse som vil vinne, sånn er det bare, og som historien har lært oss.Forøvrig har jeg nominert Putin til Nobels fredspris:)), bare tuller.

1

politikk

Morganbluekane : trumph vil skape jobber...men vil han skape konkurransekraft for enhver pris og utkonkurrere Kina på lønns og arbeidsvilkår ? Jeg tviler på det...og da fungerer økonomien slik at billigste tilbyder vinner.

vi ønsker arbeidsplasser i Norge også....men ikke for enhver pris og utkonkurrere barnearbeid og tekstilindustrien på kostnader. Da blir vi verdens fattigste som også USA ville blitt.

handelsavtaler og restriksjoner kan være hindringer for begge parter. Ett eksempel kan være verktøymerket Ryobi der USA har ca 70 produkter til samme batteri. Mens Europa bare ca 45. Miljøet er tjent med minst mulig produksjon og gjenbruk.

dog : det meste er vel uansett produsert i Kina og ikke i USA eller EU.

hvordan gjøre alt fornuftig og sammensatt som helhet tror jeg faktisk næringslivet klarer bedre enn politikere. Men det er helt klart behov for politisk styring angående miljø, forurensing og ressursuttak. Hvis ikke skiter alle i eget reir.

1

politikk

Morganbluekane : du har nok mye rett i dette. Trumph er næringslivsprodukt opplært til økonomi, ledelse og bedriftsstruktur han vil videreføre til og omfatte ett land.

norsk sosialdemokrati : Ideen er bra men vil bare fungere økonomisk hvis vi begrenser denne modellen til og gjelde folk født og oppvokst her. Det går ikkeog ta inn stadig flere mennesker uten opparbeidede rettigheter. Og det opplever USA bare litt FØR oss.

jeg er selv kritiker og skeptiker til muren fordi den teknisk analysert lett kan krysses eller omgåes på andre måter. Hangglidere, tuneller, småbåter og hele kystlinjen, falske dokumenter og vanlige reisemetoder, komme som turister og hoppe av.. Mulighetene for og omgå muren er mange.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...