Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Krf og V. gir opphold til alle under 18

Ser at de to såkalte samarbeidspartiene til regjeringen, samt SV, går inn for å skrote ordningen med midlertidig opphold for en del av de barna som kommer til Norge og som hevder de er asylsøkere. Betyr ikke dette at hvis disse partiene hadde fått det som de ville, så kunne alle under 18 år som kommer seg over norskegrensa og søker asyl automatisk få varig opphold her i landet?? Det mener jeg vil være en risikabel vei å slå inn på for myndighetene, det er jo millioner av barn i verden som kunne tenke seg å få komme til Norge og bli forsørget her som barn og få bli her som voksen. Neppe en ansvarsfull holdning fra de nevnte partier, - det er vel følelsene som tar overhånd, ikke realismen. Slett ikke en såkalt bærekraftig ordning på sikt for et lite land som Norge i tilfelle.

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

puma1

det er jo millioner av barn i verden som kunne tenke seg å få komme til Norge og bli forsørget her som barn og få bli her som voksen.

De fleste som kommer er gutter fra Afghanistan. Jeg tror vi har en spesiell problemstilling, mer enn en generell.

2

Slikkepott

Hvor generell / spesiell problemstillingen vil bli i fremtiden er vanskelig å si. Det som ikke er vanskelig å si, er at ved å fjerne muligheten til å gi midlertidig opphold, så vil resultatet være flere forsøk på å komme seg til Norge, samt flere forsøk på å lyge om identitet / alder.

At man ikke har det strålende hver dag, eller i det hele tatt, når man vet at man har midlertidig oppholdstillatelse og at man kommer til å bli sendt til hjemlandet, er jo ikke så forferdelig vanskelig å forstå.

At situasjonen er tragisk er det ingen tvil om, men jeg mener at SV, KRF og Venstre er langt unna noen akseptabel løsning.

2

nostalgikern

Det vet man ikke noe om fremover. Tusenvis som et norsk skip har plukket opp i Middelhavet i sin tid der nå. Skal man se bort i fra at de mange under myndighetsalder som man hører om kommer alene der (flest afrikanere) vil ta seg til Norge hvis de hører om en ordning der alle under 18 bare kan komme og få nærmest automatisk varig opphold?

1

EL-FERNANDO

Den NYE Oljen...

1

helgekarl

Ser at de to såkalte samarbeidspartiene til regjeringen

Pokker, nå må vi få FrP i regjering!

1

nostalgikern

Du innbiller deg visst at H/Frp har flertall alene. Sett deg inn i politikk først da, før du prøver deg på et slags forsøk på morsomheter (forhåpentligvis, men ikke sikker på det heller...).

1

HusebyD

Slik moralpolitikk har jeg lite igjen for, men jeg syntes om du har vært her etter X antall år, så skal du ikke bli straffet for att foreldrene dine løy. Dette syntes jeg selvfølgelig burde kun gjelde dersom du har bli myndig over de årene du har bodd i Norge. Alternativet er jo selvfølgelig att barnevernet tar over barnet, men akkurat her er jeg usikker på om hva som er best for barnet.

Dette burde selvfølgelig kun gjelde barna, foreldrene syntes må sendes tilbake til sitt opprinnelse land, uansett hvor lenge de har løyet.

1

Slikkepott

Alternativet er jo selvfølgelig att barnevernet tar over barnet, men akkurat her er jeg usikker på om hva som er best for barnet.

Dette burde selvfølgelig kun gjelde barna, foreldrene syntes må sendes tilbake til sitt opprinnelse land, uansett hvor lenge de har løyet.

Jeg er absolutt enig i at en løsning på disse problemstillingene (som det jo har vært en del av nå), er at foreldrene sendes ut mens barna blir plassert i fosterhjem. Til gjengjeld tipper jeg at Staten hadde tapt så det suser i rettsinstansene.

1

nostalgikern

Slik moralpolitikk har jeg lite igjen for, men jeg syntes om du har vært her etter X antall år, så skal du ikke bli straffet for att foreldrene dine løy.

Kommentaren din dreier seg om noe helt annet. Tråden dreier seg om mindreårige som kommer alene til Norge (ofte fra andre siden av kloden og som oftest sendt ut som såkalte ankerbarn med tanke på at foreldrene/hele familien kanskje da får komme etter på såkalt familiegjenforening med tid og stunder.

1

Aurorabliss

Og hva med familiegjenforening?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...